Energie alternativă: şi morţii ţin de cald

0

Unele alternative duc la depravare:

În Durham, Anglia, cadavrele vor fi în curând folosite pentru a genera electricitate. Un crematoriu este pe cale să instaleze turbine în arzătoare, care vor converti căldura reziduală, datorată combustiei cadavrelor, în 150 kw/oră de electricitate – suficient pentru a alimenta 1500 de televizoare timp de o oră. Crematoriul plănuieşte să vândă electricitatea firmelor locale de distribuţie energetică.

Unii vor recepta cu dezgust acest concept. Alţii s-ar putea să fie bucuroşi să afle că procesul „face cremarea mult mai verde, prin utilizarea produselor secundare”, după cum afirmă inginerul de incinerare Steve Looker, proprietar al companiei B&L Cremation Systems din Florida, neafiliata cu firma din Durham.

În Europa, regulamentele stricte referitoare la emisiile crematoriilor, cuplate cu preţurile ridicate pentru energie, vor face ca din ce în ce mai multe astfel de întreprinderi să urmeze pe viitor exemplul Durham, crede Looker. Vor urma şi crematoarele din SUA acest exemplu?

Conform lui Looker, a cărui companie testează în prezent diferite metode de utilizare a căldurii reziduale de incinerare, turbinele scumpe instalate la Durham nu sunt încă viabile economic pentru crematoriile din SUA. „Crematoriile din SUA nu au suficientă materie primă. În unele părţi din Europa incinerarea a depăşit 90%, pe când în SUA nu a depăşit 50%”. Adică, mai puţin de jumătate din americani optează pentru incinerare. Majoritatea morţilor sunt îngropaţi.

SURSA   Live Science

Print Friendly, PDF & Email
DISTRIBUIȚI
Articolul precedentRomânia votează împotriva aderării Palestinei la UNESCO
Articolul următorDate despre creştinii din lume
Emil Borcean
În 1985 am absolvit facultatea de geologie din București. După trei ani de stagiatură la mina de cărbune din Anina, în Banat, am renunțat la geologie și am învățat să fiu programator software. Am plecat din România în 1990, toamna. Am trăit patru ani în Anglia, 19 ani în Canada și aproape doi ani în Germania. M-am întors nu demult în țară. În 2007 am creat blogul Patrupedbun.net, care în 2010 a fuzionat cu blogul Dreapta.net. Din această fuziune s-a născut ILD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here