Uniunea Europeană nu este bine văzută de către cehi

1

Republica Cehă urmează îndeaproape linia Uniunii Europene la nivel instituțional, dar la nivel cetățenesc populația este nemulțumită de UE, concluzionează un studiu recent.

Potrivit lui Josef Janning, autorul unui studiu despre coeziunea socială, republica Cehă crește treptat la nivel macro, dar scade la nivel micro. Republica Cehă susține foarte mult Uniunea Europeană, în opinia lui Janning, dar poporul ceh este puternic împotriva acesteia. Aceasta este tendința, spune el, care caracterizează fiecare țară a Grupului de la Vișegrad. Luați împreună, membrii V4 cresc din punct de vedere structural, dar dimensiunea individuală are un sens contrar.

Republica Cehă a avut această caracteristică și în urmă cu zece ani, dar în prezent s-a accentuat și mai mult. În clasamentul studiului republica Cehă se situează chiar și sub Ungaria. Spre deosebire de acestea, Slovacia și poporul slovac manifestă cel mai mult sprijin pentru UE în general.

„Oamenii sunt detașați de rolul lor în Uniunea Europeană. Ei ar trebui să descopere mai multe oportunități în Europa”, a spus Janning, adăugând că „politicienii ar trebui să îi încurajeze, în special pe tineri”. „Există o mare diferență între legăturile economice ale țării cu Uniunea Europeană și afilierea pe care poporul ceh o manifestă față de aceasta”, a spus el.

Republica Cehă se descurcă bine în ceea ce privește reziliența economică, integrarea politică și politica de securitate. În schimb, cehii susțin partide politice opuse UE, abordează UE dintr-o perspectivă negativă și au tendința de a nu fi de acord cu politicile comune al UE, cum ar fi politicile monetare și de migrație.

„Cehilor nu le pasă de Uniunea Europeană, însă alegerile euro-parlamentare sunt considerate extrem de importante”, a declarat Věra Jourová, membră cehă a Comisiei Europene, consolidând astfel concluziile lui Janning. „Partidele politice sunt responsabile de aducerea problemelor europene în atenția alegătorilor, astfel încât aceștia să înțeleagă aceste probleme și să-și dea seama că trebuie să se implice”, a mai spus ea.

SURSA   Remix

Print Friendly, PDF & Email

1 COMENTARIU

  1. Nimeni nu vorbeste despre influentele razboiului mediatic dus de rusia contra UE ! Cehii sunt dezamagitor de atei, egoisti si prostanaci-manipulabili…
    Iata ca la decenii de la Havel rezultatul final s-a egalizat cu al populatiunilor din jur, vorba cuiva – inepte…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here