Propunere din partea unui ministru austriac: refugiații să muncească pentru ajutoarele pe care le primesc

4

Hartinger-Klein, ministrul Sănătății și Afacerilor Sociale din Austria, a făcut o propunere neobișnuită: ea dorește ca solicitanții de azil din țara sa, care nu lucrează și trăiesc din ajutoare sociale, să muncească pentru beneficiile pe care le primesc din partea statului. Ea s-a gândit la repartizarea lor în agricultură și sectorul forestier.

Potrivit Serviciului pentru Piața Muncii din Austria (AMS), 33.058 de persoane care au dreptul la azil și protecție subsidiară în Austria au fost înregistrate ca șomeri la sfârșitul lunii februarie. Conform ministrului austriac, acest lucru ar trebui să se schimbe. Ministrul a declarat pentru ziarul Coroana din Carintia: „Fie că acești solicitanți de azil se pregătesc pentru un loc de muncă prin cursuri de calificare, sau îi oblig să muncească, cum ar fi în agricultură și silvicultură”.

Această variantă ar fi diferită față de modelul actual, în care locurile de muncă oferite pot fi respinse, iar acest lucru duce la micșorarea perioadei de timp pentru care un solicitant de azil poate primi ajutor de șomaj.

Ministrul a schițat, de asemenea, misiunile de lucru pe care le are în vedere: „De exemplu ca ajutor la recoltare în agricultură, sau în silvicultură, pentru combaterea gândacilor dăunători scoarței de copac.”

Deja în 2016 cancelarul Sebastian Kurz (pe atunci ministru de externe) a vorbit în ziarul Krone despre o idee similară.

SURSA   Zuerst

Print Friendly, PDF & Email

4 COMENTARII

  1. In fond, a munci pentru o viata mai buna este o onoare. Ca sa nu vorbim de libertatea ce ti se ofera………….

  2. Chiar sa-i pună pe mahomedani la muncă?! Austriecii n-au citit Coranul?!! Ei nu știu că musulmanii sunt oameni superiori, herrenvolk, iar creștinii cei necredincioși trebuie să plătească onoarea de a fi bombardați, înjunghiați și violați de ei??

  3. Cred ca problema de „a pune oamenii la munca” pentru ajutoarele primite e foarte gresit pusa. E o greseala universala, in Austria, Romania, peste tot. O idee care pare corecta. Nu e normal sa existe AJUTOARE defel! Odata ce ele exista, oricat ar parea de justificate (de ex.medical), nu pot genera decat abuzuri.

  4. Daca aceasta e ”o propunere neobisnuita” ( vedeti in text) ,inseamna ca am pierdut .Noi ,europenii , am pierdut . O timida propunere ,cand de fapt masura ce se impune e oprirea totala a imigratiei si expulzarea masiva a imigrantilor . AJUTOARELE sunt doar pentru cei cu adevarat inapti de munca .Or ,simplul fapt ca au reusit sa ajunga in Europa arata ca sunt buni de munci grele sau …buni de facut drumul inapoi . De altfel 80-90% dintre ei nu stiu a face nici un fel de munca utila . Poti lasa pe mana unui musulman gospodaria proprie cand pleci in concediu…?!? Haideti sa ne trezim si sa fim seriosi !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here