Parole vechi

Convorbiri cu cititorii şi comentarii care nu au nimic de-a face cu subiectul postărilor.
Pagină de arhivă.239 de gânduri despre “Parole vechi

 1. tea party si-a asumat riscul de a nu colabora cu dreapta de mainstream. ca puteau si ei sa mearga mana in mana cu republicanii lor „de dreapta”. voi, pe acest site, vi-l asumati? sau mergeti pe mana celor care au tinut dreapta in loc si pana acum, colaborand si coabitand manos cu stanga?
  poate ar trebui sa va ganditi la intelesul razboiului cultural si la „moderatii” „dreptei” romanesti oportuniste.

 2. Nu vad de ce pe dl Fumurescu il prigoniti iar pe dl Tismaneanu il aveti de mentor.

  In esenta, dl Fumurescu spune azi ceea ce spunea si dl Tismaneanu pana de curand, intr-un articol elogios la adresa lui Obama si a „centrului vital”:

  „Nu putem anticipa multe dintre optiunile concrete ale noii administratii, insa mi se pare destul de limpede faptul ca Barack Obama isi plaseaza strategia in continuitate cu actiunile si personalitatile perioadei Clinton, facand, in egala masura, deschideri catre republicani moderati gen senatorii Richard Lugar si Chuck Hagel […]As adauga un element accentuat intr-un recent editorial din New York Times, semnat de Nickolas Kristof, anume faptul ca Obama este unul dintre putinii presedinti americani, din memoria recenta, care poate fi caracterizat drept un intelectual. Acest lucru ar putea prefigura o noua simbioza intre puterea politica si intelectualii publici, asemanatoare cu cea petrecuta in perioada Kennedy, cand multi profesori universitari (in special de la Harvard) au capatat functii cheie in guvern si in anturajul de consilieri ai presedintelui.
  Un alt lucru care se cere amintit este ceea ce sociologul Orlando Patterson numea de curand continuitatea dintre Barack Obama si traditia continuei reinventari a spatiului libertatii in cultura politica americana (profesor la Harvard, Patterson este autorul unei carti clasice despre istoria ideii de libertate in Occident). Deci nu este vorba de un moment seismic, in sensul unui clivaj, al unei cenzuri radicale, ci mai degraba de reinnodarea unui fir intelectual si politic, de resurectia unei traditii inovatoare ce tine de curajul de a recrea lumea politica in functie de noile provocari, primejdii si sanse. Dincolo de anumite pagini controversate din istoria legaturilor sale personale, nu cred ca Obama ar putea fi comparat cu un Henry Wallace, populistul cvasisocialist care a fost, vreme de un mandat, vicepresedintele lui Roosevelt si a candidat din parte asa-numitului Progressive Party la alegerile din 1948. Ramane, insa, de vazut cat de mult vor conta parerile si sfaturile venite din zona Howard Dean si a altor membri ai factiunii celei mai de stanga din Partidul Democrat. Oricum, un Rahm Emanuel, autor, impreuna cu Bruce Reid, al unei carti despre noile politici propuse de democrati, nu este un radical. Emanuel a fost de-acum numit chief of staff, ceea ce indica exact tendinta de care vorbeam, a consolidarii centrului.
  Simptomatic, in ultimele luni, s-a produs un fenomen destul de straniu: dezertari majore in tabara conservatoare (chiar neoconservatoare), dinspre zona republicana catre Barack Obama. De asemenea, a avut loc si o reorientare catre Obama a unor figuri importante din reteaua libertariana, mai ales ca urmare a ceea ce este perceput drept abandonarea doctrinei guvernamantului minimal si promovarea, in ultimele saptamani, de catre George W. Bush, a ceea ce unii numesc „socialism with a country-club face”. Una dintre cauzele formarii grupului de „obamacons” este insatisfactia legata de alegerea pentru candidat la functia de vicepresedinte a guvernatoarei statului Alaska, Sarah Palin. Daca nimeni nu se indoieste de pregatirea lui John McCain pentru a fi commander-in-chief, lucrurile sunt departe de a sta astfel in legatura cu partenera sa de tichet republican. Apoi, retorica antielitista si chiar antiintelectuala a Sarei Palin a generat nedumeriri si chiar iritare intre comentatorii de orientare conservatoare, gen David Brooks (New York Times si PBS) ori George Will. Tot in favoarea lui Obama s-au pronuntat Francis Fukuyama, autorul celebrei carti The End of History, si Ken Adelman, mult timp negociatorul sef pe probleme de dezarmare in anii administratiilor Reagan si Bush Sr.
  Intr-un articol recent, Anne Applebaum, editorialista la Washington Post si sotia ministrului de Externe polonez Radek Sikorski, autoarea unei cutremuratoare istorii a Gulagului in curs de aparitie la Humanitas, isi marturisea si ea dezamagirea in raport cu campania relativ haotica a lui McCain si mai ales legata de Sarah Palin. As mai aminti reactii similare din partea lui Christopher Buckley, romancier si jurnalist, care a fost practic rugat sa plece de la National Review, revista fondata de tatal sau, celebrul intelectual conservator William F. Buckley, dupa ce si-a anuntat optiunea pentru Obama. Chiar si Charles Krauthammer, unul dintre cei mai rigurosi analisti neoconservatori, a vorbit in termeni relativ elogiosi despre capacitatea candidatului democrat de a proiecta imaginea unui om de stat calm, rational, ponderat […] John McCain se situa intr-un alt univers decat Barack Obama. Cum nota, insa, ziaristul neoconservator Charles Krauthammer, eroarea lui McCain a fost sa-si anuleze acest argument esential prin selectarea Sarei Palin.”

  http://www.revista22.ro/barack.....-4999.html

 3. radu zugravu @ 31:
  Foarte interesanta postarea ta. Ma cam asteptam la asa ceva.
  In ceea ce ma priveste, nu-l consider pe dl Tismaneanu drept „mentor”. Banuiesc ca nici colegii mei. Prezenta sa la blogul nostru e un semn de recunoastere a calitatilor sale de erudit si analist al realitatilor comunismului din Romania, ca si talentul de scriitor. In zona asta, dl Tismaneanu nu are pereche.

  Pe de alta parte, citatul postat de tine dovedeste citeva fapte simple ale comunitatii academice din SUA.
  Dl Tismaneanu apartine „intelectualitatii” academice din SUA, o „elita” care face sluj in fata oricarui tip cu patalamale de la scolile Ivy League sau de la scoli publice leftiste ca Berkeley si Ann Arbor. Oamenii se considera o clasa aparte, deasupra masselor de neanderthali fara educatie la nivel de masterat sau doctorat — de unde si aprecierea sicofantica grabita a lui Tismaneanu de a-i conferi lauri de ‘telectual lui Obama, fara absolut nici o dovada–zero, nada, zilch–de idei si scrieri care, in mintea omului de bun simt, formeaza notiunea de „intelectual”. Adauga la asta gafele de cunostinte elementare de istorie, geografie, istorie politica ale ‘telectualului Obama (un absolvent al celor mai bune scoli din SUA, si Comandant al Fortelor Armate) habar n-are cum se pronunta „corpsman”.
  Tipul vorbeste, minute in sir, despre cadavre:

  http://www.youtube.com/watch?v=dlkK65y_-T4

  Dl Tismaneanu a raspuns la fenomenul Obama din timpul alegerilor absolut previzibil: leftist/academic: Obama=minoritate=studii la Columbia si Harvard=’telectual patentat=material de presedinte.
  Dl Tismaneanu, dupa alegerile din noiembrie, s-a orientat dupa cum bate vintul, a schimbat macazul, si i-a condamnat pe academici pentru orbirea fata de nevoile celor lipsiti de „intelect”, massa care constituie Tea Party. Plus mine.

  As adauga un element accentuat intr-un recent editorial din New York Times, semnat de Nickolas Kristof, anume faptul ca Obama este unul dintre putinii presedinti americani, din memoria recenta, care poate fi caracterizat drept un intelectual.

  Ce mi se

 4. Mi-a disparut restul postarii. Imi cer scuze.

  Ce mi se pare bizar in ce scrie dl Tismaneanu, presupus bun cunoscator al Americii, e fetisizarea notiunii de ‘telectual care se potriveste cam ca nuca-n perete cu spiritul civic american.
  Il invit pe dl Tismaneanu sa argumenteze de ce Obama e mai ”’telectual'” ca Bill Clinton, care a frecventat tot scoli inalte (Yale, Rhodes Scholar la Oxford) si si-a dovedit, mereu, in actiune, cunostintele uriase in materie de economie, politica si istorie?
  Cu ce e Obama, dle Tismaneanu, mai ‘telectual ca Reagan, un fost actor de mina a doua, fara multa scolarizare, dar cu un intelect superb?

 5. @Radu Zugravu
  Urmaresc de catva timp comentariile tale si m-am retinut sa dau o replica desi ocazii si motive au fost cu prisosinta. Am sa ma refer aici la comentariul numarul 1 de pe acest fir, in care il numesti pe Teodor Baconschi „trambitas al euro-traiului” si ii negi apartenenta la dreapta romaneasca.

  Presupun ca nu i-ai citit cartea „Crestinism si Democratie”, nici eu nu am facut-o pana acum, dar pot sa-ti spun ca am fost atras de Manifestul autorului (care tine loc de prefata) din care citez:

  „Europa insasi, asa cum ni se prezinta astazi, e un dar al crestinismului. Drepturile omului sunt, intr-o masura coplesitoare, produsul Bunei-Vestiri. Uniunea Europeana libera, responsabila si solidara, este reflexul de durata al democratiei crestine.

  Crestinismul a inspirat gandirea si actiunea parintilor fondatori ai Uniunii Europene, Robert Schuman, Konrad Adenauer, Alcide De Gasperi, iar viziunea crestina despre om si societate constituie fundamentul doctrinar al Partidului Popular European.”

 6. Nu, nu am spus ca sustineti GOP. Am spus ca, de vreme ce nu sustineti GOP neconditionat, ar trebui sa nu sustineti nici dreapta oficiala romaneasca neconditionat. Sunt de acord ca lupta e cu stanga. Dar e important ca cei pe care ii sustinem sa nu ne tradeze la prima ocazie. Problema asta si-o pun si cei de la Tea Party in privinta celor abia intrati in Congres. La noi, in Romania, totul se negociaza. Si, daca nu esti „moderat” adica oporftunist, esti imediat etichetat drept fascist. E bine sa fiti lucizi, si ma bucur sa vad ca sunteti!

 7. @Radu Zugravu,

  Faci ce faci, tot la d-l Tismaneanu te opresti! 🙂
  Apropo de observatia lui Pataphyl pe firul (unul dintre cele cu…) Fumurescu. Eu sunt unul dintre cei care il admira pe Tismaneanu pentru ca a reusit sa treaca, prin studiu si prin observarea atenta a realitatii, de la filozofia primitiva a stangii post-staliniste la o analiza politica din perspectiva dreptei.

  Cand vad ca neincrancenarea sa este tratata cu atata incrancenare, ma opresc si caut firul logic al reprosurilor. Sunt si ajutat de …Victor Ponta care a scris astazi pe blogul sau ca Monica Macovei si Tismaneanu sunt „cei mai activi reprezentanti ai Falangei Fasciste a lui Basescu”.

 8. Radu Zugravu. Luciditate inseamna si a nu arunca bebelusul din copaie impreuna cu apa. V-ati pripit cu reprosurile vizavi de dl. Tismaneanu si la un moment dat ati creat impresia unui j’accuse usor monomaniac (nu intentionez sa va jignesc, va rog sa ma credeti). Imi dau seama ca ne-ati descoperit de curind si subiectul acestui articol sub care discutam v-a determinat sa ne iscoditi pozitia fata de dl Tismaneanu. Nicio problema. Iat-o: il apreciem si respectam in mod deosebit. In acelasi timp, nu il consideram necriticabil si nici nu ne asumam pe nemestecate toate optiunile dinsului. Dar, fara discutie, sintem dispusi sa il aparam cu tarie in fata calomniilor si linsajului. Consideram ca intelectul si integritatea dinsului merita cu prisosinta macar atita lucru. Acestea fiind zise, propun sa incheiem aici acest subiect si urmariti-ne si pe viitor. Ne veti cunoaste mai bine.

  PS
  Rectificare: ma refeream la subiectul postarii „Despre radicalisme și diversiuni; scrisoare către Vladimir Tismăneanu”.

 9. Observati cum la un articol despre Margaret Thatcher si dezastrul produs de euro ajungem sa discutam tot despre Tismaneanu.

  Iliescu le preda PSD-istilor „strategia castravetelui”: indiferent de ce te intreaba un reporter, de ce tema iti pune in fata o televiziune, tu trebuie sa ajungi tot la definitia castravetelui daca asta ti-ai propus sau trebuie sa faci. Asa si cu domnul Zugravu.
  „Castravetele este o legumă dicotiledonată, din familia cucurbitaceelor, care conţine 98% apă…”

 10. 1. Vad ca va intereseaza SUA, UK etc. E bine. Puneti in circulatie idei. Dar cand veti pune in circulatie si curajul celor de acolo de a da piept cu propriile lor elite corupte?

  2. A te bate, din Romania, cu nu stiu ce profesor stangist din America iti cere la fel de mult curaj ca si a te bate in 2010 cu fantasma lui Leonte Rautu.

  3. Comunistii ne-au invatat intotdeauna ca raul a fost in alta parte, in trecut sau in alta tara (capitalism). In comunism, totul era perfect. Sau, daca nu era perfect, era din cauza sabotorilor, a opozitiei. Cand vom invata sa-i criticam pe cei la putere, nu doar opozitia?

  4. Cand vom invata sa-i criticam pe cei de la putere cat sunt inca la putere? Ca sa ne temem de UE cat e UE tare, sa scriem articole de propaganda comunista cat sunt comunistii la putere, iar apoi, odata ce au cazut UE si comunistii sa venim si sa ii „criticam”, nu e mare scofala. Dreapta inseamna asumare a ideii, consecventa.

  5. Tea Party nu e preocupat sa le gaseasca scuze celor de la putere, fie ei Republicani sau democrati. Vad ca la noi e invers.

  6. Observ la dumneavoastra o inaderenta de fapt la realitatile romanesti mascata de un radicalism teoretic referitor la Islam/Israel/Democratii americani etc. De ce nu scrieti mai mult despre Romania? Scopul acestui blog ar trebui sa fie relevant pentru Romania, sa traduca anumite idei, sa introduca anumite concepte si sa incurajeze un anumit spirit (curajos, vertical, onest si lucid) in Romania. Dar pentru asta trebuie sa veniti mai des „la cestiune”.

  7 Uitati, de exemplu, cum se pune problema:

  http://blogs.telegraph.co.uk/n.....cond-term/

  8. Comentati, de exemplu, din perspectiva dumneavoastra de dreapta ce a spus Basescu referitor la Ceausescu (ca in primii zce ani a fost bun!). Sau va e teama sa deveniti relevanti? Comentati reactia lui Liiceanu. E mult mai important, si mai aproape de casa, deci mai conservator, decat ce a spus nu stiu ce „liberal” din SUA.

 11. eu v-am spus ca d. Zugravu face ce face si tot la definitia castravetelui ajunge:), dansul pe aia o stie, pe aia trebuie sa o dea. poate sta linistit, cand vom discuta de Romania ne vom lua lumina distributivista si se va mantui neamul acesta.

 12. 1. Nu stiu de ce vi se pare ca nu ne ocupam indeajuns de cei ce se opun stabilimentului multicultural-socialist. O facem in mod constant.

  2. Permiteti-mi sa am alta parere. Respectivul profesor stangist scrie in presa romaneasca si mai si spune ca o face dintr-o perspectiva de dreapta.

  3. Criticarea puterii nu este, in sine, o virtute. Important este sa critici cu cap si atunci cand trebuie. Ce ati vrea, atacuri la PDL si Basescu in fiecare zi? Mi s-ar parea inutil, o fac destui si nu vad de ce am intra in aceeasi tabara cu Voiculescu sau Patriciu. Si apoi, luptele din politica noastra sunt atat de minore ca aproape nici nu merita acordarea vreunei atentii, oricat de mici.

  4. Dreapta inseamna consecventa, dar puterea are , de multe ori, alte chipuri decat cele imaginate.

  5. Acum cateva saptamani am scris un mic articol despre actualul guvern.

  http://inliniedreapta.net/de-c.....competent/

  I-am caracterizat ca incompetenti, corupti si criptosocialisti. Ce vreti mai mult?

  6. Scriem despre Romania cat consideram necesar. Nu vrem sa ne implicam prea mult in mizeria autohtona pentru ca scopul nostru principal nu este acela de a incerca apararea unora sau altora, ci diseminarea ideilor dreptei, ori nu avem ce castiga din batalia constanta cu amatorii si ignorantii politicii romanesti. Cat despre radicalismul Islam/ Israel, pentru noi aceste probleme sunt centrale, oricat de putin semnificative ar parea ele pentru altii. Islamul este un pericol pentru crestinatate, iar Israelul este un bastion al civilizatiei in barbarie.

  8. Mi s-ar parea inutil. Ii las pe admiratorii lui Ceausescu de la Antene si Irealitate sa il critice pe Basescu pentru o astfel de declaratie. Inconsecventa lor este inca mai amuzanta.

 13. 9. Am inteles ca sunteti un vizitator constant al blogului lui Ilie Catrinoiu. Dvs. sustineti comportamentul si limbajul lui tiganesc? Sper ca nu.

 14. Dle Zugravu
  Va multumim pentru interesul constant pe care il manifestati pentru politica editoriala a site-ului nostru
  Trebuie sa intelegeti insa ca noi sintem niste simpli executanti, nu putem hotari de capul nostru pe cine si cind sa atacam
  In acest sens, va rugam sa indreptati propunerile dvs catre sefii nostri (care ne si platesc); am convingerea ca acestea vor fi luate in considerare cit se poate de repede, iar noi vom duce la indeplinire intocmai si la timp ordinele de atac care vor veni, cum este si normal, ierarhic de sus in jos
  Cu acelasi respect,

 15. am impresia ca masonu’ inca incearca sa se dumireasca ce se petrece pe aici.

  Poate rugati vreunul din “intelectualii” pe care ii stimati si popularizati sa comenteze. Asa se face in SUA, asa deventi relevanti, asa se duce lupta politica.

  asta am zis si eu fara ghilimele, insa nu depinde de cei de aici raspunsul acestora.
  eu stiu sigur ca am incercat asta fara succes.

 16. Lume, lume …. deocamdata rog sa suspendati comentariile legate de discutia cu dl. Zugravu… dinsul la fel. Sint pe cale de a muta conversatia in alta parte.

 17. Dl. Zugravu: de acum înainte, orice comentariu care nu are legatură cu subiectul unui articol, îl veţi face aici. Dacă mai văd un comentariu al dvoastră fără tangenţă la subiectul de articol, îl voi şterge fără avertisment. Acesta este avertismentul. Cine doreşte să polemizeze cu dl. Zugravu este rugat să o facă aici.

 18. Chiar de dat cu capu’… lista de comentarii a cam luat-o razna, unele comentarii recente nu mai apar (nu au disparut, sint la postarile de care apartin, doar lista nu le mai afiseaza). Depanez si o ascult pe Dalida 🙂

 19. Lista de comentarii e reparata! Tot secretul e sa o lasi pe Dalida sa cinte vreo jumatate de ora si codul se panseaza singur! Paroles, paroles, paroles…

 20. 4. Cand vom invata sa-i criticam pe cei de la putere cat sunt inca la putere? Ca sa ne temem de UE cat e UE tare

  Domnule Zugravu, mi-e teamă că nu aţi reuşit să asimilaţi o realitate simplă: puterea in peisajul politic contemporan nu se află doar la Bucureşti, ci, pentru romani, ca pentru orice alt cetăţean european, in mod preminent, la Bruxelles; ceea ce se decide aici, de către guvernul actual, este secundar, subsidiar, complementar, deseori irelevant, susceptibil de a fi abrogat sau intrat in desuetudine a doua zi după publicarea in Monitorul local Oficial. ceea ce se discută prin televiziuni şi in presă in general este insignifiant, redundant, paralel, minor, pueril, frivol şi de cele mai multe ori poartă amprenta unui provincialism pe care iată -cu cîtă nonţalanţă- ni-l pretindeţi şi nouă sub pretextul revenirii cu picioarele pe pămîntul strămoşesc. rar se întîmplă ca presa noastră să abordeze cumsecade o e chestiune importantă şi să atragă prin tratarea temei atenţia cuvenită, impunînd o prestanţă minimală a intervenţiilor şi interlocutorilor, o pertinenţă a vocilor şi un ton civilizat. Mi se pare că acest blog corectează aceste aspecte şi tinde să se desprindă de deriva propagandistică sau histrionică a massmediei de stat sau mercenarizată. Aşadar, interesul nostru faţă de politicile şi oamenii ce populează instituţiile europene este firesc, iar acţiunea dreptei romaneşti ar trebui reorientată, atît in plan partinic cît şi in sfera civică, către critica şi finalitatea politică europeană. Dreapta conservatoare nu poate să eludeze finalitatea normală a obţinerii puterii in structurile europene. De asemenea, e de dorit o nouă constituţie a Europei, una adevărată, nu o colecţie stufoasă şi prolixă de nuvele utopice precum cea actuală, iar proiectul nu se poate naşte decît prin coagularea forţelor conservatoare din toate statele Europei. Deocamdată accesul oamenilor de dreapta este interzis in comisia europeană. Reţineţi: interzis. Se merge in continuare pe aceeaşi politică de cadre ce triază candidaţii pe criteriul unic al dosarului curat. Iar acest curat nu înseamnă neapărat apolitic, nu, înseamnă conform doctrinei CoPo. ca atare un politician de stînga poate ajunge Comisar, nu însă şi unul cu convingeri puternice şi asumate de dreapta. Poate vi se pare exagerat. Iată însă un dublu exemplu concludent:
  candidat conservator respins pentru delict de opinie:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Rocco_Buttiglione
  candidat socialist admis in pofida opiniilor şi activităţilor sale extremiste sale, agitatoare semianalfabetă, propulsată pentru aceste merite deosebite ca şef al propagandei europene in comisia barosu 1
  http://en.wikipedia.org/wiki/Margot_Wallstr%C3%B6m

  deci, domnule Zugravu, chiar aşa…ce-ar fi să învăţaţi să criticaţi puterea reală, cea europeană şi abia apoi să strîmbaţi din nas la cei 2-3 zăbăuci cu vederi de stînga rătăciţi prin pedele? sau sînteţi şi dumneavoastră adeptul epurărilor interne? al liniei de partid trasate de sus? al expulzării ereticilor şi trădătorilor?

 21. Dl. Zugravu, poate sunteți capsoman si nu vreti sa pricepeti. Toate comentariile si interpelarile care nu sunt pe subiectul unei postari LE FACETI AICI. Este o pagina special creata pentru a acomoda personaje ca dumneavoastra. Am mutat aici acest comentariu lipsit de orice legatura cu articolul sub care l-ati ouat initial. Este ultima oara cind va tolerez migrenele. Daca mai deraiati inca o data, va ridic definitiv privilegiul de a comenta pe acest blog. Try me.

  Admin

  Mark Lilla, popularizat de neoconii romani, despre Beck:

  „Beck is the most gifted demagogue America has produced since Father Coughlin made his populist broadcasts during the Great Depression. In the course of one radio or television show he can transform himself from conspiracy nut and character assassin into bawling, repentant screw-up, then back to gold-hoarding Jeremiah, and finally to man of God, without ever falling out of character. Which is the real Glenn Beck? His detractors assume that his basest, most despicable moments reflect his core, and that the rest is acting and cynical manipulation.
  This is Alexander Zaitchik’s conclusion, in his sharp and informative smackdown, Common Nonsense, and Dana Milbank’s in his rambling, impressionistic Tears of a Clown. Zaitchik documents Beck’s every flip-flop, every swim in the polluted pools of the John Birchers and paranoid Mormon theocrats, every cruel remark (he called Hurricane Katrina victims “scumbags”), and every offensive comparison (he once likened Al Gore’s campaign against global warming to Hitler’s persecution of the Jews). For Zaitchik, Beck is just one more American con artist in the P.T. Barnum tradition, a shameless pseudoconservative bottom-feeder who will say anything to keep the spotlight on himself while the money rolls in.1

  But after reading these books and countless articles on the man, I’m coming to the conclusion that searching for the “real” Glenn Beck makes no sense. The truth is, demagogues don’t have cores. They are mediums, channeling currents of public passion and opinion that they anticipate, amplify, and guide, but do not create; the less resistance they offer, the more successful they are. This nonresistance is what distinguishes Beck from his confreres in the conservative media establishment, who have created more sharply etched characters for themselves. Rush Limbaugh plays the loud, steamrolling uncle you avoid at Thanksgiving. Bill O’Reilly is the angry guy haranguing the bartender. Sean Hannity is the football captain in a letter sweater, asking you to repeat everything, slowly. But with Glenn Beck you never know what you’ll get. He is a perpetual work in progress, a billboard offering YOUR MESSAGE HERE.

  As anyone who witnessed his performance on the Washington Mall can attest, what makes him particularly appealing to his audience is not his positions, it is that he appears to feel and fear and admire and instinctively believe what his listeners do, even when their feelings, fears, esteem, and beliefs are changing or self-contradictory. This is the gift of the true demagogue, to successfully identify his own self, rather than his opinions, with the selves of his followers—and to equate both with the “true” nation.”

  http://www.nybooks.com/article.....tion=false

  Opinii, comentarii?

 22. Da. Cîinele moare de drum lung şi cei 2 tăntălăi citaţi de dumneata mor de grija lui Beck, studiindu-i cu nesaţ orice flatulaţie. scuzaţi exprimarea.

  Aş remarca şi faptul că, deşi vor să dea impresia că-s un soi de specialişti in politică, respectivii nătărăi nu cunosc nici măcar sensul termenului de demagog. Pentru că am oleacă de timp de irosit o să explicitez acest termen abuzat frecvent in ultimul timp.

  Aşa cum atestă şi originea sa cuvîntul are o pronunţată conotaţie politică. In sensul propriu desemnează un conducător al unui grup politic aflat in postura de a-şi susţine poziţia pe eşichierul politic sau in situaţia de participant la o competiţie electorală, ocazii cu care se foloseşte de tehnici retorice pentru a-şi surclasa sau demola adversarii in ochii publicului. Bombasticismul, pompa, recursul la sentimente naţionale, la religiozitate fac parte din recuzita demagogului dar nu îi definesc esenţa. Esenţa este una politică, demagogul întotdeauna va ţinţi o poziţie in ierarhia social-politică, fără un asemenea scop nu putem vorbi de demagogie, ci de flecăreală. Beck, prin poziţia sa naturală -de om angajat in sistemul privat şi plătit să emită opinii- poate fi privit ca agitator, flecar, zănatec, histrion, ipocrit, maniac etc, dar nu demagog, pentru că puterea pe care o obţine asupra telespectatorilor-cititorilor nu este una politică, ci, da…greu de crezut, spirituală. Şi nu trebuie să-şi propună să o dobîndească…deja o are. şi provine din substratul său de convingeri puternice. Da, domnule, Beck ăsta neastîmpăratul este exact pe dos de cum s-ar aştepta cei 2 zănateci invidioşi, este un om al convingerilor, unele deplasate, altele stranii, dar in mod sigur pe aceeaşi frecvenţă cu audienţa sa care înţelege totuşi faptul că nu poţi fi pe de-antregul de acord cu tot ce debitează acest meseriaş. Şi da…este un meseriaş al cuvîntului, un propagandist al dreptei şi nu ar trebui să ne fie ruşine cu el, ci să ne bucurăm că-l avem de partea noastră. Cine nu se bucură de prezenţa benefică a acestui vîrtej de vorbe in tabăra conservatoare este ori inconştient, ori invidios, ori un stîngist mizerabil. Nu prea înţeleg de ce noi ne-am ruşina cu propagandiştii noştri in timp ce stînga desfăşoară in mainstream dar şi-n reţelele virtuale armate întregi de turuitoare sinistre, de sfîrleze ameninţătoare, sperietoare burleşti şi golemi vindecători prin propriul nămol in care scufundă preopinenţii. De multe ori mocirla asta întinsă de golemi arată ca noianul de subiecte, informaţii, şperle şi zvonuri aruncate pe piaţă in ideea de a sufoca platformele de dreapta şi a a bruia orice coagulare ideatică in zona conservatoare.
  http://www.merriam-webster.com...../demagogue
  http://en.wikipedia.org/wiki/Demagogue

 23. Zaitchik documents Beck’s every flip-flop, every swim in the polluted pools of the John Birchers and paranoid Mormon theocrats, every cruel remark (he called Hurricane Katrina victims “scumbags”), and every offensive comparison (he once likened Al Gore’s campaign against global warming to Hitler’s persecution of the Jews).

  Întîmplarea face ca victima lui Beck pomenită in acest fragment să fie un ilustru demagog de talie mondială, un individ ce pare născut pentru a ilustra fiecare element al acestui termen. Al Gore este un politician care, in pofida filiaţiilor sale cu companii petroliere, şi-a permis să-şi construiască un discurs găunos, apocaliptic, mincinos şi bombastic, croit in jurul tematicii populare ecologiste, cu o tentă virulentă, agresivă faţă de orice posibil oponent politic ce ar îndrăzni să conteste tezele introduse in platforma sa politică. Cu acest discurs public şi-a construit cariera politică mobilizînd masele într-o direcţie anticapitalistă. Ecologismul său ştiinţific este similar in pretenţii cu materialismul dialectic predat la Ştefan Gheorghiu, iar aderenţa sa la idealurile ecologiştilor este de domeniul antologicului -omul se plimbă peste atlantic călare pe jetul privat- dar se pare că biografii sezonieri ai lui Beck nu au aprofundat şi activitatea susceptibilă de demagogie a acelor politicieni luaţi în cătare de acest onemanshow. De asemenea au lipsit şi de lectura ştirilor internaţionale că ar fi aflat ce declaraţii şocante a emis politrucul demagog Al Gore cu ocazia dezbaterii încălzirismului global…dumnealui este acela care a comparat contestatarii, adică orice preopinent, cu negaţioniştii holocaustului.

  Aşadar, cînd susţii că remarcile-parafrază şi ironiile unui om de presă la adresa unei autorităţi/personaliţi politice sînt ofensive nu poţi decît să te umpli de penibil, iar cei care nu au acest organ al penibilului, adică bunul-simţ, nu pricep nici faptul că in acest fel se asociază cu pleiada de agitatori stîngişti disturbaţi şi obsedaţi de popularitatea uimitoare a acestui neobişnuit duşman ideologic, redutabil prin locvacitate, magnetism şi claritate a expunerii.

 24. Domnule Zugravu, haideti sa nu o mai dam dupa cires: sustineti comportamentul si limbajul tiganesc proferat de Ilie Catrinoiu?

  „Opinii, comentarii?”

 25. Nu, nici vorba, nu sustin acel limbaj. Dar Catrinoiu nu conduce Romania. E „particoler”. Deci grosolaniile lui nu afecteaza atat de mult Romania pe cat o afecteaza oportunismele si lasitatile cu staif ale altora. De ce nu-i dati voi exemplu lui Catrinoiu despre cum se poate face dreapta adevarata fara injurii? Nu „dreapta” de tip Boia. Injuriile lui Catrinoiu rasar din jacuzzi-ul lui Baconsky.

 26. V-am raspuns cu intarziere pentru ca nu observasem acest „tarc” pe care mi l-ati creat. Cred totusi ca un comentariu precum cel al Cristinei R. referitor la ce intelege Tismaneanu prin intelectual era relevant.

 27. si mai e ceva: eu i-am sugerat lui catrinoiu ca ar fi bine sa isi mai imblanzeasca limbajul. dumneavoastra i-ati sugerat dlui baconsky, de exemplu, sa nu ne mai minta?

 28. @Radu Zugravu
  Numeste-l tarc sau oricum vrei, totusi ar fi dovada de decenta sa nu recunosti ca a fost nevoie de asa ceva pentru ca practici deturnarea discursului. Aici ai libertatea sa-ti spui pasurile, atata timp cat libertatea acesta este folosita fara a trece de unele limite. Apropo de asta, spui ca i-ai sugerat luui Ilie Catrinoiu sa-si „mai imblanzeasca limbajul”, cum sa te credem ca ai facut-o cu buna credinta cand arunci imediat ca noi trebuie sa-i spunem lui Baconschi „sa nu ne mai minta”? In primul rand ar trebui sa existe minciuna, ca nu te poti lega de un om doar asa, ca sa faci valuri ca vrea Radu Zugravu. Cere si ti se va da, dar cand ceri, s-o faci cand trebuie si cum trebuie. Respectul fata de om, inseamna si respect fata de numele lui, vorba lui Caragiale: „si viceversa”.

  In Parlamentul englez, dar nu numai, discursurile despre adversarii politici incep cam asa: „onorabilul:, „distinsul reprezentant al…”, etc. Ce zici de asta?

 29. Stimabile, onorabile nene Francesco, pai credeam ca pe asta cu minciuna am lamurit-o, ca am lucrat cu materialul clientului. Vedeti daca mutati lucrurile la cestiune in tarc?! Uitati aici, ce spune spune venerabilul domn Baconsky:

  „Partitura istoriei nu e compusă de majorităţile electorale, ci de voinţa minorităţilor active. Parlamentele naţionale vor continua ratificarea Tratatului (în pofida mini-insurecţiei conduse de Cehia lui Václav Klaus). Uneori, e preferabil să progresezi pe o bază injustă decât să regresezi pe o bază virtuoasă. În viaţa internaţională, această concepţie poartă numele de realism. ”
  http://old.cotidianul.ro/titanic_vals-49883.html

  Le numaram (steagurile deficitului de democratie), sau nu?

 30. Am citit intregul articol al dlui Baconsky. Lamentabil, penibil chiar. O precizare: articolul este din iunie 2008. Nu stiu in ce masura dl Baconsky si-a schimbat optica intre timp. Intrebati, dle Zugravu, si ne spuneti.

  Pina una alta ma intereseaza un raspuns transant de la dvoastra. Va cereti scuze pentru acuzatia de cenzura? Nu ma intereseaza „daca si cu parca”. Scurt, DA sau NU.

 31. Uneori, e preferabil să progresezi pe o bază injustă decât să regresezi pe o bază virtuoasă.

  Si el vrea sa fie presedintele Romaniei? Pai pare cel mai potrivit: daca ii pune cineva 50 de milioane pe masa incepe sa tremure..

  😀

 32. articolul lui Baconschi reprezenta, in opinia mea, o reafirmare a adeziunii la valorile europene in contextul dizidenţelor din irlanda şi cehia. din păcate, această reafirmare poate avea semnificaţia unui bocanc in gură, un bocanc învelit într-un pluş grotesc, in gura reacţionarilor. pentru că in ecuaţia politică bruxelleză cetăţenii europeni care se ţin cu dinţii de dreptul de a vota textele constituţionale sînt grupul retrograd ce ţine societatea, iar elitele sînt neapărat progresiste, centrul controlînd permanent perifericul, politicienii mărunţi, cu posibile vederi de dreapta, să nu care cumva să devieze. ca atare acel „articol” are cu atît mai mult o conotaţie politică cu cît este vorba de contextul ratificării Tratului. Nu citisem acest text, poate şi pentru că de ani de zile evit lectura gazetelor lui vîntu. chiar şi apariţia semnăturii intr-o fiţuică deţinută şi manevrată de acest personaj dubios mi se pare a fi un aspect jenant. Da, poate ar fi util să aflăm ce crede domnul Baconschi despre baza virtoasă a Europei in acest moment.

 33. Onorabile si stimabile pusti Radu Zugravu, ii raman profund indatorat lui Emil daca te-a scos de pe banda de discutie. Obisnuit sa fii incartiruit in nise de aiureli gen Catrinoiu, nu poti sa faci deosebirea dintre argument si Kalashnikov, cuvantul devine bata, iar ratiunea o necunoscuta. In Italia, antenele de retransmisie a semnalelor TV, radio, telefon poarta numele de ripetitori si cred ca ai insusirile potrivite pentru o astfel de functie pe frecventa Catrinoiului.

 34. Pt Emil B: pai nu stiu daca sa imi retrag „acuzatia” de „cenzura” din moment ce m-ati tras pe dreapta, aici. Ca vad ca reusesc totusi sa va reamintesc lucruri relevante, chiar si cu riscul de a ma „repetzi” (apropos de ripetitori). dar hai, din simpatie, sa va fac hatarul si sa ma smeresc.
  In rest, pentru francesco, vorba poetului: salutare, umbra veche!

 35. Dar pe dreapta ar trebui sa va placa, nu-i asa? Bun, lasind gluma la o parte, e pacat ca nu raspundeti transant… va smeriti nedumerit, ca si cum mi-ati face un favor. E simplu, dle Zugravu, este vorba de o regula elementara de eticheta si disciplina:

  Toate comentariile si interpelarile care nu sunt pe subiectul unei postari LE FACETI AICI.

  Acest loc este la fel de public ca orice altul din acest blog. Cind va simtiti creativ si aveti ceva de comunicat in afara subiectului unei postari, dati fuga aici. Aveti ceva de spus relevant pentru o postare, comentati la postarea respectiva. Noi neoconii suntem organizati, doar stiti asta, si va organizam cu placere si pe dvoastra.

 36. Haidi bre, nu mai vine nimeni aici? Mai o bîrfă, o ceartă, numa’ off-topic să fie!

  Sa incep eu: Ponta Mickey Mouse se imbata repede si dupa aia ii pune pe toti sa-l asculte orbeste, sa execute ordinele date de el doar asa, „ca sa se stie cine e seful”. Nu ati vazut in ce hal a traumatizat-o pana si pe Daciana? Cand au fost alegerile lor in partid ii era frica sa se si bucure, nu stia ce sa faca, cum sa reactioneze, vroia sa fie sigura sigura ca nu greseste absolut deloc. Bine, nimeni nu tzopaia, si asta asa e..

  Pe de alta parte tare imi e ca spiritul revolutionar (a se citit totalitar) va iesi la iveala cat de curand.

 37. Politically correct Portland rejected feds who saved city from terrorist attack

  In 2005, leaders in Portland, Oregon, angry at the Bush administration’s conduct of the war on terror, voted not to allow city law enforcement officers to participate in a key anti-terror initiative, the FBI’s Joint Terrorism Task Force. On Friday, that task force helped prevent what could have been a horrific terrorist attack in Portland. Now city officials say they might re-think their participation in the task force — because Barack Obama is in the White House.

  Reading the FBI affidavit describing Islamist terror suspect Mohamed Osman Mohamud’s plan to bomb a Christmas tree lighting ceremony in Portland’s Pioneer Courthouse Square is a chilling experience. Mohamud, a Somali-born naturalized U.S. citizen who attended Oregon State University, told undercover FBI agents he dreamed of performing acts of jihad in which hundreds, perhaps thousands, of Americans would die. „Do you remember when 9/11 happened when those people were jumping from skyscrapers?” Mohamud asked the agents, according to the affidavit. „I thought that was awesome.”

 38. Mă mut și eu aici.

  …plan to bomb a Christmas tree lighting ceremony in Portland’s Pioneer Courthouse Square is a chilling experience

  De acord, iarna nu-i ca vara, mai ales în statele albastre de pe coaste. 🙁

 39. Uite Cristina, pe HotAir am dat peste urmatoarea stire:

  „Tea Party Nation founder Judson Phillips sent a letter to former Alaska GOP Gov. Sarah Palin asking her to run for chairwoman of the Republican National Committee.”

  Ce parere ai, ar putea sa aduca prezenta ei un plus de credibilitate RNC-ului?

 40. Daca intra in aceasta competitie (si mai si cistiga) inseamna ca nu va participa la cea din 2012. De accea, nu prea cred ca are intentia de a candida la sefia RNC. Dar sa vedem ce zice si Cristina.

 41. Francesco;

  De acord cu emil. Ambitia ei merge mult mai sus de sefia RNC, care e foarte puternica in sens financiar, de colectare de bani, de lobby pe linga potential donatori–sunt oameni buni de tras sfori care aduc dolari, dar nu de avansat o ideologie.
  Palin a devenit un simbol al conservatorismului, un ideolog, daca vrei, un „motivational speaker” si „terapeut” in optimism conservator al unei natii pleostite de avansul stingii radicale, anti-americane.

  N-o vad nicicum apta–sau doritoare–de a face jocurile de culise brutale dar necesare intr-un asemenea post.
  Voi vedea miine ce cred si ai mei Tea Partiers din Virginia, dar banuiesc ca vor spune ca nu o vor in pozitia de sefa la RNC. La conventia Tea Party din Virginia Palin a iesit pe locul 2 la „straw poll” pentru presedintia din 2012., dupa Chris Christie din New Jersey.

  Ar fi, dupa mine, o nenorocire daca Palin va intra in cursa si va cistiga nominalizarea republicanilor in 2012. Nu e coapta, inca–daca va fi vreodata–pentru jobul cel mai complex din lume. Cimpul e plin de republicani mult mai buni ca ea.

 42. Francesco @ 56:

  Un PS:

  Dracusorul politic din mine imi sopteste ca poate Judson Phillips a tentat-o pe Sarah cu sefia RNC-ului exact ca s-o scoata din cursa pentru 2012 si sa lase cimp liber altora …Stie dracu’ ce stie, mai ales in politichie.

 43. Unde, Vlade? 🙂 Pai, nu noi nu avem voie sa parolim? 🙂 Ai dreptate si tu… uite cum mi-am mai dat o tema: cum sa impart pagina asta in fire de discutie usor de urmarit si de administrat. Sa vad ce pot face.

 44. Vlad #58 Păi Emil icișa de față zicea (politically correct? 🙂 ) că-i pentru off-topic-uri, deci chat, baliverne, alea! Pentru trolli tre’să facem patrolle-patrolle. Cine este pentru, împotrivă, se abține cineva? :mrgreen:

 45. Francesco m-a invitat sa-mi spun o parere aici; am facut-o, de buna credinta.
  Nu inteleg luptele intestine despre cine scrie si ce se poate discuta pe firul asta.

  Cam penibil.

 46. Vlad #58 Păi Emil icișa de față zicea (politically correct? ) că-i pentru off-topic-uri, deci chat, baliverne, alea! Pentru trolli tre’să facem patrolle-patrolle. Cine este pentru, împotrivă, se abține cineva?

  Votez pentru. Daca vrea cineva sa patrolleze si el p’aicisea trebuie neaparat sa aiba unde.

  Un forum ar fi perfect.

 47. sint curios, voi ce parere aveti de nebunia asta?
  Usturoiul si menta, interzise in Romania?!

  Potrivit Codex Alimentarius, usturoiul poate crea dependenta

  Iata cateva dintre asa-zisele recomandari care, odata legiferate, ii vor lovi pe romani si la buzunar, si la sanatate:
  – suplimentele alimentare vor fi interzise
  – toate medicamentele si vitaminele se vor elibera doar pe baza de reteta
  – usturoiul sau menta vor fi considerate droguri de categoria a 3-a si vor fi comercializate doar de corporatiile farmaceutice
  – produsele modificate genetic se vor vinde fara avertizarea consumatorilor
  – medicina naturista (inclusiv acupunctura) va fi interzisa
  – toate alimentele vor fi iradiate cu cobalt etc.

  eu nu stiu ce au in cap oamenii astia de isi inchipuie ca vor putea interzice usturoiul si menta in Romania. sincer, nici nu ma intereseaza ce motive au. astia sint aceeasi oameni care il aplauda pe chavez in picioare cind spune ca america si capitalismul e de vina pentru incalzire globala, razboiaie, foamete si bataturi in talpa. este inca o mica aberatie printre atitea mult mai teribile.

  dar wtf? 😆

 48. Locu’ ăsta-i tare bun de zis una-alta, unde naiba să relatezi cum Prezidentul Zăuan (thx dr pepper! 🙂 ) deschide ușa cu copita? unde să semnalezi o mîrlănie izvorîtă din calicie și nemernicie, așa cum face Radu Părpăuță zicînd – în stilu-i greu de confundat, firește – ce și cum e cu mititelele mînăreli din învățămîntul românesc contemporan?

  Un învățămînt tobă de… cărți

  Iaca și-un micuț citat al mucalitului nostru prieten:

  Vreau să prezint două situații din învățămînt, dar nu știu cu care să încep: cu o atitudine mai dulcică și să las lingurița de fiere la desert? Să trag concluziile la inceput? Așa am pățit odată. Am pregătit o lecție cu elevii pentru o inspecție: tu spui aia, tu spui aia, tu spui aia, iar tu tragi concluziile. Buuun! Vine inspectorul, începem. Deșteptul care trebuia să tragă concluzia (ideea, invățătura) lecției, vrînd probabil să scape mai repede de sarcină, ridică mîna. Eu uit că el era pentru final, îl pun să vorbească, iar el trage concluziile. Na, frate! Acuma nu mai aveam ce dezbate, fiindcă finalul plin de învățăminte fusese deja spus.

 49. Have scientists discovered how to create downpours in the desert?

  Fifty rainstorms were created last year in the state’s eastern Al Ain region using technology designed to control the weather.

  Most of the storms were at the height of the summer in July and August when there is no rain at all.

  People living in Abu Dhabi were baffled by the rainfall which sometimes turned into hail and included gales and lightening.
  The scientists have been working secretly for United Arab Emirates president Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan.

  They have been using giant ionisers, shaped like stripped down lampshades on steel poles, to generate fields of negatively charged particles.

  These promote cloud formation and researchers hoped they could then produce rain.

  In a confidential company video, the founder of the Swiss company in charge of the project, Metro Systems International, boasted of success.

  Helmut Fluhrer said: ‘We have achieved a number of rainfalls.’

  It is believed to be the first time the system has produced rain from clear skies, according to the Sunday Times.

  In the past, China and other countries have used chemicals for cloud-seeding to both induce and prevent rain falling.

  Last June Metro Systems built five ionising sites each with 20 emitters which can send trillions of cloud-forming ions into the atmosphere.
  The savings using the Weathertec technology are huge with the system costing £6 million a year while desalination is £45 million.

  Building an ionising system is about £7 million while a desalination plant would be £850 million and costs a lot more to run.

  Some scientists are treating the results in Al Ain with caution because Abu Dhabi is a coastal state and can experience natural summer rainfall triggered by air picking up moisture from the warm ocean before dropping it on land.

  But the number of times it rained in the region so soon after the ionisers were switched on has encouraged researchers.

  Professor Peter Wilderer witnessed the experiments first hand and is backing the breakthrough.

  The director of advanced studies on sustainability at the Technical University of Munich, said: ‘We came a big step closer to the point where we can increase the availability of fresh water to all in times of dramatic global changes.’

  „fenomenele meteorologice cresc in intensitate” , ploua in desert cu toate ca meteorologii au prezis ca nu va cadea o picatura intregul an.
  sa fie de la incalzirea globala?
  mail online sustine ca este o tehnologie secreta de a controla vremea.

 50. VEZI MISCAREA SOCIALISTA VREM NATIONALIZARE PARTID UNIC SI SALARIU MINIM 2000 LEI CITESTE SI DA MAI DEPARTE

  Am dat mai departe, dar nu are timp de voi. Karl spune că primul lucru pe care trebuie să-l promiteţi este că o să vă tăiaţi unghiile.

  emil b. 51. http://www.huffingtonpost.com/.....06243.html

  A MySpace page belonging to a „Jared Lee Loughner,” age 22, of Tucson, was taken down. A YouTube account also exists in his name.

  Here’s what was listed on his MySpace page before it was removed:

  Schools:I attended school: Thornydale elementary,Tortolita Middle School, Mountain View Highschool, Northwest Aztec Middle College, and Pima Community College.
  Interests:My favorite interest was reading, and I studied grammar. Conscience dreams were a great study in college!
  Movies:(*My idiom: I could coin the moment!*)
  Music:Pass me the strings!
  Books:I had favorite books: Animal Farm, Brave New World, The Wizard Of OZ, Aesop Fables, The Odyssey, Alice Adventures Into Wonderland, Fahrenheit 451, Peter Pan, To Kill A Mockingbird, We The Living, Phantom Toll Booth, One Flew Over The Cuckoo’s Nest, Pulp,Through The Looking Glass, The Communist Manifesto, Siddhartha, The Old Man And The Sea, Gulliver’s Travels, Mein Kampf, The Republic, and Meno.

 52. 🙂 ce cai imperialistule?
  informatia am gasit’o si pe alte surse dar faptul ca insusi huffpo a publicat’o online mi s’a parut supertare.

 53. sau poate pajamas media?
  http://pajamasmedia.com/blog/t.....esident/2/

  The alleged gunman of Arizona, Jared Loughner, evidently did leave an extensive cache of videos at YouTube. They portray a young man who is not easily classified as either a liberal or a conservative. He seems to hate the Constitution, religion, and the U.S. flag, all of which put some serious distance between him and the tea parties or anyone on the right. He also left a list of his favorite books:

  I had favorite books: Animal Farm, Brave New World, The Wizard Of OZ, Aesop Fables, The Odyssey, Alice Adventures Into Wonderland, Fahrenheit 451, Peter Pan, To Kill A Mockingbird, We The Living, Phantom Toll Booth, One Flew Over The Cuckoo’s Nest, Pulp,Through The Looking Glass, The Communist Manifesto, Siddhartha, The Old Man And The Sea, Gulliver’s Travels, Mein Kampf, The Republic, and Meno.

 54. eventual American Thinker?
  http://www.americanthinker.com.....ns_po.html

  Well, we do have some proof now, and it’s clear that the shooter was in no way connected to the Tea Party, the Republican Party, or any other movement on the political Right. Law enforcement officials have revealed that suspect Jared Loughner was rejected by the Army, kicked out of college, appeared to have mental-health issues, and was a reader of the „Communist Manifesto.”

 55. Da, printre care Orwell, Huxley, Ayn Rand, Ray Bradbury, Homer, Ernest Hemingway, L. Frank Baum, Lewis Caroll, Harper Lee, L. Frank Baum, Jonathan Swift, etc.. Ia spune, doctore, care dintre astia l-a indemnat pe Loughner sa ii impuste pe oamenii aia? O fi fost Bradbury? Poate Lewis Caroll? Dar Jonathan Swift? De ce nu madam Rand si supraomul ei? Harper Lee si „…sa ucizi o pasare cantatoare”?

 56. Vezi? Asta inseamna sa fi un om cult. Ori leftistii numai de asta nu pot fi acuzati – ca nu citesc.
  Stiu ca ai o simpatie ascunsa pentru ei si – probabil, e vina mea ca am lasat atarnat pe net un link sec cu un citat in coada.
  Sa iti explic sirul evenimentelor.
  Yahoo a impins AP cu „breakin/ news” toata ziua si era un articol manipulativ de toata jena care plangea de grija prietenilor tai cat sunt ei de oropsiti si amenintati de dreapta.
  Nu se aflase inca nici macar numele descreieratului cand blogurile de dreapta se rugau pentru sufletele celor ucisi si insanatosirea celor raniti ( deh, asa sunt ei – mai religiosi) in timp ce cultii tai se indeletniceu cu vitriolu’ de care ii acuza acum tot pe cei ce se rugau linistiti mergand pana acolo incat cereau ca miscarea tea party sa fie scoasa inafara legii iar sarah, beck si rush sa fie aqcuzati de crima prin asociere.
  Ori pentru mine, nici unul dintre acestia nu erau fani ai lu’ Mein Kampf sau ai manifestului Comunist.
  Dar deh, asa sunt eu – mai redneck incult si pricep mai greu – n’am rafinamentul lor,i nici aplecare catre lectura si mi’au scapat mustangii din herghelie.

 57. Daca descreieratul asta avea o panoplie de autori de tipul Hitler, Lenin, Mao, Fidel, Guevara, etc. , you had a point. Cum insa Hitler si Marx erau printre Lewis Caroll, Orwell, Huxley si Bradbury, este ridicol a arata cu degetul Mein Kampf si Manifestul Partidului Comunist. Tipul era un descreierat. Stii ce faci acum? Intorci acuzatia nebuneasca spre cei care au facut-o. Desteapta manevra, n-am ce zice.

  Ti-am pus o intrebare, astept un raspuns. Care dintre Orwell, Huxley, Ayn Rand, Ray Bradbury, Homer, Ernest Hemingway, Lewis Caroll, Harper Lee, L. Frank Baum si Jonathan Swift l-a indemnat pe Loughner sa impuste oameni?

 58. Dar ce muzica asculta descreieratul?
  Slayer sau Lady Gaga? Rammstein sau Justin Biber? ‘tallica boyz sau Britney Spears?

 59. Mda, banuiesc ca e vina mea ca nu reusesc sa ma exprim in asa fel incat sa fiu inteligibil.
  Si obositor pe deasupra, sa tot incerc.
  Asa e imperialistule, ma dau batut, asta a fost intentia mea sa intorc acuzatia nebuneasca catre cei ce au facut’o.
  Doar stim amandoi ca am dat in stanga de atata dreapta.
  „R’ar al drequ de capitalism cu consumerism, individualism si galt cu tot.

 60. Actually, no. I have a great day, – just think about it – I’m in florida and now it’s almost 70 degrees outside ( the milica degrees of course. if u know what I mean). I would like very much to answer u, but I don’t really know how to do it, I mean, I already tried.
  twice.

 61. Nu, n-ai incercat. Vrei sa iti spun si de ce? Pentru ca nu aveai cum sa extragi nimic dintr-o simpla insiruire de autori.

  Daca ai fi venit si tu cu INFORMATII, nu cu speculatii, asta era altceva.

  Who is Jared Lee Loughner

  Schoolmates of the alleged shooter describe Loughner as a loner, an ultra-liberal with a penchant for hard rock music, flag burning, and pot smoking.

  His reading material is a strange mix, including ‘To Kill a Mockingbird,’ ‘Atlas Shrugs,’ and ‘1984.’ But of great curiosity are his self-described favorites–‘Mein Kompf’ by Adolf Hitler and ‘The Communist Manifesto’ by Karl Marx. Loughner was reported to have been in the process of reading Marx’s Manifesto at the time of the shooting.

  Even more curious are Loughner’s ‘heroes.’ He mentions by name Venezuelan Communist Hugo Chavez, Latin American Communist mass-murderer Che Guevara, American Socialist revolutionary Saul Alinsky, and even Barack Obama.

  Astea-s informatii. Ce ai facut tu mai sus a fost sa elaborezi in stil stangist pe o tema data, aplicand „ba pe a ma-tii”.

 62. vezi ca am prins un t-storm si mi se strica ziua.
  de ce o fi asa de greu de inteles?
  am trantit linkul cu pricina pentru ca nu aveam timp de comentarii si nici nu vroiam sa il pierd.
  intentia mea nu a fost sa dau vina pe ala ca bloomberg, primarul nyc, care era convins ca bomba din times square a fost opera unuia de la tea party suparat pe asigurarile medicale.
  ceea ce am vrut sa explic este ca unu ca glenn, rush, sarah sau tea party – nu li se pot numara printre cartile favorite manifestul comunist sau mein kampf.
  mi s’a parut cu atat mai interesant fiind din partea lui huffpo pentru ca in buna propaganda pe care o practica – puteau sa stearga cele doua titluri sau sa nu dea stirea deloc.
  nu vad absolut nici o legatura intre batranul si marea si ce scurt circuit s’a intamplat in creierii aluia.
  asta este a treia oara cand incerc sa iti explic ( si versiunea finala) si observ ca ai devenit mai staruitor ca milica.
  n’oi fi chiar el?

 63. Cu multa placere Calehari.
  NY nu are cum sa fie altfel decat black & white si cu George Gershwin pe fundal!

 64. dr pepper @96 . Comentariu intr-adevar bestial . Nu cred ca Obama a primit vreodata o palma mai zdravana .

 65. Pataphyl, parerea mea despre trolli este ca reprezinta un teren de joaca pentru Imp. Apoi au si ei partile lor bune, din cand in cand cititori revoltati, agasati sau pur si simplu enervati mai intervin in discutie si asa mai aflam si noi de ei ( cazul lui Vali M.).
  In privinta articolelor lui Radu zis si Petrogradu’ nu prea am nimic de zis ca prea le zice pe shleau.
  Intrasem defapt sa fac publica o melodie care’mi place:

 66. Doc

  Haha! 🙂

  Măsuri disciplinare împotriva dr pepper (ciornă)

  1. Reamenajarea terenurilor de joacă pentru trolli: acoperite cu zgura mamii dumnealor.
  2. Petrogradul scris din greșeală cu prima literă rusească va cere despăgubiri în ruble șterse de la învinuitul Dp Rerrep.
  3. Numitul Dr. Pepper (unde s-a pus intenționat punct după literele Dr, ca represalii) va scrie imediat un „De văzut” Tom Waits pentru weekendul următor, căci dictatorul emil b. va fi prea ocupat cu fuga din Egipt. Dictatoru’ intenționa să facă un material bogat ilustrat, documentat, instructiv-educativ cu Tom Waits, acum s-a ivit posibilitatea implementării neîntîrziate și fără crîcnire a proiectului.
  4. Numărul patru e par.

  Comitetu’

 67. Pataphyl, cam asa arat eu la un sfarsit de saptamana de lucru:
  http://www.youtube.com/watch?v=1wfamPW3Eaw
  si cu toate ca sunt ateu, atentia mi’e indreptata catre Dumnezeu, ca numai el ma poate scapa de blestemul incalzirii globale si a celor care lupta impotriva’i impotriva’mi.
  patru e par, am auzit si eu.

 68. @Nicolae Waldmann

  andrei r @ #106

  it takes two – or in this instance 1 -v- 9 to tango,andrei
  Curios ca te referi exclusiff la REACTIILE mele fata de mesajele colegilor tai de blog si idei.
  vasazica eu reactionez la mesaje, deci este,binenteles si de data asta vina biciclistilor.
  Putin echilibru, andrei.
  Nu poate fi NUMAI vina mea daca mi se trimit mesaje.
  mai,mai ,ce-ti este cu obiectivitatea asta..(chiar,andrei, ce iti este?)
  ref. greseli de exprimare si typos ; nod in papura…

  Domnule Waldmann, vă stau la dispoziție aici, ați remarcat că am avut o singură intervenție pe firul unde vă desfășurați. Nod în papură? = dacă nu aveți putința fizică/mentală sau de altă natură, căutați un ajutor care să vă redacteze mesajele spre limita lizibilului (nu rizibilului, e doar o literă diferență. da’ contează!). Văzute de la antipozi, intervențiile Dv. arată cu adevărat cu capul în jos, da’ jos de tot. Recitiți-le dacă nu mă credeți. Vina bicicliștilor este într-adevăr o temă importantă de discuție, socialiștii Dv. (Hitler, Stalin și toate neamurile lor cele blestemate) au măcelărit împreună probabil peste un sfert de miliard de ființe umane.

  exclusiff la REACTIILE mele fata de mesajele colegilor tai de blog

  Domnule, vă întreb foarte serios, sînteți întreg la minte, n-aveți nici un fel de suspiciune, așa… de sămînță? Ați avut curiozitatea să recitiți cu atențiile toate intervențiile, inclusiv ale Dv.? Vi s-au adresat nu mai mult de 3-4 întrebări (nu de către mine, eu eram lămurit din prima!). La nici o întrebare n-ați răspuns, deși unele răspunsuri ar fi constat doar în „da” sau „nu”. Puteați răspunde onest da sau nu sau nu știu sau whatever you really think, fără a consuma claviatura calculatorului cu înșiruiri haotice de litere. Aparent sînteți un om cu oarece educație, e jalnic modul în care o dați pe după corcoduș, if you know what I mean! Din punctul meu de vedere aveți două opțiuni: fie (1) explicați exact și fără echivoc ce anume vă roade (evident, n-o să vă ia nimeni capul dacă exprimați idei cu care eu sau alții nu-s de acord), fie (2) dacă tot aveți treabă, de ce nu luați în considerare ideea de a vă comite treaba altundeva, sugerez fundu’ curții, dacă aveți curte: motivez asta prin simpla observație că mie mi-ar veni tare greu să bat la ușa unei case, să intru, apoi să scuip, să mîrîi, să obiectez, să fac caca pe prag și să cer hîrtie igienică la modul – vezi Doamne – ironic.

  În ce mă privește sînt lămurit, dacă aveți calități umane, acestea rămîn un mister pentru mine (bănuiesc că aveți idee ce-i ăla un eufemism). E posibil să greșesc – OK greșesc, asta-i situația, de ce v-ați legat de umila-mi persoană care n-a făcut altceva decît să prezinte un inventar ce demonstra că ne-am pierdut timpul?

  A! Să nu uit, ați băgat emoție la maximum că ați stat la coadă la catafalcul renegatului gruzin Stalin. Felicitări, eram mai june pe vremea aia, tocmai împlinisem 4 ani, 3 luni și 3 zile, eram la casa bunicilor mei din jud. Neamț, mama care încă nu împlinise 30 de ani venise de la școală (era învățătoare) și avea ordin să plîngă, altminteri e vai de ea. S-a frecat cu ceva ceapă pe la ochi… degeaba, era un rîs și o veselie în ogradă ce nu vă puteți imagina, domnule Waldmann de centru-stînga de la antipozi! Sîntem incurabili, domnule antipod, nu credem în centrul antipod (mă refer strict la mine și la ai mei, nu vă osteniți să mai împroșcați carosabilul mai departe de insignifiantul meu univers). Goodbye Mr. Waldmann și o lacrimă ostenită: sick tear!

  P.S. E extrem de puțin probabil că:
  – veți răspunde sincer acestui mesaj.
  – voi catadicsi să vă mai acord măcar un minut din viața mea în caz că veți răspunde.

 69. @N.W. Good bye, take care… antipode!

  But he had reach’d
  To this place here — yes here — this wilderness,
  And seen the trees of the Sun and Moon, that speak,
  And told King Alexander of his death; he then
  Had left a passage ope for travellers,
  That now is kept and guarded by wild beasts,
  Dragons, and serpents, elephants white and blue
  Unicorns, and lions of many colours,
  And monsters more as numberless as nameless.

 70. Doua intrebari. Stie cineva cat costa statul roman? Putin mai detaliat acum. Sunt doua componente: (1) cat la suta din PIB reprezinta banii pe care statul ii incaseaza din taxe si impozite (2) cat la suta din PIB cheltuieste. O comparatie intre cele doua cifre arata in ce masura statul se incadreaza sau nu in baierele pungii pe care o umple cu banii de la contribuabili. Procentajul (1) ar trebui folosit pentru a stabili plafonul maxim al (2). Pornind de aici, iei cheltuielile reale si incepi sa te gandesti unde si cat ai putea elimina, pana cand cheltuielile reale nu depasesc (1). Rezulta un buget echilibrat.

  In esenta, finantele unui stat nu sunt foarte diferite de finantele unei gospodine. Principiile sunt tot aceleasi. Daca aflam cateva cifre statistice putem incepe un exercitiu de calcul al bugetului de stat. Pentru inceput ne-ar trebui cateva procente pe anii trecuti pentru (1) si cateva procente pe anii trecuti pentru (2). Facem doua medii si avem avem cate un procentaj rezonabil pt (1) si (2).

  Unde se pot gasi aceste statistici, sunt publicate pe vreun sit guvernamental?

 71. Emil

  1. Habar n-am! Totuși:
  2. Trebe întrebate două categorii de oameni:
  a) Dintre ai noștri, de preferat fără WikiGoagăl 🙂
  b) Dintre ceilalți, care sînt de două categorii:
  b1) Guvernanții, care sînt și ei de cîteva categorii, (pedelei, udemerei și alți conlocuitori);
  b2) Opoziția USeListă, care e numa’ una, de trei-patru categorii: stînga, centru, dreapta, felix și alții (Iliescu nu cred că se bagă, nu-l bag nici eu, deși…).
  3. Acuma, fiecare categorie se tot ramifică, producînd o structură arborescentă stufoasă (caută pe Iutub „Eu sînt copacul”), care te va lămuri că sîntem în pom.
  4. Mai apoi, trebe întrebată UE, în speță Rompuy care cu siguranță habar n-are nici el, da’ fiind așa important o poate întreba pe Angela Merkel dacă mai are ceva bani la teșcherea, măcar să facem finanțăm un ONG care să demaște dictatura și să comită demersuri să-l convingă pe Cheponta să-l expedieze pe Repetintele Președintele Gladiol în China vecină și prietenă să rezolve problema (fiind prietenie istorică, e o problemă de istorie).

  Abia la urmă

  Facem doua medii si avem avem cate un procentaj rezonabil pt (1) si (2)

  tragem comisionul (din cauza grelei moșteniri) și în fine vedem ce facem cu restul.
  Ca să fie echitabil.

 72. @ 111
  Chiar asa! Pedeapsa cuvenita pentru @109!
  Emil, te-am prins, ce-i cu calculele astea lipsite de suflet?

 73. Forty years in the making: “Atlas Shrugged” trailer finally debuts

  No joke: 40 years. Philip Klein of AmSpec got a sneak peek at the trailer last night and ended up politely panning it, describing the Randian dialogue as stilted and the attempts to link the plot to current events as too strenuous. Fair enough, but realistically is there any way to turn this book into something that would please both mass audiences and Rand devotees? You have to choose, and anyone who loves her enough to make a multi-part film about it will probably choose the devotees.

  If anything, to me it feels too generic, like a promo for some new Fox primetime soap about young, beautiful businesspeople. Think “Melrose Place” meets “Wall Street.” Or isn’t that what “Atlas Shrugged” basically is, plus some loooooooong didactic passages about libertarianism? (Haven’t read it!)

  se apuca in sfarsit conservatorii de filme?

 74. Oh, yes, Cristina, la subiectul „pisici” nu pot ramane insensibil.
  Indiferent cine e cel care posteaza pe acest subiect, indiferent de opiniile sale pe alte teme, chiar daca s-ar uita cumva chioris la mine, chiar daca eu personal aproape ca nu mai postez pe blog, daca le iubeste si mai ales este capabil sa inteleaga profunzimile pisicilor, imi este prieten.
  Ele sunt niste fiinte extraordinare, bogate si complexe, frumoase, misterioase si fascinante. Ele nu vor accepta niciodata sa devina sclave si obediente, tinzand ca fie partenere si stapane.
  La fel ca oamenii cu calitati deosebite, ele starnesc teama si detractare printre cei incapabili sau indisponibili sa inteleaga prea mult dincolo de domeniul interesului lor utilitar.
  Pur si simplu le iubesc.

 75. Israelianca @ 126:

  Pai n-ar trebui, daca te gindesti la exercitiul fizic pe care-l face in incursiunile nocturne.
  E o singura explicatie: Ai lui il rasplatesc pentru fiecare captura, de unde si productivitatea uriasa …

 76. Am incercat , de mai mult timp si-n repetate randuri sa postez la Febra Alba ca Zapada , dar Akismet ala probabil , nu ma lasa . Pe langa ca este musulman mai este si USLas 🙂

 77. dr pepper . Doc , iti multumesc pentru reteta 🙂 . Am luat o doza dubla de tutun ca rabdare n-am gasit si vad ca s-a rezolvat 🙂

 78. Despre comentarii si comentariat. Cred ca suntem pe cale de a deveni un echo chamber in care ne auzim nepermis de mult doar intre noi, iar „intrusii” sunt goniti sumar. Cand zic „intre noi” ma refer la autori, colaboratori si comentatori mai vechi. Se poate sa incercam o conversatie reala inainte de pamflet, derizoriu, tras concluzii din prima, etc? Sunt posibile intrebari calme inainte de procese de intentie, sau ceva mai multa rabdare in incercarea de a lamuri pozitia cuiva inainte de catalogare si confruntare? Se sta prea mult cu „degetul pe tragaci” si acest lucru nu ajuta pe nimeni. Vizitatorii noi renunta rapid, cititorii care nu zic nimic de obicei obosesc la un moment dat sa observe acelasi pattern.

  Ceva nu este in regula si deschid subiectul in public. Dati cu rosii in mine daca vreti, dar apoi as dori ca toata lumea sa se racoreasca si sa devina ceva mai precauta in interactiile cu orice alt vizitator.

  Now, shoot.

 79. Emil, nici nu stii cat de la timp ai venit.
  Primul motiv, secret. Bat o sea.
  Al doilea motiv. De multe ori vizitatorii din exterior, uneori chiar troli, care ne contrazic, vin cu un mod de exprimare agresiv, uneori ofensator, batjocoritor, nu arareori primitiv, isi vad ideile ca fiind absolute si de la sine inteles si nu se arata dispusi sa le supuna unei discutii libere sau critici. De aceea starnesc in mod instinctiv reactii de respingere. Cred ca intr-adevar avem capacitatea de a continua dialogul in limite corecte chiar si in aceste cazuri fara sa-i determinam pe cei in cauza sa fuga. Vom avea numai de castigat.
  Cred ca ar fi o idee sa deschidem un topic separat de discutie despre modul cum interactionam in comentarii cat si pe alte aspecte ale saitului.

 80. Photos: „Zombie” Ants Found With New Mind-Control Fungi

  A stalk of the newfound fungus species Ophiocordyceps camponoti-balzani, grows out of a „zombie” ant’s head in a Brazilian rain forest.

  Originally thought to be a single species, called Ophiocordyceps unilateralis, the fungus is actually four distinct species—all of which can „mind control” ants—scientists announced Wednesday.

  The fungus species can infect an ant, take over its brain, and then kill the insect once it moves to a location ideal for the fungi to grow and spread their spores.

  http://www.youtube.com/watch?v=XuKjBIBBAL8

 81. Urmaream astazi filmul Operation Amsterdam (1959) si la un moment dat am avut impresia ca am vazut emblema coca cola, asa ca am dat rewind pana la minutul 52:09 si intr’adevar asa era. ( actiunea se petrece in ziua in care Germania a atacat Olanda – 10 mai 1940)
  La inceput am crezut ca este o greseala regizorala dar pentru a afla mai multe amanunte am intrat pe website-ul coca-cola:

  http://www.thecoca-colacompany.....tling.html

  1920s … Bottling overtakes fountain sales
  As the 1920s dawned, more than 1,000 Coca-Cola bottlers were operating in the U.S. Their ideas and zeal fueled steady growth. Six-bottle cartons were a huge hit after their 1923 introduction. A few years later, open-top metal coolers became the forerunners of automated vending machines. By the end of the 1920s, bottle sales of Coca-Cola exceeded fountain sales.

  ma gandesc ca de asa ceva era vorba: http://www.volkszone.com/VZi/s.....p?t=548180

  1920s and 30s … International expansion
  Led by longtime Company leader Robert W. Woodruff, chief executive officer and chairman of the Board, the Company began a major push to establish bottling operations outside the U.S. Plants were opened in France, Guatemala, Honduras, Mexico, Belgium, Italy, Peru, Spain, Australia and South Africa. By the time World War II began, Coca-Cola was being bottled in 44 countries

  se pare ca nu a fost o greseala regizorala.

  si inca un amanunt interesant:

  1940s … Post-war growth
  During the war, 64 bottling plants were set up around the world to supply the troops. This followed an urgent request for bottling equipment and materials from General Eisenhower’s base in North Africa. Many of these war-time plants were later converted to civilian use, permanently enlarging the bottling system and accelerating the growth of the Company’s worldwide business.

  nah, mi s’a parut interesant si m’am gandit sa il pun la parole…
  🙂

  ps. in vitrina mai era o reclama si la 7up

  W.W. Clements, a former CEO and president of the Dr Pepper/7-Up Company, described the taste of Dr Pepper as one-of-a-kind, saying „I’ve always maintained you cannot tell anyone what Dr Pepper tastes like because it’s so different. It’s not an apple, it’s not an orange, it’s not a strawberry, it’s not a root beer, it’s not even a cola. It’s a different kind of drink with a unique taste all its own.”

  – e vorba de perioada interbelica!

 82. Nu stiu unde sa postez asta dar e tare. Please embed!

  In mijlocul discutiilor din Congres despre buget si masurile necesare de austeritate, apare videoul asta exploziv in care doi oficiali al NPR (National Public Radio), o corporatie privata de propaganda rosie, virulent anti-Israel, care primeste si fonduri de la buget, stau la masa cu presupusii reprezentanti ai unei organizatii imaginare stabilite de Muslim Brotherhood in SUA, gata sa doneze cinci milioane de dolari:

  http://dailycaller.com/2011/03.....-liberals/

  Conform lui Schiller, ca membra a Tea Party as fi needucata, anti-intelectuala, xenofoba, fanatic interesata de viata personala a altora, nici macar crestina „adevarata”, ci o ciudatenie de sectanta evaghelica, rasista, islamofoba (aici ma declar de vina, cu toata idiotenia termenului de „islamofobie”, care inseamna o frica irationala, in timp ce „frica” de Islam e general justificata. Mie nu mi-e „frica” de Islam. Il abhor din motive pur rationale si filozofice, si cred ca eticheta de „Islam radical” e o facatura concertata, atit la stinga si la dreapta, menita sa ascunda esenta Islamului original).

  Am ascultat de multe ori videoul.
  Dincolo de toate afirmatiile extraordinare pe care le face Schiller, ce mi-a atras atentia e
  tema la care tipul revine mereu si mereu, in afara misiei de salesman pentru NPR, dar care reprezinta pozitia filozofica/sociala/politica a stingii si a NPR perfect:
  Liberalismul e egal cu o minte mai buna si mai luminata prin educatiei–se presupune educatia de Ivy League. Cei educati la modul asta stiu mai bine. Restul Americii–adica Tea Party–e o adunatura de grobieni, o pleava de slabi la minte care au ura pe cei mai buni ca ei, ‘telectualii cu patalamale.

 83. ‘telectualii cu patalamale

  🙂 🙂 🙂
  corect!
  am urmarit si eu subiectul despre taierea fondurilor pentru postul de radio „vocea partidului” cum l’am poreclit eu.
  e foarte, foarte tare.

 84. un comentariu care mi’a placut:

  j g (Dantes) wrote:

  Exposed for what NPR is, a nest of inbred liberal elitists who believe they are the smartest people in the world, and if only the rest of us „uneducated” schlubs (read, conservative with any education) the world would be wonderful. That’s why they believe we should be forced to pay for their propaganda.

  NPR has a right to its opinion. Why do they insist on having a right to my tax money to pay for it. Joan Kroc gave NPR hundreds of millions of dolalrs, NPR has commercial advertisers (sponsors), and fund raisers. If NPR programming is worthwhile, you libs all can pay for it.

 85. O „alerta” de la David Horowitz:

  Dear DHFC Supporter,

  One man, more than any other, is shoving America down a slippery slope toward European-style socialism.

  That man is not Barack Obama. He is the man behind Barack Obama. The man who, more than any other, elected Obama and has used the billion dollar campaign machine he has built to try to insert his insidious agenda into the halls of Congress, as well as the Oval Office, and deep into the machinery of our state politics. That man is George Soros.

  Driven by ego-mania and a desire to destroy American capitalism and global preeminence, Soros has created a shadow government of powerful leftwing organizations working for the radical transformation of our country. Now you can understand why and how it’s happening. I have just completed a detailed report on George Soros that I want you and every concerned American to have. From Shadow Party to Shadow Government – George Soros and Barack Obama’s Effort to Fundamentally Change America, carefully follows the money and the ideology of the two key players in the radical left’s massive assault on our freedom, democracy, and way of life.

  I urgently need your help to raise $175,300 to publish and distribute 500,000 copies of this pamphlet to concerned Americans like yourself. That’s why I’ll rush you a free copy of From Shadow Party to Shadow Government today with your immediate contribution of $35 or more. So can I count on you to follow this link right away to make a $35 or more contribution to the Freedom Center?

  Reports of the death of Barack Obama’s agenda have been greatly exaggerated, and that’s dangerous thinking. Across the nation, unsettling reports from conservative groups are coming in. It appears that many Americans think that the 2010 elections killed the radical left’s dreams of supercharging government, redistributing the wealth and „transforming America” into a second-tier socialist country.

  Unfortunately, Obama, Soros, and other protagonists of the radical left still hold tremendous power! They continue to pursue their agenda in defiance of the will of the people, regardless of what the people said in last November’s elections. From Shadow Party to Shadow Government underscores how well-financed the movement is and how George Soros has spent hundreds of millions of dollars over the past decade to make it happen. It also shows how Soros handpicked Barack Obama, elected him and inserted his own people into the White House to make sure that his objectives were met.

  That’s why it’s essential to publish and distribute 500,000 copies of From Shadow Party to Shadow Government right away. Will you help the Freedom Center raise the $175,300 we need to do so by making a generous contribution of $35 or more today? Don’t forget that we’ll rush you a copy of this important pamphlet with your donation.

  By exposing George Soros, his takeover of the Democratic Party, and the sinister influence his network of radical institutions has in the current administration we help stop Barack Obama’s radical transformation of our country. The only way we can disinfect the situation in Washington is by shining a fearlessly critical light on the shadows where people like George Soros cut the deals that cripple our country and shrivel its future.

  So please take a moment right now to contribute $35 or more to the Freedom Center and I’ll rush you your copy of From Shadow Party to Shadow Government today.

  This is our Paul Revere moment. If we don’t warn our countrymen who will? Thank you for caring about America.

  Sincerely,

  David Horowitz
  President & Founder

  P.S. I urgently need your help right now. Help the Freedom Center raise the $175,300 needed to shine the sun of truth on the Shadow Party and on George Soros, puppet master of the leftwing of the Democratic Party by getting my new pamphlet, From Shadow Party to Shadow Government, out to 500,000 concerned Americans. Will you help by making a contribution of $35 or more right away, and I’ll rush you a free copy of the pamphlet?

 86. Silvapro:
  Ma bucur ca ti-a placut.

  Uite versurile, mai jos, versurile:

  Ti mostri al mondo,
  schiuso dai Tuoi occhi.
  D’oro ai tramonti,
  all’alba spunti in fiore.
  E’ come miele abbandonarsi a Te,
  Jerusalem
  Jerusalem.
  E fuochi accesi ad ardere i Tuoi fianchi,
  tracce nel tempo, segni per il cuore.
  Ma come è pietra risalire a Te,
  Jerusalem
  Jerusalem.
  Sei Tu la Via
  sei Tu l’Idea
  l’universo della Vita, sei Tu
  Sei Tu la Via,
  L’universo della Vita, sei Tu.
  Luce che accende le tenebre ai figli,
  stella maestra, degli uomini.
  Testi Canzoni
  Madre di tutte le Madri,
  coro immenso,
  di canti e preghiere
  tessi una tela di pace
  dal Tuo aspo Gerusalemme.
  Voce di tutte le voci
  nel silenzio lenisci il dolore.
  Bella, fra tutte le spose
  fra le belle desiderata,
  fiera, dinnanzi al Sole
  porti come mantello il Cielo.
  Santa Gerusalemme
  Benedetta, sei la speranza.
  Confida nel Tuo nome
  il respiro di tutta la Terra.

  Nu e mare poezie aici — e o recapitulare de teme biblice si platonice — dar tare bine de reamintit de unde ne tragem viata si spiritul.

 87. Cristina R.,
  Sti Italiana? Eu nu. Cintecul imi placea f. mult dar imi era teama sa nu fie inca un proiect „de pace” ridicat de stingisti, cu cine stie ce teme de teapa lor.
  Ai facut bine ca mi-ai clarificat despre ce e vorba, nu mai am semne de intrebare.

  A propos ca arta este in miinile stingistilor. N-am ce face, imi place arta. Ca sa am placere de ea, de multe ori sint nevoita sa mai inchid ochii, altfel ar trebui sa ramin izolata, si asta nu se poate. Bineinteles, pina la un punct. De ex. pe Mel Gibson o sa-l ocolesc. Sau, pe Roger Waters nu ma-m dus sa-l vad in concert, cu toate ca ani de zile am fost mare fan de Pink Floyd.
  Prefer citeodata sa nu cercetez, sa nu stiu. Dar informatiile ma ajung, si fara sa le caut eu.

  Multumesc, Cristina.

 88. ANN BARNHARDT tanara care citeste , comenteaza si ” amendeaza ” Coranul , intr-un stil inconfundabil si memorabil . Un Luptator care intra cu sabia in mana in haremul populat cu cadane si eunuci . ANN BARNHARDT imi aduce aminte de femeile din vestul salbatic al Americii care-si aparau cu arma in mana casa si familia, alaturi de ,sau in locul barbatilor . Tot respectul !

 89. ANN BARNHARDT : “ Hey, Lindsay Graham , in your honour , Ann Barnhardt is going to burn a bacon- bookmarked ‘ Holy’ Qur’ an “

  “ Next time you want to tell us how “ Free speech is a nice idea “, we’ll be burning thousands more qur’ans in your honour , Lindsey. ANN AKBAR BABY ! YOU GO GIRL ! “

  “ There are a LOT of emails of concern for my safety . Yes , I knew exactly what I was doing going in to this, and I am HONORED to lead you into this battle. But if you really want to help me , here is what you can do . Go out, buy a Koran , video yourself burning it and post that on You Tube. Do it now. Show the muslims how utterly futile it would be to kill me . I am delighted to lead from the front , but the only way this works is if you WONDERFUL PATRIOTS BACK ME UP. One man storming the beach at Normandy would have been meaningless machine gun fodder . But the First Army US and the Second Army UK storming the beach constituted a decisively victorius force . “

  Continui sa o promovez , de unul singur deocamdata pe ANN BARNHARDT. :). Sper ca cineva sa posteze filmul cu ea .

 90. ANN BARNHARDT : “ Hey, Lindsay Graham , in your honour , Ann Barnhardt is going to burn a bacon- bookmarked ‘ Holy’ Qur’ an “

  “ Next time you want to tell us how “ Free speech is a nice idea “, we’ll be burning thousands more qur’ans in your honour , Lindsey. ANN AKBAR BABY ! YOU GO GIRL ! “

  “ There are a LOT of emails of concern for my safety . Yes , I knew exactly what I was doing going in to this, and I am HONORED to lead you into this battle. But if you really want to help me , here is what you can do . Go out, buy a Koran , video yourself burning it and post that on You Tube. Do it now. Show the muslims how utterly futile it would be to kill me . I am delighted to lead from the front , but the only way this works is if you WONDERFUL PATRIOTS BACK ME UP. One man storming the beach at Normandy would have been meaningless machine gun fodder . But the First Army US and the Second Army UK storming the beach constituted a decisively victorius force . “

  Continui sa o promovez , de unul singur deocamdata pe ANN BARNHARDT 🙂

 91. Costin iti multumesc mult pentru postarea filmului si sper ca Ann Barnhardt sa ajunga si pe prima pagina . Merita ! Am sa postez ultimul articol de pe blogul ei :

  Bowling with Lindsey
  Posted by Ann Barnhardt – April 7, AD 2011 1:17 PM MST
  Upon further reflection, I realized that Lindsey That Jackass Graham managed in less than 100 words to eviscerate three of the ten amendments in the Bill of Rights plus the 14th Amendment. Six more, and you’ll pick up the spare, Player.

  First Amendment: Lindsey wants to limit freedom of speech. We’ve already covered this in depth.

  Fifth and Sixth Amendments: Lindsey repeatedly said that while he had no desire to either amend the Constitution OR pass a law limiting free speech, he still strongly and repeatedly advocated „holding people accountable” and „pushing back” against speech offensive to islam. What he is wanting to do is completely shred the Constitutional right to DUE PROCESS OF LAW. Read both the Fifth and Sixth Amendments, and then tell me that Jackass isn’t advocating for a means by which the government can punish people without actually having a law to back it up. If this doesn’t terrify you, then you aren’t sentient.

  Fourteenth Amendment: Section 1 in full:

  All persons born or naturalized in the United States, and subject to the jurisdiction thereof, are citizens of the United States and of the State wherein they reside. No State shall make or enforce any law which shall abridge the privileges or immunities of citizens of the United States; nor shall any State deprive any person of life, liberty, or property, without due process of law; nor deny to any person within its jurisdiction the equal protection of the laws.

  Lindsey advocates a legal caste system whereby muslims are held to a different legal standard than non-muslims, or „the sane”, as I like to refer to them.

  Lindsey Jackass Graham MUST MUST MUST be hounded from office. The people of South Carolina MUST peaceably but resolutely demand his resignation immediately. Any person who has such a superficial knowledge and understanding of the Constitution which he SWORE AN OATH to defend is not qualified to hold congressional office. Period. And I don’t give a damn if he holds a Juris Doctor degree or not. The man is either a slack-jawed, mouth-breathing imbecile, or he is a conscious and willful traitor to the Constitution of the United States. Either way, he must be dismissed post haste.

  ———————–

  „I would remind you that extremism in the defense of liberty is no vice. And let me remind you also that moderation in the pursuit of justice is no virtue.”

  –Extracted from Barry Goldwater’s Speech Accepting the Republican Presidential Nomination delivered 16 July 1964, in San Francisco

 92. hahaha, acum am avut si eu timp sa vizionez videoul lui ann si m’am prapadit de ras.
  ma gandeam ca ar fi buna o compilatie cu perlele leftiste, nu mai stiu unde si cine a pus stirea cu activistu’ pentru libertatea palestinienilor.
  ( apolodor, parca)

 93. Dr. Pepper,
  Sint atitea stiri cu activisti pentru libertatea palestienilor, mai cam toate stirile colcaie de ei. Pune linkul daca poti la activistul cu pricina.

  Stirea cu stuxnet e adevarata. Halevai (we wish) daca ar putea sa o tot tina asa.

  Dar stirea ca Egiptul acuza Israelul ca a introdus rechini in Marea Rosie in Sinai, ca sa distruga turismul egiptean, asta este o alta mincare de peste. 🙂
  Si cind te gindesti ca stirea asta era de pe vremea cind inca nu cazuse Mubarak (asa cred)..

 94. Am vazut si filmuletul.
  Din ce in ce sint mai cruzi, de neimaginat. Fiare. Omul se reduce la conditia de fiara, de fapt incomparabil mai rau

  Nu cred ca-mi sta in putere sa iubesc acest gen de dusmani. Pentru ca sint responsabili pentru pacatul, crima lor abjecta. Pu si simplu au patima crimei.

 95. Thought for the day:

  Never hold your farts in. They travel up your spine, into your brain and that is where shitty ideas come from.

 96. yeah, but still: stupid is what stupid does.
  Or should I say, ‘telectual? 🙂
  cam acelasi lucru cu organizatia homosexualilor pentru palestina.
  stiu. pentru noi e putin mai greu sa intelegem ( cel putin pentru mine) si asta probabil si din cauza faptului ca am scapat in a fi bine educat cum ar spune ei.
  ceea ce a facut sa nu pot atinge nivelul lor de inteligenta.
  🙂

 97. Prefer organizatii ale homosexualilor pentru Israel decit pentru Palestina. La fel cu feministele.

  Cu a avorturilor, am o problema.

 98. Hag Pesach Sameach! = Happy Passover Holiday!

  Hag Heirut Sameach! = Happy Liberty Holiday!

  Wishes from Israel dedicated to you all from ILD!

  Dayenu, Coming Home – The Fountainheads Passover Song

  (the group Fountainheads from the Ein Prat Academy for Leadership)

  from Silvapro

 99. Si acum video-ul original Britney Spears, pentru a carei „libera expresie artistica” soldatii isi pun viata in pericol:

  Please embed!

  Ce ironic suna, in lumina video-ului puscasilor marini, textele: „I want your body now”, „And I need a vacation”, „Show me how you’re working out…”

 100. Pata, prietene:

  Multam din suflet. Un Paste fericit tuturor, si Domnul sa-i ocroteasca pe cei care lupta pentru a ne apara valorile fundamentale.

 101. Cristina R.
  Tu ne aduci cele mai HOT cintece si videouri de dans!
  Era intradevar ironic dar si amuzant clipul cu soldatii.

  —————–

  Voi aduce si eu niste cintece, dar din arsenalul de muzica Romaneasca.
  La capitolul muzica, romanii o duc f. bine. Sint piese si formatii peste standard, nu mai prejos decit cel international.

  Please embed!

  Silent Strike – Witour Warning (chillout style)

  Silent Strike – BiroPat

  Suie Paparude – Bob Marley

  Sarbatori Fericite de Paste!
  de la Silvapro

 102. Webmaster (Pataphyl?),
  Merci de embed, insa eu am ales bucata aceea din cauza sonorului. Si eu as fi vrut cu poza lor, dar am preferat sa se auda bine. Poti sa-l schimbi la loc sau sa-i faci embed si la asta?

  Suie Paparude – Bob Marley

  Scuze pentru deranj!

  Notă: pe firu’ ăsta am făcut embed numai pentru 171-172 (și acum, bun înțeles) – Pata

 103. Ca sa-i si vedem, uite inca un cintec cu clip amuzant:

  Suie Paparude – Scandal

  Please embed si asta, si promit sa nu te mai obosesc… azi. Pentru miine nu promit… 😉

 104. Si pentru ca e sarbatoare, am gasit nimerit cintecul The Power of Lve, cu toate ca nu este asociat cu Pastele in clip, ci cu Craciunul. Si totusi cuvintele se potrivesc la orice ocazie religioasa. Acest cintec a miscat inimile la o lume intreaga, inclusiv a lui FGTH, care n-a avut intentia originara sa creeze o opera care preaslaveste divinitatea, dar s-a pomenit ca sufletul i-a fost cucerit de sentimente de reverenta.

  The Power of Love
  http://www.youtube.com/watch?v.....re=related

  Lyrics:

  I’ll protect you from the hooded claw
  Keep the vampires from your door

  Feels like fire
  I’m so in love with you
  Dreams are like angels
  They keep bad at bay-bad at bay
  Love is the light
  Scaring darkness away-yeah

  I’m so in love with you
  Purge the soul
  Make love your goal

  The power of love
  A force from above
  Cleaning my soul
  Flame on burn desire
  Love with tongues of fire
  Purge the soul
  Make love your goal

  I’ll protect you from the hooded claw
  Keep the vampires from your door
  When the chips are down I’ll be around
  With my undying, death-defying
  Love for you

  Envy will hurt itself
  Let yourself be beautiful
  Sparkling love, flowers
  And pearls and pretty girls
  Love is like an energy
  Rushin’ rushin’ inside of me

  The power of love
  A force from above
  Cleaning my soul
  Flame on burn desire
  Love with tongues of fire
  Purge the soul
  Make love your goal

  This time we go sublime
  Lovers entwine-divine divine
  Love is danger, love is pleasure
  Love is pure-the only treasure

  I’m so in love with you
  Purge the soul
  Make love your goal

  The power of love
  A force from above
  Cleaning my soul
  The power of love
  A force from above
  A sky-scraping dove

  Flame on burn desire
  Love with tongues of fire
  Purge the soul
  Make love your goal

  I’ll protect you from the hooded claw
  Keep the vampires from your door…

 105. stuxnet: PJM Exclusive: Stuxnet Has Completely Paralyzed Iran’s Bushehr Plant

  According to reports from within the IRGC — in cooperation with the Revolutionary Guards Intelligence organization and the Ministry of Communications and Information Technology — the Iranian Center for Non-Military Preemptive Defense has set up two computer task forces titled GOWHAR and MAAHER. The two organizations are said to have spent the last year and a half investigating the extent of the damage, however due to the complexity of the virus they have not been successful with a fix.

  un subiect care m’a captivat de la prima citire…. 🙂

  Given the fact that Kraftwerk Union (KWU) — a subsidiary company of Siemens — and other Russian companies such as Atom Stroi Export have not responded, the Iranian regime authorities are said to be actively seeking the supreme leader’s blessing to create an alternative power station other than Bushehr. Iranian authorities had not imagined that the work stoppage created by the virus would be so extensive. And last week, the Iranian parliamentary committee stated that the Islamic Republic would probably have been better off building a new nuclear power plant from scratch instead of constantly trying to finish the decades-old Bushehr.

 106. @emil (++ roadrunner 🙂 )

  Discuțiile de pe firul cu cele două orbiri au alunecat (de la #24 la vale… my bad!) în off-topic. Mai bine continuăm aici dacă-i nevoie, deși consider că ne-am cam lămurit, chiar am căzut de acord 🙂

 107. Off topic? Posibil.

  Critic begins.

  Multe din temele puse aici mi se par, pardon my French, preaching to the choir. Ce rost are sa ne convingem de lucruri cu care sintem de acord?

  Mult mai interesant ar fi sa discutati(m) lucruri cu care nu sinteti(m) cu totii de acord…

  Critic ends.

 108. Da, ai dreptate, Roadrunner. Riscăm să ne spunem doar lucruri plăcute, să ne trimitem iepuraşi şi alţi muţunachi, cum fac cocoanele cu multe bigudiuri pe site-urile de socializare. A vorbit şi Emil pe aici pe undeva despre un alt mod de abordare al celor cu alte opinii. Eu aş propune cam ceva în genul unui brainstorming (dar să nu rîdeţi). Şedinţele pe care azi le numim de „brainstorming” au fost „inventate” de nişte călugări budişti-zen. Şi asta cu cel puţin o mie şi ceva de ani în urmă. Cu toate că, pe la noi se zice că au fost introduse de un oarecare Osborn prin anii ’30.

  Atunci s-au instituit şi regulile (pentru şedinţele standard).

  1. Maximum 12 participanţi (de ce 12, nu ştiu nici eu şi nici specialiştii de azi).
  2. Participanţii să fie de acelaşi rang social pentru a nu se inhiba unii pe alţii. Eu aş zice de un anume nivel cultural. Nu poţi discuta cu troglodiţii.
  3. Tema să fie anunţată în prealabil.
  4. În timpul şedinţei cel care ia cuvântul nu trebuie să-i contrazică pe ante vorbitori; poate însă prelua idei emise şi să le rafineze (ceea ce azi se numeşte „gândire laterală”, sau „combinatorică”, sau „analogică”, etc. ) sau să emită idei absolut noi; ideile trebuie exprimate cât mai succint, fără a fi argumentate neapărat.
  5. „Moderatorul” trebuie să fie absolut neutru; el dă, la început, cuvântul într-o ordine oarecare (de la stânga la dreapta, sau invers, sau cum îi vine chef); când lucrurile se precipită şi apare, să-i zicem, „sinergia”, dă cuvântul aleatoriu celui care doreşte.
  6. Şedinţa încetează atunci când începe să lâncezească, după ce a atins o intensitate maximă; şi asta se întâmplă cam după trei sferturi de oră.
  Nu am putea adapta aceste reguli şi pe Inlinie?

 109. #180-181

  Daca nu discutam probleme in care avem aceeasi parere, inseamna:
  * sa ne abtinem de la subiecte care ne sint importante, si esentiale si ne intereseaza in mod deosebit, care ne framinta, sau care ne fac placere, sau ne sint dragi.
  * Blogurile pot fi ca niste comunitati virtuale si e normal ca obisnuitii au pareri comune in general si in mare parte. Faptul ca vorbim pe aceeasi parte a monezii, ne da posibilitatea sa ne simtim aproape, sa nu ne simtim singuri cu ideile noatre. Asa cum spunea Latma: „e mai placut sa ne enervam impreuna decit de unul singur”.
  * Aceste discutii in care sintem de acord contin si f. multe informatii, surse ca articole, filmulete, nume de carti, persoane, istoria problemei, aspecte necunoscute, etc. Nu putem fiecare de unul singur sa ajungem la toate informatiile. Numai asa ne putem intregii si consolida cunostintele. Sau sa descoperim laturi noi ale chestiunilor.
  * Pe blog intra si oameni care nu sint in tabara noastra. Informatiile sint si pentru ei, din care multi nu cunosc faptele. Noi dorim sa convingem pe baza de adevar, sa deschidem ochii celor care nu sint complet orbiti. De multe ori, sa explicam pentru cititorii noi chiar si chestii care au mai fost expuse.

  Dar sint de acord si cu propunerea lui Emil ca putem fi mai toleranti cu pareri diferite, daca acei care le expun nu dau impresia ca sint cazuri pierdute, sau nu sint disrepectuosi, jignitori si de rea credinta sau infiltrati ca se distruga blogul. Daca imediat iesim impotriva lor (celor fara rea credinta), intr-un mod prea tare, nu se da ocazia sa se dezvolte dialog. deci se rateaza sansa sa-i aducem la adevar care in momentul de fata e asa de crucial pentru viitor si pentru a se lua masuri, mai ales in fata islamismului si comunismului, care bat la usa.

  Brainstorming nu trebuie sa impuna si acele reguli de care aminteste, cred ca mai mult ironic, Radu. Brainstorming, in sensul obisnuit.

 110. 182. Sunt de acord cu ce spui. Evident că în primul rînd trebuie să ne întărim, să reluăm, reiterăm temele, problemele pe care le susţinem. Totodată mai multă…metodă, pedagogie sau maieutică, dacă vreţi, n-ar strica. Şi răbdare. Eu sînt la bază profesor. Metoda socratică, adică, pe scurt, a-l face prin întrebări pe preopinent să descopere el singur adevărul, e valabilă oricînd.
  Dar, probabil, sînt eu naiv şi nu ţin seama că aici nu sînt nişte copii cu mintea ca plastilina, ci nişte tipi cu mintea gunoită de lucruri prost asimilate, prejudecăţi, cutume etc

 111. Today it’s Holocaust Day Commemoration in Israel. Next week there is the commemoration for Israel’s victims of wars and terrorism, followed by Independence Day.

  As Israel independence day approaches, the Arab propagandists of hatred like to trot out their “Nakba” (disaster) day, when their Arab brothers tried to slaughter all the Jews of Israel in 1948. History did not quite work out in the Arabs’s favor and as a result caused a humiliating defeat for them with about 350,000 Arabs evacuated Israel and not till after the Yom Kippur War 25 years later did they rename themselves “Palestinians.” Most of the Arab refugees fled at the behest of their leaders stating „after we wipe the Jews out in 15 days that they could return to their homes.” Here is a ten minute documentary on this vital piece of history that most liberals seem to ignore or their elitist brilliance seems to elude their historical research.

  http://www.shoebat.com/videos/ethnicCleansing.php

 112. Multumesc, Silvapro! Si celorlalti!
  Am mai scris aici cu un nick care nu-si are rostul deocamdata si Silvapro mi-a raspuns ultima oara.
  Sustineti valorile pe care le pretuiesc (singurele, as zice, nu-mi ies din egocentrism) si le sustineti bine. Dialogurile voastre sunt ceva rar, minunat, desi gustul lecturii ramane amar. Dar, si-asa nu ma dau in vant dupa dulciuri 🙂 In schimb, e cu sare si piper 🙂 Ma folosesc de site-ul vostru, nu eram la curent cu multe si am si in spate mari lacune. Sau in fata… de completat.

 113. nu stiu daca pozele sunt facute de tine insa mi’au placut.
  foarte mult.

 114. Emotionant, Pata….. si, printre altele, e un crestin care nu se sfieste sa spuna acest lucru. Succes, Bogdan!

 115. Draga Pata, pentru „desurubare”…. e nevoie, la sfarsit de saptamina.

  O melodie Lady Gaga (Bad romance) aranjata in stil de fuga, cu tot cu partitura:

  Imnul Tweeter:

  Pentru Osama si jihadistii uniti din toate tarile, una infocata:

  Lili Marlene.

 116. Vechituri:

  Léo Ferré – Merde à Vauban

  Jolie Môme

  Bourvil – La Tactique du gendarme

  Serge Gainsbourg – La Chanson de Prévert

 117. Please embed!

  A propos, Lady Gaga, here is the hot Librarians Do GaGa. Watch this, and you’ll know what we the nerds do all day long at our job:

  A propos, librarians, check out also this, and get (musical) answers to all you wanted to know about the Decimal Dewey System but didn’t dare to ask…

  And finally, with Mr Bean at the library:

 118. Probabil Aksimet nu agreeaza bibliotecarii!

  Asa ca o sa-mi incerc norocul cu altceva, a propos la Lili Marleene:

  Leonard Cohen – Famous Blue Raincoat

  Si pentru ca imi place si acesta f. mult:

  Leonard Cohen – Avalanche

 119. Senzational ! Televiziunea Poporului are usa deschisa in UNPR ! O noua miscare bomba in politica romaneasca a ministrului apararii Gabriel Oprea . Gabriel Oprea si Televiziunea Poporului spera sa ia de la Popor la alegerile viitoare 10% din voturi . Dupa alegeri vor continua sa ia . Ministrul Apararii afirma intr-un interviu ca Televiziunea Poporului este binevenita in UNPR deoarece este o televiziune care pune pe primul plan “ interesul national , pacea sociala si valorile de centru stanga “ . Deabia iesita din puscarie Televiziunea Poporului il imbratiseaza cu patima nu numai pe vajnicul ministru ci si Valorile care sustin taxarea averilor mari si foarte mari . Senzational ! La aflarea vestii , Elodia si-a anuntat participarea la vot ! Romani , vreti sa va intalniti cu Elodia ? Veniti si votati ! Votati Televiziunea Poporului !

 120. Herman Cain, republican, si-a anuntat candidatura la presedintia SUA …
  Remarcabil „You want a leader, or a reader?”

  In partea a doua a speech-ului omul zice:

  „I was shocked … when President Obama threw Israel under the bus … The Cain doctrine would be, if you mess with Israel, you mess with the United States…”

  Maestre, please embed cele trei episoade, pentru ca sunt istorice.

 121. Nu stiam de intreaga discutie, am citit-o cu interes. Dl Zugravu (v. inceputul discutiei) a preluat un text mai vechi in care afirmam in legatura cu Barack Obama ca, asa cum a scris istoricul Arthur Schlesinger Jr, ca presedintii americani se indreapta, in timpul mandatului, spre „centrul vital”. Am fost si am ramas un sustinator necesitatii razboiului din Irak.

  Am sustinut pozitia senatorul/candiatului prezidential McCain privind formarea unei Ligi a Democratiilor. M-am opus si ma opun pacifismului si izolationismului. Consider justificat razboiul imptriva terorismului. Sunt extrem de ingrijorat de actualele modificari ale pozitiei americane legate de frontierele Israelului. Precizez aceste lucruri spre a elimina orice confuzii si/sau ambiguitati. Ca membru al comunitatii academice americane am fost printre nu foarte multii care si-au exprimat public sustinerea pentru razboiul din Irak. La fel, nu am ezitat sa spun public, in carti, articole si prelegeri, ce gandesc despre utopii, inginerii sociale, marxism, comunism, socialism si fascism. Fac parte dintre primii semnatari ai lui „Euston Manifesto” despre care nu stiu sa se fi scris in Romania:

  http://www.powerbase.info/inde.....ted_States

  Am facut-o public, sub semnatura proprie, in 2006.

 122. Si Pataphyl a adus un interviu cu Herman Cain sub Mahmud Abbas rescrie istoria în NY Times si spunea ca merita de urmarit acest candidat.
  Intradevar H. Cain are citeva slogane f. tari. Sa speram ca nu sint slogane goale, fara acoperire.

  Stiati de existenta lui? E un om serios, care-i e biografia pe scurt?

 123. Cristina R., scuze. Am scris o prostie la „Mahmud Abbas…”. Dar am rectificat-o imediat.

 124. Dle Tismaneanu:

  Realitatile aplicarii puterii executive intr-un stat in care in care celelalte doua branse ale guvernului — legislativ si juridic — au fost gindite de Fondatori exact pentru a tine in sah puterea cu aspiratii totalitare inerente executivului.
  E una din marile cuceriri ale spiritului Fondatorilor de a fi preluat analize ale istoriei umanitatii mai vechi si mai noi despre primejdia a ceea ce Revel numea „tentatia totalitara” si a le aplica la conditiile noii republici. Tipii nu erau utopici, si nu doreau sa creeze o utopie. Ca oameni profund instruiti si religiosi stiau de ce e capabil „omul”, mai ales cel cu putere imensa.

  Asta e forta care a obligat multi presedinti americani sa vireze spre „centru”, mai ales in secolul XX, cind liniile de separare intre partile combatante s-au mutat de la vechile distinctii „federalism vs.puterile statale” sau geografice, „Nord” vs. „Sud”– si au devenit mai acut ideologice, si dependente de grupuri de interes de clasa, de industrie, de identitate etnica, rasiala, sexuala, etc. Unii, ca Lyndon B. Johnson, n-au avut, din motive de conjunctura istorica, mare opozitie la programul leftist de creere a unui mare stat asistential, numit „The Great Society”- si Obama nu face decit sa construiasca pe umerii lui LBJ.

  Cu Obama, suntem intr-o situatie complet diferita de cea a lui Clinton, fortat de un Congres Republican sa semneze „The Wealthfare Act” din 1996 — un compromis mizerabil intre pozitii adverse, care e mort in realitate. Clinton
  In Obama avem un presedinte-ideolog de stinga de tipul schitat de Benda in „La Trahison des Clercs” si care, pentru prima data in istorie, dispretuieste SUA si Constitutia ei, si face orice poate ca sa le „transforme fundamental”.

 125. O delectare de duminica dupa-amiaza (la mine) si de zile mari, de altfel, cu un interviu superb de care nu aveam habar: Ayn Rand intr-o discutie din anii ’70–deduc din context ca era pe vremea lui Jimmy Carter. Tom Snyder investigheaza, pune intrebari inconfortabile, dar o face mereu elegant si subtil, stiind ca interviul nu e despre el, ci despre Rand.

  Fie ca esti de acord cu Rand sau nu, sau ii impartesesti unele idei in timp ce respingi altele,
  ginditoarea are o prezenta si o harisma extraordinara. Cei care ii cunosc interviurile vechi, ca cele cu Mike Wallace din 1959, pot sa constate o rotunjire a colturilor, chiar si pe fata ei initial coltoasa, abandonul miniei si intransingentei, o lumina si o pace inexistente mai devreme.

 126. Multzam pentru postarea videourilor.

  Material imens pentru o discutie.

  M-a emotionat sfirsitul interviului, in care Ayn accepta, umil, o putere transcendenta, fara s-o stie.

 127. interviuri extraordinare fara vreun rezultat evident pentru cei ce au citit toate cele 1o77 de pagini fara sa le inteleaga.

  dar AT va avea dreptate pana la capat.
  la inceputurile sale cauta „thinkers”, ganditori, ca tara era plina de intelectuali.
  acum este mai mult decat evident ca intelectualii dau din coate sa intervina, sa penetreze dreapta.
  ei sunt cu mult mai cititi si in consecinta au dreptul la opinie in defavoarea taranilor inculti.

 128. Doctore:

  N-am inteles. Cine e AT? Cine sunt intelectualii care incearca sa „pentreze dreapta”?
  Nu te supara, dar astea sunt afirmatii foarte vagi.

  Multzam anticipat.

 129. Doctore:

  N-am inteles. Cine e AT? Cine sunt intelectualii care incearca sa “pentreze dreapta”?

  Chris, about Ayn Rand interview w/ Tom Snyder, part two min 6:50
  \
  Tom Snyder: Can u be more specific? I’ve never been to Harvard …
  Ayb Rand: That’s your advantage!
  Tom Snyder: Oh, thank you!

  Ei bine Chris, recomandarea mea este sa pasesti atent pentru ca pasesti pe un teren minat. Nu conteaza daca ai urmarit si iti plac interviurile lui Ayn Rand sau daca te pasioneaza ideile sale si ai citit despre obiectivism sau pur si simplu cateva pasaje traduse in romana de un pasionat linkat de un user cu numele celebrului personaj al capodoperei sale, Atlas Shrugged.
  Sau chiar daca iti vei cumpara cartea si o vei incepe a citi, argumentele de care te vei lovi vor fi aceleasi indiferent ca vin din partea stangii sau ale „dreptei”.
  Eu mi’am luat papara si stiu fara nici un dubiu ca sunt un dumb, un incult si un batut in cap unde mai pui ca nici nu am patalama la mana, n’am absolvit Harvard…

  Tom Snyder: Can u be more specific? I’ve never been to Harvard …
  Ayb Rand: That’s your advantage!
  Tom Snyder: Oh, thank you!

  AT este acronimul lui American Thinker – iar acestia – in momentul in care au infiintat web-site-ul au declarat ca sunt in cautare de „ganditori” ca tara e plina de „‘telectuali”.
  Parerea mea este sa o lasi moale cu Ayn Rand daca nu vrei sa fi etichetata ca mine.
  Povesteste de cat de briliant e Charleston sau Chomsky sau chiar Crin, acel baiat fin.
  Macar vei intra in alta categorie.
  Se va discuta cu tine in termeni mai politicosi.
  Sper.

 130. Doc, potolește-te, și pe mine mă scot din țîțîni clasificările. Îmi aduc aminte de „eroica (noastră) clasă muncitoare, (aliată cu) harnica (noastră) țărănime și intelectualitatea, indiferent de… etîcî etîcî”. Îți simt lipsa, orice-ar spune oricine! Pen’că eu unul nu mă consider un intelectual, ci țăran, deși hărnicia mea e la mare concurență cu aceea a lui Crin! 🙂

 131. Libs vs Cons

  If a conservative doesn’t like guns, he doesn`t buy one.
  If a liberal doesn’t like guns, he wants all guns outlawed.

  If a conservative is a vegetarian, he doesn`t eat meat.
  If a liberal is a vegetarian, he wants all meat products banned for everyone.

  If a conservative sees a foreign threat, he thinks about how to defeat his enemy.
  A liberal wonders how to surrender gracefully and still look good.

  If a conservative is homosexual, he quietly leads his life.
  If a liberal is homosexual, he demands legislated respect.

  If a black man or Hispanic are conservative, they see themselves as independently successful.
  Their liberal counterparts see themselves as victims in need of government protection.

  If a conservative is down-and-out, he thinks about how to better his situation.
  A liberal wonders who is going to take care of him.

  If a conservative doesn’t like a talk show host, he switches channels.
  Liberals demand that those they don’t like be shut down.

  If a conservative is a non-believer, he doesn’t go to church.
  A liberal non-believer wants any mention of God and religion silenced. (Unless it’s a foreign religion, of course!)

  If a conservative decides he needs health care, he goes about shopping for it,
  or may choose a job that provides it.
  A liberal demands that the rest of us pay for his.

  If a conservative slips and falls in a store, he gets up, laughs and is embarrassed.
  If a liberal slips and falls, he grabs his neck, moans like he’s in labor and then sues.

  If a conservative reads this, he’ll forward it so his friends can have a good laugh.
  A liberal will delete it because he’s „offended”.

 132. Pe asta o stii, peppere?

  What is a conservative? A liberal that has been mugged.

  Stii cine a zis-o? 🙂

 133. si daca tot suntem la maxime celebre, cine a spus

  women cry at ‘titanic’, men cry at ‘black hawk down’. ?

 134. Inainte de defectiunea tehnica apucasem sa citesc un comentariu al Israeliencei, care a disparut dupa aceea, adica dupa ce s-a putut acesa din nou ILD.

  In afara de asta vad ca topicul este incuiat acum, adica nu se mai poate posta pe el.

 135. Silvapro. Eu am parcat ultimele doua comentarii de pe acel topic, de Ia Israelianca si Vlad. Anterior cu citeva minute, tot eu am inchis comentariile.

  Sa explic, pe cat posibil. Am urmarit fragmentar firul si nu am realizat cit de mult s-a degradat decat in urma cu cateva zile. Si totusi nu am reusit sa intervin nici macar atunci (motivele nu au importanta), iar deznodamintul a fost logic. Adica urit. Chiar daca prea tirziu, am gasit totusi necesar sa trag usa.

  Acum, vom proceda astfel. Daca tu sau altcineva doriti sa vorbim punctual si la obiect, fain. Daca nu, nu. A fost o experienta tare trista.

  In orice caz, ii rog pe toti colegii mei sa nu intervina deloc pe acest fir (daca va continua).

 136. 🙂 taman cand vroiam sa ii explic lui corneliu cum vine treaba cu raf, luftwaffe si planoarele rusesti.

 137. cativa dintre noi pleaca de la premiza gresita ca armata bolsevica a plecat la razboi pentru eliberarea europei sau a auschwitz-ului.
  cand defapt acestia au plecat cu gandul de a o cotropi.
  ca bolsevicii au atacat o armata in degringolada, dupa o iarna siberiana in timp ce americanii incercau sa le mai dea o sansa bombardand ploiestiul in aceasi maniera sinucigasa in care doolittle a bombardat yokohama si tokyo.
  ca germania nazista ducea lipsa carburantilor din africa, ca fabricile ii erau bombardate frecvent, si ca vulpea desertului, cel mai bun general al wermachtului la acea data lupta pe fronturile impotriva aliatilor in africa si apoi in normandia si incercarea acestuia esuata de a’l asasina pe hitler – tocmai din dorinta de a opri invazia ciumei rosii.
  ca victimele rusesti nu le dau acestora motivul pentru ceea ce va urma.
  ca soldatii rusii, cazac, ukraineni sau asijderea – care scapau din catarea schmeisser-lor naziste incapeau pe cele ale nagan-urilor nkvd-iste.
  de ce nu au creat evreii gulaguri? ei erau mult mai indreptatiti, nu?
  au preferat insa sa aduca criminalii in fata justitiei nu sa se razbune pe populatia germaniei.

 138. Minunata Adele, in doua video-uri.

  In primul, la ea acasa, cu un pianist de exceptie si pe fond de biblioteca masiva (tipa citeste, desi nu e scolita regulamentar … cum se poate asa ceva?!?)
  Adele nu are nevoie sa se miste, nu are nevoie de dansatoare si coreografie. Exprima totul prin vocea extraordinara, fata si miini (vezi secventa de la 5:09-5:10). Atentie si la legato-urile splendide, de la o fraza la alta:

  http://www.youtube.com/watch?v.....ure=relmfu

  Videoul cu Rolling in the Deep s-ar fi putut lipsi de inscenarea kitsch. Adele, singura, spune tot ce e de spus, stind pe un scaun si recreind, cu fiecare nota, bucatele de soul, de R&B, de country, cu ecouri de Dusty Springfield si Pasty Cline.

  http://www.youtube.com/watch?v=rYEDA3JcQqw

  Please, maestro, embed. Merita.

 139. wow! nu prea urmaresc box, insa Lucian Bute mi se pare extraordinar’
  in 2008 si’a pastrat titlul impotriva lui Librado Andrade.
  http://sports.espn.go.com/spor.....id=3663125
  N’a fost tocmai o lupta sportiva, Lucian Bute conducea net la puncte insa in repriza 12 he run out of gas: http://www.youtube.com/watch?v=_BD5rCPcXJ0
  +
  http://www.youtube.com/watch?v.....&NR=1 ( aici e si conferinta de presa de dupa meci)
  Librado a reusit sa il trimita la pamant cu doar sase secunde inainte de gong.
  Tehnic a castigat meciul – arbitrul nu ar fi putut numara decat pana la 6 insa aceasta a facut posibila o contestatie ce a dus la decizia rejucarii meciului.
  In 2009 in repriza a patra un croseu de stanga i’a taiat lumina lui Librado, apoi un uppercut de stanga la ficat a anulat contestatia.
  http://www.youtube.com/watch?v=3EPYpA_my9o
  Visul campionului mondial la categoria mijlocie era de a pugila in Romania, iar anul 2011 i’a implinit visul.
  Tot in repriza a patra si tot un croseu scurt la barbie la trimis pe Mendy in taramul viselor.
  http://www.youtube.com/watch?v=o9FMs2kyPp0

  insa lupta dinafara ringului a fost cu mult mai dura si mai murdara:
  EDITORIALUL EVZ: Să-ţi fie ruşine, Dan Voiculescu!

  Oamenii şi organele media, din trustul domnului Dan Voiculescu, au susţinut că Lucian Bute nu ar fi un mare sportiv . Mai mult, ei au încurajat pugilişti de seamă să le întărească afirmaţiile. Celor care nu sunt preocupaţi de box nici nu le pasă. Cei care sunt, ştiu cu toţii că Bute este multiplu campion mondial la cea mai slab cotată versiune, dintre cele patru existente. Ei mai ştiu ca el este obligat să îşi apere centura de trei ori pe an cu adversari desemnaţi. Până în prezent s-a pregătit exemplar şi a câştigat toate meciurile. Are zeci de milioane de admiratori. Este asta puţin domnule Dan Voiculescu? Trebuie înjurat şi singurul român care ne mai face să ne simţim bine în faţa întregii planete? Asta numai pentru că dumneavoastră aveţi nişte obsesii politice, pe care subordonaţii vi le şi înţeleg greşit?

 140. 🙂 I was tipsy last night.
  Ma bucur ca ti’a placut Coeur D’Alene. Numele este dat de catre emigrantii francezi negustori de blanuri si vine din traducerea in franceza a numelui tribului care locuia pe acele meleaguri.

 141. Stephen Wiltshire is an artist who draws and paints detailed cityscapes. He has a particular talent for drawing lifelike, accurate representations of cities, sometimes after having only observed them briefly. He was awarded an MBE for services to the art world in 2006. He studied Fine Art at City & Guilds Art College. His work is popular all over the world, and is held in a number of important collections.

  Stephen was born in London to West Indian parents on 24th April, 1974. As a child he was mute, and did not relate to other people. Aged three, he was diagnosed as autistic. He had no language and lived entirely in his own world.

  At the age of five, Stephen was sent to Queensmill School in London, where it was noticed that the only pastime he enjoyed was drawing. It soon became apparent he communicated with the world through the language of drawing; first animals, then London buses, and finally buildings. These drawings show a masterful perspective, a whimsical line, and reveal a natural innate artistry.

  http://www.stephenwiltshire.co.uk/biography.aspx

 142. Emil, mutumesc mult si pentru HOME page. In alta parte iti supramultumeam pentru reactivarea de follow-ups!!! Daca firmele de programuri de calculator de la noi la servici ar fi asa de promti, pai am fi ajuns departe!!!

 143. Happy New Year from Israel!!!

  * Directly from the Ais Yeshivah in Jerusalem., not exactly the stereotype kind of Yeshivah-Bucher! – but Kosher Hot Jewish Break-dance, especially created for Rosh Ha-Shana…:
  http://www.youtube.com/watch?v.....r_embedded

  A propos the „Shuckle” word in the song – it means the sway backword and forward movement, used in prayer by religios Jewish people. You can see it exemplified somewhere in the clip.

  * Live camera from the Western Wall:
  http://www.virtualjerusalem.co.....p?affid=18

  * FOR NON JEWS – Did you know… ?
  (from Aish.com site)

  The 7 Noachide Laws = Seven laws Of Noah

  The Jewish idea is that the Torah of Moses is a truth for all humanity, whether Jewish or not. The Torah (as explained in the Talmud – Sanhedrin 58b) presents seven mitzvot for non-Jews to observe. These seven laws are the pillars of human civilization, and are named the „Seven Laws of Noah,” since all humans are descended from Noah. They are:

  Do not murder.
  Do not steal.
  Do not worship false Gods.
  Do not be sexually immoral.
  Do not eat a limb removed from a live animal.
  Do not curse God.
  Set up courts and bring offenders to justice.

  Maimonides explains that any human being who faithfully observes these laws earns a proper place in heaven. So you see, the Torah is for all humanity, no conversion necessary.

  As well, when King Solomon built the Holy Temple in Jerusalem, he specifically asked God to heed the prayer of non-Jews who come to the Temple (1-Kings 8:41-43). The Temple was the universal center of spirituality, which the prophet Isaiah referred to as a „house for all nations.” The service in the Holy Temple during the week of Sukkot featured a total of 70 bull offerings, corresponding to each of the 70 nations of the world. In fact, the Talmud says if the Romans would have realized how much they were benefiting from the Temple, they never would have destroyed it!

  Today, there are many active groups of non-Jews called „B’nai Noach” who faithfully observe the Seven Laws of Noah.

  There is an excellent book on the topic, called:
  „The Path of the Righteous Gentile”
  by Chaim Clorfene and Yakov Rogalsky.

  Cred ca crestinii, chiar si daca n-ar sti de ele, tin cele 7 porunci, poate chiar si cele 10 porunci. Chiar si „Do not worship false Gods”, pentru ca e vorba de acelasi D-zeu.
  „Verisorii” nostri insa, au probleme serioase cu cel putin una din porunci, in special cu „You shall not kill”. Despre Allah nu ma pricep, dar Muhamad o duce cam prost la capitolul de calitati de om sfint.
  Conceptul de judeo-Christian nu mi se pare deplasat, nici in acest context.

 144. Apropos de valori iudeo-crestine, recomand calduros volumul rabinului ortodox american Daniel Lapin, America’s real war. An orthodox Rabbi insists that Judeo-Christian values are vital for our nation’s survival. O carte fundamentala pentru a intelege America si lumea in care traim.
  http://robtshepherd.tripod.com/real-war.html

 145. Urez La Multi Ani de Rosh Ha-Shana ha-ivri evreiesc redactiei si tuturor corespondentilor si cititorilor!

  SHANA TOVA U-METUKA!!!!

  Silvapro

 146. Intuitii si gandiri democratice intr-o tara democratica. Eruptie la vise si gandiri. Daca tot cititi randurile acestea de ce copii vostri si voi nu veniti in Ro?
  E o tara straina sau preferati sa va desfatati in dezbateri americane?

 147. Ionut. Unii dintre noi traiesc in Romania, altii nu. Cei care nu traiesc in Romania nu considera tara lor de nastere drept „straina”. In rest, nu ai nicio cadere sa dai certificate de patriotism.

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.