Vulturul – spion Mossad

  Print Friendly, PDF & Email

  După ce egiptenii acuzaseră Mossadul că  a deversat un rechin ucigaş în Marea Roşie („Fălci” la Marea Roşie), saudiţii au arestat un vultur folosit cercetătorii israelieni de la Universitatea din Tel Aviv într-un studiu despre migraţia păsărilor.

  Vulturul cu codul de identificare R65 era folosit de oamenii de stiinta de la Universitatea din Tel Aviv in cercetarile legate de migratia pasarilor si de masurarea altitudinii la care zboara.

  Potrivit presei din Arabia Saudita si din Israel, pasarea ar fi zburat deasupra teritoriului saudit, fiind arestata imediat sub suspiciunea ca e „spion” al Mossad, agentia israeliana de informatii.

  Vulturul, care a fost capturat langa casa unui seic din zona Hayel din Arabia Saudita, ar fi fost dotat cu un transmitator GPS, iar pe un picior avea o bratara inscriptionata „Universitatea Tel Aviv”.

  Localnicii au declarat pentru ziarul saudit Al-Weeam ca pasarea era parte a unul „complot sionist”.

  Acuzatiile aduse de autoritati impotriva pasarii au devenit virale, sute de cititori afirmand pe forumurile si ziarele de limba araba ca „sionistii” au antrenat pasarile pentru spionaj.

  Cercetatorii israelieni au declarat ca sapte vulturi plecati din Israel au ajuns in ultimii ani in Arabia Saudita. Transmitatoarele a patru dintre ei nu mai functioneaza, iar un alt vultur zboara in prezent deasupra teritoriului saudit, dupa ce a ajuns pana in Sudan.

  6 gânduri despre “Vulturul – spion Mossad

  1. E clar.
   Daca si avea un cod de identificare, nu mai e nicio indoiala.
   Iar daca insisi israelienii nu ascund ca toti acest vulturi au fost dotati cu transmitatoare, ce vreti mai mult?
   Se vede ca locuitorii sauditi au dat dovada de vigilenta. Regele ii va rasplati, desigur.
   Inca un complot sionist, indreptat de data asta impotriva inimii islamului, a fost zadarnicit.
   Agentul secret R65 va dezvalui, vrand nevrand, intreaga retea.
   De aici incolo niciun vultur nu mai trece neverificat granitele saudite, iar care va incerca, va fi impuscat fara somatie.

  2. Mai exista un vultur liber (din grupul de 7) cu GPS si cu inelul de marcaj al Universitatii din Tel Aviv! Israelnationalnews.com scrie ca acesta si-a petrecut iarna in Sudan si ca inca „zboara deasupra Arabiei Saudite”. Al-Jazeera si siturile islamiste sunt pline de relatari si comentarii pe seama lui R65.

  Lasă un comentariu

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.