Vladimir Tismăneanu: Tupeul mega-plagiatorului Ponta

  Print Friendly, PDF & Email

  Sa nu te temi de ridicol, sa te joci cu comparatiile istorice, sa nu ai nici un fel de mustrari de constiinta pentru ca ai fost dovedit un plagiator de ultima speta, sa rastorni institutii numai pentru a-ti asigura impunitatea, sa batjocoresti ranjind statul de drept, sa ameninti Curtea Constitutionala, sa incerci sa tragi pe sfoara institutiile europene, cam acestea ar fi caracteristicile pontocratiei. Inscenari mediatice ordinare, lovituri sub centura, declaratii aberante precum: “Cu Traian Basescu n-a fost democratie in Romania. El a fost cel mai nedemocratic sef de stat dupa Ceausescu, poate chiar mai rau decat el.” Mai rau decat Ceausescu, domnule Victor Ponta? Mai rau decat Ion Iliescu, uzurpatorul Revolutiei din decembrie 1989, instigatorul mineriadei din 13-15 iunie?

  Niciun cuvant despre vila “Lac 2″, fosta resedinta a Licai Gheorghiu, refacuta si mobilata ultra-modern, dupa planurile Danei Nastase, pentru a deveni locuinta de weekend a celor care ar fi fost oaspetii presedintelui prezumtiv al Romaniei dupa alegerile din 2004. O galerie de arta, bar, pisicina, sala de gimnastica, sala de conferinte cu vedere spre lac, tot ce mintea umana isi poate imagina, asa isi inchipuia Adrian Nastase viitorul. N-a fost sa fie, vila a devenit resedinta de protocol. Dar ce-i pasa lui Ponta? Problema sa este Dante (nu Alighieri). Despre care fabuleaza fara oprire.

  Cum nu era sigur ca acel nefericit Consiliu de Etica din subordinea Ecaterinei Andronescu va sta de-a pururi sluj, cum a fost scos din minti de verdictul unanim al Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti, mega-plagiatorul Ponta a aranjat numirea in fruntea acestui Consiliu a fostului sef de sectie de la “Era Socialista”, Paul Dobrescu, profesor la SNSPA. Ponta a poruncit, doamna Andronescu s-a supus. A scris aici in chip elocvent dl Stefan Vlaston despre semnificatia acestei numiri.

  As dori sa mentionez ca “Era Socialista” nu era “Flacara”, “Romania Literara”, “Arici Pogonici” ori “Contemporanul”, ci avea statut de sectie a CC al PCR, era organul teoretic si politic, principalul megafon ideologic al partidului totalitar. Nu discut aici evolutia post-1989 a d-lui Dobrescu. Stiu insa ca nu a facut public vreo declaratie de penitenta, ca nu a rupt de o maniera transanta cu propriul trecut. Mai stiu ca a votat pentru disculparea lui Ponta de acuzatia de plagiat. Ceea ce, din punctul meu de vedere, il descalifica moral sub specie aeternitatis.

  […]

  PS Primesc de la un prieten aceste informatii. Le preiau sub beneficiu de inventar, sperand ca vom afla impreuna, toti cei interesati de subiect, adevarul. Oricat ar incerca mega-plagiatorul sa-l ascunda sub presul fetid al minciunii.

  1) Ponta nu are nici o diploma de master valabila (doar doua date drept master si dovedite a nu fi!).

  2) a terminat facultatea intr-o perioada in care intrase in vigoare noul regulament de studii, care presupunea (altfel decat cel vechi) ca, pt. a face un doctorat, trebuie sa ai mai intai un master absolvit.

  3) rezulta ca Ponta ar fi facut ceva fals in acte, si a lasat sa se creada ca are un master (si mai rezulta ca acea comisie de doctorat a inghitit pastila, fara sa verifice serios actele lui si fara sa-i ceara diplomele in original)

  4) doctoratul lui Ponta ar trebui sa fie invalid, prin faptul ca nu are master, iar el ar trebui sa fie in situatia de falsificator de acte (daca presupunerile de mai sus sunt corecte).

  5) cumva, asta ar putea explica si de ce Ponta a incercat sa se tot dea masterand, ba cu diploma de la Univ. Catania, ba cu cea de la Oxford… (chiar daca una din ele e oricum obtinuta dupa doctorat).

  […]

  Vladimir Tismăneanu

  Un gând despre “Vladimir Tismăneanu: Tupeul mega-plagiatorului Ponta

  1. Ponta: „Nu mai e cazul să mă mândresc”
   http://www.paginadeiasi.ro/dup.....-oficiala/

   Universitarii din Timişoara cer demisia lui Victor Ponta: „Ne face de râs în toată lumea!”
   http://www.adevarul.ro/locale/.....27898.html

   ——————————————————————–

   Ca se mai copiaza raspunsul la vreo intrebare din multi-choices tes , sau vreo pagina la un doctorat e una si alta e sa plagiezi o treime dntr-un doctorat, si inca mai grozav sa inventezi intru totul niste mastere, mastere fara de care nici n-ai dreptul sa pui piciorul in facultate pentru un doctorat, chiar daca n-ar fi fost plagiat, si unde mai pui, culmea culmilor, ca e vorba de premierul unei tari, iar colac peste pupaza, sa fi descoperit si sa mai ai si tupeul sa ramii priconit pe postul de conducator al tarii. Si sa o mai faci si pe naivul ca ce, care e problema, aceste diplome nu sint musai obligatorii ca atributii de premier. Doar nu despre asta este vorba, nu lipsa acelor acte il descalifica, ci frauda cu F mare.

   O rusine si mai mare va fi pentru Romania daca simpatizantii partidului lui vor merge orbeste sa-l realeaga si sa tina tot cu el. Si tot rusine pentru membrii partidului lui si ale celor aliate lui, daca nu se vor dezice de el, si nu-i vor cere demisia on the spot.

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.