Revoluția europeană ajunge la Cluj: ”Democrație Reală Acum!”

10

Mișcarea ”Democrație Reală Acum” se manifestă și la Cluj, duminică, 5 iunie, 2011, începând cu ora 18.00, pe B-dul Eroilor, în jurul monumentului dedicat Memorandiștilor (la ”Clopot”). Clujul se alătură sutelor de mii de tineri protestatari din peste 130 de orașe europene, care ies în stradă în data de 5 iunie, sub egida ”European Revolution”.

Mișcarea „Democrație Reală Acum” din România se solidarizează cu evenimentele din Spania, Grecia, Franța, Marea Britanie etc. și consideră că problemele pentru care cetățenii din întreaga Europă au ieșit în stradă le regăsim și în România.

Nu reprezentăm vreo formațiune politică și nu susținem exclusiv vreun grup religios sau etnic. Suntem simpli cetățeni, iar factorul nostru de coeziune îl reprezintă indignarea față de felul în care funcționează sistemul politico-economic în Romania și la nivel internațional.

Suntem indignați de abuzurile și corupția politicienilor, băncilor și afaceriștilor care au adus România în starea actuală. Vrem ca responsabilii pentru criza și inegalitățile economice să plătească pentru această injustiție și nu cetățenii prin impunerea măsurilor de austeritate (tăieri salariale, creșterea taxelor și impozitelor, creșterea prețurilor la servicii, disponibilizări etc.).

Dorim asigurarea unor locuri de muncă plătite decent, accesul la educație publică de calitate și la un sistem sanitar gratuit și eficient, dreptul la egalitate de șansă, la o participare politică reală, dincolo de democrația electorală, și la o dezvoltare personală liberă.

Vrem să fim considerați ființe umane, nu mașini de vot manipulabile o dată la 4 ani. Iluzia democrației este întreținută de un vot care nu îți dă posibilitatea reală de a schimba ceva, ci doar să alegi răul cel mai mic. Indiferent de rezultat, puterea rămâne în mâinile lor.

Dorim suspendarea acordurilor cu FMI și Banca Mondială deoarece acestea reprezintă sursa îndatorării și sărăcirii României pe termen lung, în condițiile în care populația va trebui să suporte returnarea împrumuturilor prin impunerea unor noi măsuri de austeritate. Într-o paradigmă de tip neoliberal, FMI-ul și Banca Mondială sunt organisme care urmăresc doar profitul câtorva privilegiați și nu bunăstarea generală a populației. O Românie săracă și îndatorată își pierde libertatea și suveranitatea de a-și alege viitorul.

Pentru toate acestea suntem indignați! Vom lupta pentru drepturile noastre! Vrem o Democrație Reală Acum! Cetățenii nu sunt subordonați statului și capitalului speculativ, comunitățile de cetățeni asociați constituie statul!

SURSA   TOTB

Print Friendly, PDF & Email

10 COMENTARII

 1. „HAI SA VORBIM
  HAI SA NE INTALNIM
  HAI SA SCHIMBAM TOTUL”
  Si uite asa vom deveni fiinte umane, vom avea egalitate…economica, vom avea salarii mari, taxe si impozite mici, servicii gratuite, somaj zero, cetatenii asociati (ex. asociatiile de bloc, asociatia crescatorilor de viermi de matase si a culegatorilor de frunze de dud) vor fi statul…
  Super!
  Si asa simplu!
  Hai la indignarea cea mare!
  PS stiam un banc cu „astia trebuie starpiti de mici”, da’ nu-mi aduc aminte decat finalul…

 2. @dani
  TIFF a declarat ziua de 5 iunie: Ziua Diversității, deci e foarte posibil să prezinte interes și preludiul unei revoluții

 3. @Vlad P.
  Multumesc ca m-ai ajutat cu pag. de Facebook.
  Sunt acolo niste oameni cumsecade (cred), care spun ca daca ma doare ceva, sa ies in strada. Cred ca este o metoda din asta noua, naturista, ecologica, bio, ma rog…
  Data viitoare cand mai da criza de lumbago peste mine (ca acu’ mi-a trecut cu tratament clasic), o s-o incerc si pe asta. Daca-mi face bine, va anunt sa le trimiteti multumiri din partea mea.
  PS poate face bine si la memorie, ca tot nu-mi aduc aminte bancul ala de se termina cu „astia trebuie starpiti de mici”. Dar finalul (bancului) e corect (in bunul sens al cuvantului, nu ala political).
  :)))
  PS(bis) Si totusi, nu-i chiar amuzant!

 4. Mih.

  Bancul: Un nenea se plimba tacticos pe calea ferată, din spatele lui venea cătinel o locomotivă de manevră: Puf-puf, puf-puf! Îl ajunge și-l tăvălește bine, oase rupte etc. Convalescență lungă, refacere, soția: te doare? Să-ți fac un ceai de tei! Samovarul: Puf-puf, puf-puf! Restul îl poți ușor bănui… 🙂

 5. P.S. Bancul îl știu din liceu (cam 1965) de la un drag coleg… Acum aproape 20 de ani a murit, călcat de un „puf-puf” 🙁

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here