Traian Ungureanu expune delăsarea UE în cazul Vardayan, jurnalist deţinut ilegal in Transnistria

Print Friendly, PDF & Email

Traian Ungureanu a aratat ca Uniunea Europeana finanteaza proiecte în regiunea transnistreana, în timp ce autoritatile speratiste din Transnistria încalca libertatile civile: „Este absurd ca UE sa ofere bani unui regim care încalca sistematic drepturile omului. E logic si elementar ca UE sa conditioneze acordarea asistentei financiare de respectarea stricta a drepturilor omului. Eliberarea imediata a lui Vardanyan trebuie sa fie conditia minima în aceasta privinta.”

In sedinta subcomisiei pentru Drepturile Omului din Parlamentul European, Traian Ungureanu si-a „exprimat profundul regret ca nici Comisarul European pentru Extindere si Vecinatate, nici Inaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe si politica de securitate nu s-au exprimat, pâna în acest moment, asupra cazului Vardanean. UE a reactionat doar la nivel local, prin Delegatia în Republica Moldova, dar aceasta declaratie a aparut foarte târziu, la doua saptamâni dupa arestarea lui Vardanyan pe 7 aprilie 2010. Acest tip de abordare e insuficient si inadecvat. Am solicitat Comisiei sa îsi intensifice urgent eforturile si sa le dea un caracter concret.”

Jurnalistul Ernest Vardayan a fost arestat ilegal la Tiraspol sub acuzatia de înalta tradare si spionaj în favoarea Moldovei.

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.