Uniunea Europeană despre planurile Greciei de a ridica un gard împotriva imigraţiei ilegale: „mai gândiţi-vă!”

0

Aderarea la Schengen are costurile ei: ţările Schengen îşi pierd dreptul de a-şi administra singure graniţele. Statul grec, confruntat cu o creştere a imigraţiei ilegale, şi-a propus să construiască la graniţa cu Turcia un mare gard pentru a permite o mai bună supraveghere a frontierei, dar întâmpină opoziţia UE.

Planurile Greciei de a-şi întări securitatea împotriva imigraţiei ilegale prin construcţia unui gard de-a lungul graniţei cu Turcia au fost respinse de către UE.

Se pare că Grecia este singura ţară din UE unde imigraţia ilegală a crescut anul trecut. Un ministru grec a fost citat spunând că se află la „capătul puterilor”. UE susţine că gardul ar fi doar o măsură temporară.

„În trecut, gardurile şi zidurile s-au dovedit a fi măsuri pe termen scurt care nu rezolvă cu adevărat provocările imigraţioniste”, a spus Michele Cerone, purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

După ce grupul statelor europene a intensificat supravegherea graniţelor maritime, imigranţii africani şi asiatici au început să folosească graniţa Turciei pentru a ajunge în UE.

Miniştrii turci nu au luat în discuţie planurile Greciei, dar au recunoscut existenţa problemei, după cum a atras atenţia ministrul deputat Cemil Cicek.

„Fiecare ţară are dreptul de a lua măsurile necesare în regiunea ei pentru a proteja siguranţa graniţelor sale şi dreptul de a preveni trecerea ilegală a frontierei.”

Atena susţine că în anul precedent au trecut, din Turcia în Grecia, în medie „200 de refugiaţi în fiecare zi”.

200 * 365= 73.000 imigranţi ilegali intraţi în Grecia numai prin graniţa terestră cu Turcia, dar sunt prea puţini pentru ca UE, federaţia multiculturală a viitorului, să îşi facă griji.

SURSA   Euronews

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here