FUNDATIA IOAN BARBUS

Felicitări, Dr. Panțu, dar coronița rămâne la Dorin Tudoran!

Dr. Panțu

Se face un an de când studiosul într-ale științelor politice, Andrei Panțu, a descoperit ILD. Pantzone a demonstrat în repetate rânduri că este complet ignorant în domeniul pe care, vorba lui Emil, îl „doftoricește”. Confundă socialismul cu liberalismul și pentru că, după toate aparențele, studiază științele politice în paralel cu deprinderea scrisului și a cititului, AP recomandă Political Compass, un instrument de evaluare pe axa stânga-dreapta extrem de înșelător, care profită de ignoranța celor ca Panțu și oferă o imagine complet detaturată a realității. Astfel, pentru Political Compass și Andrei Panțu, Benjamin Netanyahu e mai autoritarist decât era Chavez și mult mai tiranic decât islamistul Mahmoud Abbas; Papa Benedict pare să fi fost un tiran sângeros în comparație cu „fascistul roșu” Hugo Chavez (cum îl descrie Vladimir Tismăneanu). Tot așa, Papa Benedict a fost mult mai tiranic decât fostul terorist comunist, și admirator al comunismului până la final, Nelson Mandela. Aveți aici mai multe detalii despre competențele lui AP (nu ratați comentariile). Departe de a fi singurul doctorand de acest gen, pot spune că Adrian e mai debrabă un vraci în devenire (Vrd.) decât un doctor in devenire/doctorand (drd). Vrd. în Științe Politice, Andrei Panțu. (in ultimul timp, vraci în devenire foarte rapid, si ne vor da bătăie de cap mulți ani de acum încolo. dar despre asta, altădată.)

Pentru ca e incapabil să argumenteze sau să ducă o idee, cât de simplă, până la capăt, ultima lui operă de demascare a ILD se reduce la câteva citate al căror înțeles nu îl bănuiește, 12 (doisperezece!) print-screen-uri și concluzia, „Noua Dreaptă + Vadim Tudor + ILD = Aceeași Mizerie”. Între articole, Vrd. Panțu comenteză pe contributors și pe forumul Revistei22 folosind numele meu sau al lui Vlad M (administratorii site-urilor respective sunt deja consțienți de asta), își dă like-uri pe facebook de pe multiplele conturi pe care le administrează, orice ca să demonstreze că ILD e extremist.

AP se folosește de fapt de ILD pentru a-i ataca pe Teodor Baconschi, Dragoș Paul Aligica, Cristian Pătrășconiu, Traian Ungureanu, Blogary, Revista22 și pe Vladimir Tismăneanu, adică pe inamicii grupului infracțional organizat, și asta de pe un site mogulist. Comentariile la postare le-a închis pentru că cititori par in general mult mai inteligenți decât autorul și se face de ras.

Pentru că, cititorii vox par mai inteligenți decât autorii, să vedem câțiva dintre colegii lui Vrd. Andrei Panțu, alaturi de care încearcă să ne convingă de extremismul ILD:

  • Costi Rogozanu – între iliescu cu ciomegele lui, și studenții uciși pentru că protestau împotriva urmașilor Partidului Comunist Român, Rogozanu e de partea PCR și a ciomegelor: „am ținut cu minerii” (sursa) / „Aş vrea să-i văd pe mineri în Bucureşti, lipindu-se de manifestaţiile din Piaţa Rogoversităţii” (sursa) / „Penibililor, cu lustrația voastră cu tot” (sursa);
  • Mihai Goțiu – care face confuzii halucinante între apărarea statului de drept de megacorupții din USL și „statul de drept” din România ceaușista (sursa)/ iar Băsescu e un tiran care trebuie înlăturat violent, pe modelul primăverii arabe (sursa);
  • Ciprian Siulea – foarte preocupat de nocivitatea anticomunismului într-o țară parazitată și azi de foștii PCR-iști: „în ultimii 22 de ani anticomuniştii puri şi duri au fost mai agresivi, deplasaţi şi nocivi decît foştii demnitari comunişti” (sursa)
  • Dorin Tudoran„Dan Voiculescu e preocupat de starea clasei de mijloc” (sursa).

„Extremismul” ILD

Cristian Pătrășconiu a scris azi, pe facebook, următoarele rânduri:

a propos de bloguri, de bloguri de foarte buna calitate – recomand cu multa caldura ILD.
scris de oameni destepti, de oameni cumsecade, de oameni care au forta de a face distinctii exemplare, de oameni care nu cred ca a scrie critic despre comunism, despre ravagiile corectitudinii politice, despre imbecilii de stinga sau despre fundamentalismul islamic e o forma de extremism, ci, dimpotriva, o forma de sanatate intelectuala:

https://inliniedreapta.net/

… îi mulțumesc pentru acest mesaj. Cum îmi transmite un amic…

Anticomunismul e extremist, în vreme ce filocomunismul e cumsecade și de bun simț.

De bun simț pentru Andrei este și vecinătatea unor oameni care instigă la violență, care viseaza la revenirea minerilor la București, care relativizează statul de drept și crimele comunismului, orice este de bun simț atâta timp cât e emis de o platformă afiliată mega-corupției și filorusismului. Cineva cita de curând acest articol ca dovada de extremism la ILD. Încerca să sugereze că a arăta cu degetul extremiștii, a vorbi despre mentalitățile totalitare, să încerci să înțelegi motivul simpatiilor pe care Occupy Wall Street le trezește nu doar printre „tineri educați, vă rugam să ne scuzați”, dar și printre comuniști, naziști și islamiști, toate astea sunt dovezi de extremism în sine.

ILD este, după cunoștința mea, publicația românească care condamnă cel mai mult și mai consistent toate formele de extremism, de la comunism, neo-comunism, radicalism de stânga, la nazism, fascism, antisemitism, islamism, legionarism, anarhism, orice forma de delir revoluționar. Este firesc ca personaje care cochetează cu aceste idei să ne disprețuiască.

Îmi pare rău pentru Andrei, de această dată nu îi voi putea acorda titlul de „Voluntarul lunii la promovarea ILD” cu coroniță. E nevoie de mult efort pentru a doborî recodul stabilit de Dorin Tudoran, 7 sau 8 articole în mai puțin de 2 săptămâni.

Îți urez succes, Andrei! Iată ce putea fi al tău:

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

3 comentarii

  1. amanda13
    17 februarie 2014

    acesti bravi analisti cu nas fin care stiu sa infiereze cu manie proletara dusmanul de clasa a lu’ felix&co., dar carora le este frica si de o minima confruntare cinstita inchizand comentariile. mare om, mare caracter si asta. ma rog, e notoriu faptul ca voxpublica are cea mai vasta fauna de comentatori cu probleme psihice, but still…

  2. Stelian D
    17 februarie 2014

    Costin, ar trebui sa ne bucuram, totusi, si ma explic: vox publica e o platforma de toata jena, dar cu adepti – nu convinsi, dar cititori frecventi – destul de multi, iar simplul fapt ca mentioneaza ILD, neimportant in ce conditii, mi se pare favorabil noua. De ce? Pai curiozitatea a ucis pisica, si nu stim cum poate rezista neuronul singuratic al bizonului electoral in prezenta adevarului – toxic, bineinteles ,dupa opinia „vax publica” -. Hai sa asteptam, pina la urma tot raul poate fi spre bine, poate ca vor citi ceea ce li se critica. Nu se prea poate face din rahat bici, dar niste minti sucite si amagite, care totusi au ceva idei logice, s-ar putea indrepta, cred eu. Si cum se spunea prin tineretea mea ceausista despre motorina care picura de la tractor: „pic cu pic s-aduna tona”. Masa critica.
    Asa cum spune America, „In God we trust”.

  3. Costin Andrieş
    17 februarie 2014

    Stelian, sunt de acord cu tine, din punctul meu de vedere, ILD are doar de castigat din voluntariatul mogulistilor. Mai ales ca se strang in jurul voxpublica, in jurul lui Dorin T si Pantzonne, tot felul de, cum sa le numesc.. lighioane e un cuvant prea dur? Din cat am putut vedea pana acum, articolul lui Pantzonne e aplaudat pe facebook de: un membru al viitorului, daca merg lucrurile bine, Partidu Comunist Roman (numele e ilegal), se stie el, de rusofilul/putinistul legionaroid-PNL-ist Iulian Capsali, de un fel de vice din ActiveWatch (Razvan Martin, cine altul), de fostul consilier al varanului, Dorin Tudran, de filocomunistul Ciprian Siulea, de bolsevicii cu sau fara fata umana de la „Gazeta de arta politica” ( https://www.facebook.com/gazeta.deartapolitica/posts/224458401071108?stream_ref=5 ), numai lume buna. Toti obsedati de Tismaneanu, toti din ce in ce mai obsedati de ILD. Deschideti sampania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian