Australia adoptă o lege a libertății religioase

2

Australia a prezentat joi o lege pentru protecția celor care își exprimă credința religioasă în afara locului de muncă, la câteva luni după ce jucătorul de rugby Israel Folau a fost concediat de către federația națională de rugby pentru comentarii publicate pe rețele de socializare. Folau a scris că iadul îi așteaptă pe „bețivi, homosexuali, adulteri”.

Folau este unul dintre cei mai buni jucători de rugby din Australia. El a fost concediat în mai, atât de la echipa națională cât și de la echipa de club, dar susține că este penalizat datorită credinței sale creștine. Oficiali ai federației australiene de rugby susțin că Folau a încălcat codul de conduită al jucătorilor.

Acest caz, nesoluționat definitiv la ora de față, a cauzat o dezbatere națională intensă despre ce anume constituie libertatea religioasă și discursul urii în Australia, precum și măsura în care comentariile publice în afara locului de muncă pot fi reglementate de angajator.

Procurorul general Christian Porter a declarat că noua legislație le va permite australienilor să-și exprime convingerile religioase în afara locului de muncă, atât timp cât acestea nu provocă daune financiare angajatorilor.

Porter a declarat că legislația este necesară, întrucât legile anti-discriminare ale țării nu sunt suficient de cuprinzătoare.

„Australia are un cadru puternic împotriva discriminării, cu protecții specifice pentru cetățeni împotriva discriminării pe baza vârstei, sexului, rasei și dizabilității”, a spus Porter într-un discurs la Sydney.

„Acest proiect de lege lansat astăzi extinde aceste protecții, pentru a oferi protecție împotriva discriminării pe baza religiei, sau credinței religioase sau a lipsei acesteia.”

Comentariile făcute de Folau pe rețelele de socializare și concedierea sa ulterioară de către federația de rugby australiană au declanșat o dezbatere la nivel național, uneori aprinsă, despre libertatea de exprimare și religie.

Folau, un creștin devotat, a depus în instanță o plângere împotriva federației de rugby australiene și a clubului Waratahs din New South Wales, pe motiv de concediere nedreaptă. Plângerea va ajunge în fața tribunalului în februarie 2020, dacă nu se va ajunge la o soluționare în prealabil.

Este de așteptat ca legislația privind libertatea religioasă să fie introdusă în parlament în octombrie, a spus Porter.

Unele grupuri de credință au dorit ca legislația să fie mai largă.

Legislația nu specifică dacă școlile religioase au libertatea de a angaja și concedia salariați în funcție de starea civilă, orientarea sexuală și de alți factori.

În prezent școlile religioase se folosesc de scutiri de la legile anti-discriminare pentru a angaja personalul pe care și-l doresc, dar există posibilitatea ca aceste scutiri să fie contestate, cu excepția cazului în care un astfel de drept este consacrat în legislație.

„Situația este percepută ca fiind urgentă pentru mulți, dar a fost amânată” a declarat Michael Kellahan, director executiv la Freedom for Faith, un think-tank juridic creștin.

„Ar fi fost bine să existe inițiativă în acest sens.”

SURSA   Reuters

Print Friendly, PDF & Email
DISTRIBUIȚI
Articolul precedentBoris Johnson anunță suspendarea parlamentului britanic
Articolul următorStudiu științific: nu există o genă a homosexualității
Emil Borcean
În 1985 am absolvit facultatea de geologie din București. După trei ani de stagiatură la mina de cărbune din Anina, în Banat, am renunțat la geologie și am învățat să fiu programator software. Am plecat din România în 1990, toamna. Am trăit patru ani în Anglia, 19 ani în Canada și aproape doi ani în Germania. M-am întors nu demult în țară. În 2007 am creat blogul Patrupedbun.net, care în 2010 a fuzionat cu blogul Dreapta.net. Din această fuziune s-a născut ILD.

2 COMENTARII

  1. Frumos, dar nu înțeleg totuși de ce inițiativa este limitată la exprimarea credinței religioase în afara locului de muncă. La locul de muncă de ce nu poate fi protejată ? Drepturile și libertățile fundamentale ale omului se opresc la recepția firmei și sunt brusc înlocuite de codul de conduită al angajatului ?

  2. Florin are dreptate – vedeți, de ex., cum sunt protejate la locul de muncă drepturile lgbtq#%^@ sau ale altora !!

    Întâmplarea aia cu stewardesa (parcă pe o linie britanică…) care a fost obligată să-și dea jos lănțișorul cu cruciuliță ar trebui evocată cu toate ocaziile !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here