VIDEO Vladimir Tismăneanu despre „Dezinformarea, o carte dogoritor de actuală” | Larry Watts şi ura împotriva lui Mihai Pacepa

  Print Friendly, PDF & Email

  Prezent la lansarea volumului Dezinformarea. Un fost spion-sef dezvăluie strategiile secrete de subminare a libertăţii, de atac împotriva religiei şi de promovare a terorismului apărut la Editura Humanitas sub semnătura celebrului Ion Mihai Pacepa şi a lui Ronald J. Rychlak, Vladimir Tismăneanu a vorbit despre actualitatea cărții:

  „Este după părerea mea o carte probă, o carte competentă, o carte care atinge subiecte centrale, și ce mi se pare cel mai important, este de o actualitate dogoritoare. Această carte apare în traducere românească exact în momentul când ne întâlnim cu o ofensivă propagandistică copiată ad-literam din ceea ce este analizat, examinat și explorat în volumul de Pacepa și Rychlak. Ma refer la noua ofensivă propagandistică sovietică… post-sovietică a lui Vladimir Putin, a fost un freudian slip când am spus sovietică. Sovietică este! Se practică metode similare.”

  Vladimir Tismăneanu a punctat și problemele apărute la publicarea cărţii în SUA:

  pacepa dezinformareaCând a apărut cartea a urmat o ofensivă propagandistică acolo. Şi foarte puternică. (…) Faceţi o scurtă cercetare pe internet şi veţi vedea ce personaje au fost implicate în încercarea de compromitere publică – inclusiv un istoric de origine americana foarte prizat și promovat in România în cercurile fostelor și actualelor servicii de informații al cărui nu începe cu W. Direct implicat, pentru că întreaga operă în limba română a acestui personaj are un singur scop, în ultimă instanță. Două – Să ni-l prezinte pe Ceaușescu ca un erou al independenței naționale a României și să îl prezinte pe cel care l-a trădat pe Ceaușescu, și Pacepa este mândru că l-a trădat pe Ceaușescu și eu sunt plin de aprecieere pentru faptul că Pacepa l-a trădat pe Ceaușescu. (…)

  Îmi amintesc când într-un gest de propagandă politică, fostul președinte al comitetului executiv al IICCMER l-a invitat pe Gen. Pacepa în România, fără să i se ofere condiții de securitate. (…) I-am generalului Pacepa, sunteți victima unei provocări, e o provocare ordinară. Cum să vă invite? Cine vă ia de la aeroport, cine vă garantează că cine știe ce puscă izolată a PLO-ului… Că Pacepa nu a demascat doar pe Ceauşescu. În Orizonturi Roşii unul dintre personajele principale se numea Yasser Arafat. Să ne gândim ce poliţe sunt de plătit în toată istoria asta. Acolo s-au distrus jocuri care au costat sume inimaginabile”.

  Căutând un răspuns la întrebarea, „De ce este atat de urât Ion Mihai Pacepa?”, V. Tismăneanu spune: „Trebuie să îl leg de un alt caz, e cazul colonelului Ryszard Kukliński din Polonia.”
  ( citiți Pacepa al Poloniei, Colonelul Kukliński, patriot sau trădător? n.ed.)

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.