Vladimir Tismăneanu: Duumvirii siamezi si balivernele ignarului Ponta

  Print Friendly, PDF & Email

  Este limpede, Homo Praevaricatus nu se poate stapani, il ia mereu gura pe dinainte, se excita repede si gafeaza sistematic. Victor Ponta aluneca din nou pe panta analogiilor absurde.

  In momentul telenovelei numita tentativa de sinucidere a lui Adrian Nastase, vigilentul plagiator a sarit sa-i apere pe doctorii suspectati de fabricare de diagnostic referindu-se la “procesul halatelor albe”, cum este cunoscuta inscenarea antisemita pusa la cale de Stalin si MGB (Ministerul Securitatii Statului), in ultimele luni de viata ale despotului sociopat, impotriva medicilor Kremlinului. Era evident o hiperbola naucitoare, o manipulare lipsita de jena a istoriei, o palma pentru victimele reale ale comunismului. Probabil ca vreunul dintre consilieri i-a sugerat lui Ponta aceasta directie de atac. Cu a sa superbie nonsalanta, ignorantul plagiator nu s-a temut de ridicol si a grait.

  Iata ca fostul doctorand al actualului “detinut politc” Adrian Nastase recidiveaza, comparand asteptarile PDL legate de un eventual divort intre el si camaradul Antonescu, stralucitul doctorand neterminat (mai bine asa, totusi, decat terminat pe baza de plagiat) al doamnei Zoe Petre, cu acelea ale lui Adolf Hitler in ultimele saptamani de razboi. Oricine a citit o istorie a celui de-al Treilea Reich stie ca Hitler se amagea, claustrat in buncarul berlinez, cu posibila schisma dintre aliati.

  Nu voi insista asupra caracterului aberant al acestei comparatii. Pe Ponta, grotescul nu-l stinghereste. Dar, macar ca joc mental, daca e vorba de o ruptura intre Stalin, pe de o parte, si democratiile occidentale, pe de alta, cine este Stalin si cine Churchill in ecuatia damboviteana? El Crin pe post de Stalin, fiindca tot rimeaza? Subiectul invita la un desen al marelui artit Devis Grebu.

  […]

  Vladimir Tismăneanu

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.