La Paris va apărea un monument al soldatului rus

3

Un monument al soldatului rus va apărea la Paris din iniţiativa Franţei, a comunicat la conferinţa de presă de la RIA Novosti ministrul culturii al FR Aleksandr Avdeev, comentînd bilanţul anului Rusia-Franţa, care s-a finalizat în decembrie 2010.

„Noi preconizăm la vară să dezvelim la Paris din iniţiativa Franţei un monument al soldatului rus”, – a spus Avdeev.

El a explicat că pe timpurile Puterii Sovietice a fost dat uitării pe mai mulţi ani corpul rus de expediţie, care a luptat în Primul Război Mondial şi a luat asupra sa toată lovitura bătăliei de pe Marne, a atacurilor chimice germane.

SURSA   NewsMoldova

Print Friendly, PDF & Email

3 COMENTARII

  1. Sfinte Dumnezeule , am crezut la inceput ca , este un monument ridicat in cinstea soldatului sovietic care a eliberat Franta de sub jugul cotropitorilor nazisti :). La cum se rescrie istoria in permanenta sub ochii nostrii , orice este posibil . Dupa ce a vandut Rusiei un heliport de tip Mistral ” pentru a le intari flota din Marea Neagra care se afla intr-o situatie groaznica ” !!!! , acum le ridica si un monument in amintirea soldatilor rusi care i-au aparat pe Marna . Traiasca prietenia de nezdruncinat dintre cele doua popoare !

  2. Iar la Moscova Vladimir Putin si cateva cozi de topor georgiene au inaugurat monumentul soldatilor georigieni care au luptat in WWII, ca replica la demolarea de catre presedintele Saakashvili a monumentului din Kutaisi in 2009, relateaza Scanteia, pardon Huffington Post.

  3. Francezii au o anumita „afinitate” fata de rusi, probabil pentru ca in subconstient stiu bine ca Revolutia Franceza a fost aproape (in crime si atrocitati) de revolutia lui Lenin. Iar noi romanii, bieti idealisti, vrem condamnarea crimelor totalitare in Comisia Europeana si vrem Basarabia 🙂
    Cred ca de fiecare data cind o cerinta a Romaniei contravine Rusiei, UE a ales si va alege raspunsul rus…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here