Vlad Macovei: Crin Antonescu a trimis liberalismul la culcare

Print Friendly, PDF & Email

„Spuneţi şi celor de la Evenimentul zilei că, după ce se termină, după ce înţarcă bălaia, cum se zice în popor, s-ar putea să mai vrea să mai fie ziarişti, adică este o meserie pe care trebuie să o respecţi”, a spus Crin Antonescu. Ameninţarea este clară şi evidentă. Ce anume a stârnit această mânie a liderului PNL. „Evenimentul zilei” a scris că liderul PNL şi-a cumpărat un apartament. De lux, deoarece preţul este în jur de 2.000 de euro pe metrul pătrat. Nu a trecut această achiziţie în declaraţia de avere.

[…]

Vorbim de un om politic, care şi-a construit mesajul public pe nevoia de transparentă, pe situaţiile locative încurcate ale duşmanilor săi şi aşa mai departe. Ori exact asta nu a făcut domnul Antonescu. În plus, acelaşi personaj se plângea că va trebui să se împrumute de la prieteni pentru a putea trăi în timpul grevei parlamentare. Semantic, vorbim despre ipocrizie. Iar „Evenimentul zilei” s-a documentat în momentul în care l-a acuzat pe Crin Antonescu de ipocrizie. „Crin, să-ţi fie ruşine!” a titrat EVZ. Judecaţi dumneavoastră dacă am greşit!

[…]

Ziarul pe care îl conduc este un ziar de dreapta. Pe scurt, aceasta înseamnă că sprijină întreprinzătorii şi clasa mijlocie, crede în concurenţă, ştie că este nevoie de reforme profunde în societatea românească şi este de acord cu protecţia socială, atunci când aceasta este bine ţintită către cei care chiar au nevoie. Domnul Antonescu a strâns aproximativ un milion de voturi în 2009, la alegerile prezidenţiale. Preşedintele PNL a reuşit acest rezultat tocmai clamând că susţine principii de dreapta. Şi dacă ne uităm la structura electoratului care l-a votat, a reuşit să-i convingă: cei care au pus ştampila pe năbădăiosul Crin erau din marile oraşe, public educat, social activ şi cu o stare materială cel puţin mulţumitoare.

Acest public a fost păcălit de către Crin Antonescu şi cred asta cu tărie: a cerut susţinătorilor să-l voteze pe Geoană, un om de stânga, a făcut alianţa cu PSD, duşmanul de moarte al liberalilor din anii ’90, a cedat în ceea ce priveşte cota unică şi a lăsat frâiele potenţialei viitoare guvernări pe mâinile unui alt socialist simpatic-foc, Victor Ponta. Aceşti compatrioţi trebuie să afle cu adevărat cine este cel care i-a sedus în urmă cu mai bine de doi ani: un politician ipocrit, care cere altora ce nu poate face el. Iar dovezile de ipocrizie sunt bazate pe fapte, documentate corect şi temeinic, şi nu pe jigniri. Domnul Antonescu, luând în consideraţie studiourile pe care le freceventează, se simte mai confortabil cu acest ultim tip de atitudine. Iar ca liberal, aşa cum se proclama, ar trebui să ştie că piaţa sau patronul poate decide când un angajat, dintr-un anumit domeniu, poate sau nu poate să-şi continue activitatea. Aşa este în economia de piaţă, atât de dragă liberalilor.

[…]

Vlad Macovei

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.