Economia și nivelul de trai din Polonia în creștere

4

Date economice proaspete din Polonia:

 • PIB-ul polonez a crescut cu 5,2% în primul trimestru al anului 2018, potrivit Biroului Central de Statistică.

  Economia Poloniei a crescut cu 4,9% în ultimul trimestru al anului 2017 și s-a majorat, pe ansamblu, cu 4,6% în 2017.

  Jerzy Kwieciński, ministrul de Investiții și Dezvoltare, a declarat în luna mai că Polonia a reușit să mențină o creștere economică de 4 până la 5 procente.

 • Salariul mediu lunar brut în Polonia a crescut cu 7,1% în al doilea trimestru al acestui an față de aceeași perioadă a anului trecut, a raportat Biroul Central de Statistică al țării.

  Angajații polonezi au câștigat, în medie, în jur de 1.056 euro lunar în al doilea trimestru al anului 2018, a anunțat joi Biroul Central de Statistică.

  În același timp, salariul mediu lunar brut a fost de 1.125 euro în luna iunie.

Polonia a fost singura țară europeană care a înregistrat o creștere pozitivă în 2008 – anul crizei globale – și a evitat complet o criză a sectorului bancar. În același timp, țara este conectată cu succes la piețele globale și regionale, asigurând în același timp un regim concurențial domestic sănătos.

SURSA   Radio Poland (sursa 1)   Radio Poland (sursa 2)

Print Friendly, PDF & Email

4 COMENTARII

 1. Bravo!
  Tara mea, Israel, trebuie sa restabileasca deindata relatii optimale cu Polonia.

  Toata cearta asta cu „legea Holocaustului” a fost rezultatul provocatiilor si intrigilor Germaniei si Comisiei UE care au manipulat Israelul sa fie cal troian in masinatiile contra guvernului de la Varsovia.

 2. Polonia comunista a fost cu mult mai putin stalinista decat Romania lui Ceausescu, fapt pentru care trecerea la noul model economic, inclusiv in privinta absorbtiei fondurilor neramburasabile oferite de Uniunea Europeana, s-a facut cu mult mai usor si mai rapid. Iar rezultatele se vad, inclusiv in privinta nivelului si puterii de cumparare a salariilor, comparabile in 1990, in raport de aproape 2/1 in favoarea Poloniei, in prezent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here