„Vrem cu Rusia și Stalin!” – demonstrație separatistă în estul Ucrainei

Print Friendly, PDF & Email

Aproximativ 2.000 de oameni au participat la protestele separatiste de duminică din Donețk, din estul Ucrainei. Mai multe proteste au avut loc în Harkiv, în nord-estul țării.

Demonstranții s-au adunat în Piața Lenin din Donețk. Reprezentanții grupurilor rusești, care au cerut boicotarea alegerilor prezidențiale ce urmează să aibă loc pe 25 mai, au scandat „Vrem cu Rusia și Stalin”.

Demonstranții și-au exprimat și sprijinul pentru bercuții (forțele de orgine subordonate lui Viktor Ianukovici și Rusiei) reținuți de trupele speciale ucrainene, bănuiți că ar fi participat la masacrul din timpul protestelor de la Kiev. Au exitat proteste și în Harkov. În Piața Libertății, câteva mii de oameni au demonstrat în semn de protest pentru polițiștii uciși și pentru aderarea la Uniunea Vamală (Eurasia), alături de Rusia și Kazahstan.

La monumentul dedicat lui Șevcenko a avut loc proteste și concerte rock în sprijinul integrității teritoriale a Ucrainei […]

Un gând despre “„Vrem cu Rusia și Stalin!” – demonstrație separatistă în estul Ucrainei

  1. Ăștia măcar o spun pe față. Vor cu Rusia lui Putin pt că văd în ea Rusia lui Stalin. Ei știu ce vorbesc. Și nu o dau cotită, precum „creștinii” capsaloizi de limbă română – că vor cu Rusia pt că ar fi dreptcredincioasă, spre deosebire de Vestul depravat.

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.