A murit cel mai bătrîn blogger din lume

0

Sîmbătă 12 iulie a murit cel mai bătrîn blogger, o femeie din Australia care a părăsit şcoala în 1914 şi a postat primul articol de blog pe internet la vîrsta de 106 ani. Stră-strănepotul Darren Stone a declarat că, pentru doamna Riley, contactul cu corespondenţi din toată lumea a fost un mare stimulent în ultimii ei ani de viaţă. „A fost un lucru extraordinar pentru ea. Ţinea o legătură constantă cu numeroşi corespondenţi din Rusia şi America.” Născută în 1899 în oraşul minier Broken Hill, Olive Riley a publicat 70 de postări într-o perioadă de 15 luni. Subiectele ei favorite au fost amintiri despre anii formativi din outbackul australian, cei trei copii pe care i-a crescut şi munca de bucătar la fermă şi ca barman.

Ideea blogului doamnei Riley a fost sugerată de Eric Shackle, iar Mike Rubbo, un prieten care anterior realizase un film documentar intitulat Totul despre Olive, s-a ocupat de administrarea blogului şi introducerea postărilor la calculator.

SURSA   The Telegraph

Print Friendly, PDF & Email
DISTRIBUIȚI
Articolul următorCât îţi fură statul socialist român din banii pe care îi câştigi
Emil Borcean
În 1985 am absolvit facultatea de geologie din București. După trei ani de stagiatură la mina de cărbune din Anina, în Banat, am renunțat la geologie și am învățat să fiu programator software. Am plecat din România în 1990, toamna. Am trăit patru ani în Anglia, 19 ani în Canada și aproape doi ani în Germania. M-am întors nu demult în țară. În 2007 am creat blogul Patrupedbun.net, care în 2010 a fuzionat cu blogul Dreapta.net. Din această fuziune s-a născut ILD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here