Victor Ponta ia peste picior moderatoarele TVR

  Print Friendly, PDF & Email

  […]

  După ce moderatoarea emisiunii, Alina Stancu, i-a urat bun venit, Victor Ponta a dat startul ironiilor care-l caracterizează.

  „Mulțumesc de invitație și «La mullți ani!», că pot să le spun telespectatorilor dumneavoastră «La mulți ani!» și pe 2011 că nu am mai fost din 2010 la televiziunea publică”, a spus Ponta.

  „Îmi pare rău că nu aţi acceptat invitaţiile noastre, ne străduim de ceva vreme să vă aducem, mă bucur că în cele din urmă aţi reuşit să poposiţi în studioul nostru”, a venit replica Alinei Stancu.

  „Prima dată când m-aţi invitat dumneavoastră să știti că am acceptat”, a continuat Ponta, moderatoarea emisiunii precizând că are pregătite toate faxurile cu invitațiile făcute liderului PSD încă din prima lună când ea a preluat emisiunea.

  „Atacurile la adresa celor care nu sunt prezenţi sau la adresa Televiziunii Publice nu este, nu sunt, dacă vreţi, subiectele pentru care v-am invitat în această seară, în această primă ediţie a emisiunii «Prim Plan», i-a atras atenția Alina Stancu. Acest lucru nu l-a potolit însă pe liderul PSD, care și-a continuat atacul. „Dar să vorbim de realităţi sunt convins că o să vreţi să vorbim”, a spus Ponta.

  „Nu-mi puneți cuvinte în gură, domnule Ponta”
  Înțepăturile liderului PSD au continuat și pe parcursul emisiunii. Întrebat de moderatoare ce va face USL dacă va ajunge la guvernare, cum va continua programul de investiții, și mai ales cum va putea controla modul în care se cheltuie banul public, pentru că de foarte multe ori USL a acuzat că „se fură banii”, Ponta i-a spus moderatoarei că are „o teorie ciudată”.

  „N-am nici o teorie, am doar o întrebare”, a precizat Alina Stancu. „Nu, nu, staţi un pic să vă spun”, a cerut Ponta. „Vă rog. Nu plec nicăieri”, l-a liniștit moderatoarea. „E ca şi cum ăştia sunt foarte răi, cine îmi garantează că USL-ul nu o să fie la fel de rău sau de hoţ ca şi PDL-ul?”, a interpretat Ponta. Deși Alina Stancu a subliniat că l-a întrebat doar cum o să reușească să facă acest control, Ponta a continuat: „Şi atunci să-i păstrăm pe cei actuali, că măcar îi ştim”.
  „Încercam să înţeleg ce vreţi să mă întrebaţi”, a întors-o Ponta.

  „Mi-au spus că nu o să mă lăsați să vorbesc”
  Spre finalul emisiunii, Ponta s-a enervat foarte tare pentru că un telespectator l-a acuzat că minte cu privire la costurile construirii unui drum, și a spus despre acesta că „este un angajat al domnului Flutur şi că fură împreună cu domnul Flutur bani pentru partid”. Pentru că moderatoarea i-a spus că acuză un telespectator fără să aibă dovezi, discuția s-a aprins.

  Victor Ponta: Şi dânsul m-a acuzat că mint fără să aibă nicio dovadă.
  Alina Stancu: A dat nişte argumente, în schimb.
  Victor Ponta: Şi eu dau argumente că domnul Flutur şi cu acest domn care probabil e angajat la el, că altfel n-avea… dumneavoastră cred că nu ştiţi care e studiul de fezabilitate…
  Alina Stancu: «Ceea ce implică excavarea unui milion de metri cubi de piatră nu se poate compara cu un drum executat la câmpie».
  Victor Ponta: Să vă dau nişte date şi să mă acuzaţi dumneavoastră de…
  Alina Stancu: Daţi-mi voie.
  Victor Ponta: Ştiam că dacă mă chemaţi n-o să mă lăsaţi să vorbesc, am pus pariu cu toţi, mi-au spus: dom’ne, te duci la TVR, nu te lasă să vorbeşti, că aşa are ordin.
  Alina Stancu: Domnul Mitrea n-a avut problema asta, domnul Liviu Dragnea n-a avut această problemă.
  Victor Ponta: Toţi mi-au spus că n-o să mă lăsaţi să vorbesc.
  Alina Stancu: N-am să vă întreb de Marian Vanghelie ca să nu-i supăr pe unii analişti politici. În schimb, am să vă întreb de organizaţia PSD Bucureşti, cum stau lucrurile acolo?
  Victor Ponta: Foarte bine.
  Alina Stancu: V-aţi lămurit şi cu Aura Vasile de exemplu? Ce a fost momentul acela… mai pleacă la UNPR, nu mai pleacă?
  Victor Ponta: Sunt foarte bine lucrurile. Haideţi să vă spun cum stau lucrurile, că trebuie să-mi daţi ocazia asta, după aia o să-mi spuneţi că s-a terminat emisiunea.
  Alina Stancu: Dar nu mi-aţi răspuns la întrebare.
  Victor Ponta: O instituţie plătită din bani publici, PSD Bucureşti nu e plătit din bani publici, vă răspund. TVR. Am în faţă document oficial privind monitorizarea pe 2011…
  Alina Stancu: Monitorizarea referitoare la?
  Victor Ponta: La prezenţa la ştiri ca număr de secunde a 3 politicieni, domnul Antonescu, domnul Ponta şi domnul Băsescu.
  Alina Stancu: Vă rog.
  Victor Ponta: Domnul Antonescu a fost prezent la dumneavoastră 3.600 de secunde.
  Alina Stancu: Ce înseamnă asta?
  Victor Ponta: Împărţiţi la 60, ca să vedeţi în minute. 3600 de secunde au fost ştiri despre domnul Antonescu şi 48.000 de secunde despre domnul Băsescu. 5 la 1. Sunteţi plătiţi din bani publici.
  Alina Stancu: Daţi-mi voie să răspund. Am pus şi eu pariu cu colegii mei din redacţie că n-o să mă lăsaţi să vă răspund.
  Victor Ponta: …
  Alina Stancu: Situaţia monitorizării personalităţilor politice în perioada 1-30.09.2011, sunt potrivit monitorizărilor făcute de CNA, potrivit standardelor şi normelor CNA, avem aici pe noiembrie, avem total putere-opoziţie 67 la 33. Ştiţi ce spune legea CNA din perspectiva raportului…

  „Cred că veți primi o primă că nu m-ați lăsat să vorbesc”
  Victor Ponta: Cine-i 67? Opoziţia?
  Alina Stancu: Domnule Ponta, ştiţi ce spune… 67% putere, 33% opoziţie. Asta
  este pe o lună.
  Victor Ponta: Chiar n-am vrut să vă fac o problemă cu doamna Culcer, sincer.
  Alina Stancu: Nu-mi faceţi niciun fel de problemă, pentru că am datele aici.
  Victor Ponta: Şi eu le am. Nu-mi daţi voie să le prezint telespectatorilor?
  Alina Stancu: Am situaţia pe tot anul din punctul acesta de vedere. Ştiţi ce spune CNA-ul, din perspectiva raportului? 60 la 40, 60 putere la 40.
  Victor Ponta: Cred că veţi primi o primă că nu m-aţi lăsat să vorbesc.
  Alina Stancu: Am datele aici, nu vă pot lăsa să dezinformaţi oamenii care ne
  privesc.
  Victor Ponta: Doamne Dumnezeule, dar nu de la CA, de ce vă supăraţi?
  Alina Stancu: Le spuneţi dumneavoastră telespectatorilor de câte ori v-am invitat în această emisiune…
  Victor Ponta: Niciodată, în această formulă, e prima dată.
  Alina Stancu: Emisiunea aceasta are o altă formulă. Ştiţi foarte bine că este şi
  domnul Turturică.
  Victor Ponta: Dar la domnul Băsescu de ce n-are…
  Alina Stancu: E a şaptea oară când vă invit la această televiziune…
  Victor Ponta: Ştiţi ce este rău? Că o televiziune publică este folosită în scop
  politic. Nu trebuie să vă supăraţi pe mine şi sper că doamna Culcer nu vă va certa.
  Alina Stancu: Astăzi am folosit această televiziune în scop politic, din perspectiva
  dumneavoastră…?
  Victor Ponta: Da, că nu m-aţi lăsat să vorbesc la sfârşit şi să spun oamenilor pe
  ce se folosesc banii publici.
  Alina Stancu: Pot să vă mai întreb ceva?
  Victor Ponta: Puteţi să mă întrebaţi orice, dar mă întrebaţi pe bani publici.

  Carmen Vintilă

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.