Parlamentul slovac respinge Convenția de la Istanbul

0

Cu doar o zi înainte de a doua rundă a alegerilor prezidențiale care au dus la victoria Zuzanei Čaputová, 101 deputați slovaci au votat în favoarea respingerii convenției și doar 28 s-au opus moțiunii.

Controversata Convenție de la Istanbul conține stipulări periculoase, care impun introducerea elementelor de ideologie de gen în viața publică, în conformitate cu postulatele LGBTQ,.

Până în prezent convenția a fost semnată de 36 de state, dar a fost ratificată doar de 16. Slovacia, sub guvernul Ivetei Radicova, a semnat documentul, dar nu l-a ratificat, din cauza opoziției din societate.

Prim-ministrul Robert Fico a declarat că guvernul său nu poate accepta o lege care este împotriva credințelor majorității cetățenilor slovaci. El a adăugat că unele stipulări din convenție sunt incompatibile cu constituția slovacă, deoarece permit introducerea căsătoriilor de același sex. Există un amendament la constituția slovacă, care definește căsătoria drept o uniune între bărbat și femeie.

În plus, legea slovacă nu permite uniunile civile între persoanele de același sex. O astfel de argumentare a fost acceptată de majoritatea deputaților slovaci în timpul ultimei dezbateri parlamentare.

Prin această decizie politicienii slovaci s-au opus presiunilor crescânde de la Bruxelles. Parlamentul European a solicitat în martie 2018 ca toate statele membre ale UE care au semnat convenția să o ratifice cât mai repede posibil, inclusiv Slovacia.

Ce va face Polonia? Convenția a fost semnată de guvern în timpul guvernării Platformei Civice și a fost ratificată de Parlament. Polonia este acum obligată să aplice prevederile convenției. Cerințele lobby-ului LGBTQ au devenit principala temă de conflict ideologic în Polonia. Majoritatea cetățenilor resping proiectele de inginerie socială utopice forțate de ideologii de gen.

SURSA   Remix

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here