Zeci de persoane ucise într-o biserică catolică din Irak într-o operațiune de eliberare de ostatici

Print Friendly, PDF & Email

Cel putin 52 de ostatici si politisti au fost ucisi duminica in timpul unui raid al fortelor de securitate la o biserica din Bagdad, unde peste 100 de catolici irakieni erau tinuti ostatici de teroristi avand legaturi cu al Qaeda, a declarat un oficial al ministerului de interne, citat de Reuters.

Doi preoti, sapte copii si cinci femei si-au pierdut viata, precum si sapte politisti. In urma conflictului, cinci dintre atacatori au murit, alti 8 fiind arestati.

Potrivit martorilor, unul dintre atacatori s-a sinucis, detonand explozibilul de la centura in momentul in care politia a patruns in biserica.

„Au intrat in biserica inarmati, purtand uniforme militare. Au venit in sala de rugaciune si l-au ucis pe preot. Am auzit multe focuri de arma si explozii, iar unii oameni au fost raniti de geamurile si usile sparte si de distrugeri,” a declarat unul dintre ostaticii salvati, citat de AFP.

Atacul a fost revendicat de un grup al-Qaeda. BBC noteaza ca atacatorii, care sunt arabi, au cerut eliberarea militantilor al Qaeda aflati in inchisoare.

3 gânduri despre “Zeci de persoane ucise într-o biserică catolică din Irak într-o operațiune de eliberare de ostatici

 1. Primele reactii. Atacurile tot mai salbatice ale musulmanilor impotriva minoritatii crestine din orientul mijlociu, loc in care s-a nascut crestinismul cu mult inainte ca Mahomed sa se fi nascut, stirnesc primele reactii:

  Finland: Christian Democrats want Christian refugees to be given preference over Muslims

  Christian refugees coming to Finland should be given first preference over Muslims, according to Christian Democratic Party Chair Päivi Räsänen.

  In a recent interview with Finnish university student magazine „Ylioppilaslehti”, Räsänen reasons that Christians adapt to Finland better than Muslims because of commonalities in religion and culture. Muslims are at greater risk of becoming isolated in Finnish society. This can lead to radicalisation, Räsänen says.

  Ieri la BBC s-a vb toata ziua de acest incident, dar nu s-a spus absolut nimic despre originile violentelor, cine sint „militantii” care ataca crestini. Spre seara, intr-un interviu luat unui preot irakian am aflat ca atacul a venit ca reactie la un zvon conform caruie undeva in Irak un Koran a fost ars. Zvin infirmat, dar inutit infirmat.

 2. Actualizare.
  La Bagdad lucrurile nu stau pe loc. Intr-o serie de atentate concertate, cu participarea a 16 masini explozive cu sinucigasi au fost ucisi azi (deocamdata) cel putin 100 de oameni si altii 200 raniti. In oras continua sa se auda si explozii de proiectile.
  Stirile continua sa se actualizeze.
  http://www.debka.com/article/9121/
  Ne aflam in plin Dar el Salaam, „Caminul Pacii” islamice.

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.