Francezii sunt mai anticapitalisti decat chinezii

(BASTILIA, 2012) 100.000 de oameni, frumoși, bine îmbrăcați, liberi, cîntă cu emoție Internaționala, cîntecul în numele căruia au fost uciși peste 100.000.000 de oameni. Vive la France!

Dar înapoi în România, tot via Franța, problema o reprezintă social democrația, care a trădat idealurile comuniste:

Social-democratie nu mai poate representa oricice fel de alternativà. Din 1914 încolo a tradat socialismul… “social-tradatori” asta a fost cea mai bunà definitie […] Dar o întrebare ràmine… ce fac popoarele? De ce acordà cît de cît o anumite încredere la partide traditionale de stîngà sau asa zis (din partea lor) de extrem) stînga (!) car sunt mai mult niste pompieri sociali decît un adevàrat releu al criticii popularà? Popoarele nu fac nimic… sunt “indignate”… Na si… si de ce!.. au descoperit cà capitalismul cind n-are ceva care il freneazà este dur, fàrà milà… mare descoperire… asta se stie de la bun început… (Claude Karnoouh)

Bineînțeles, în România postcomunistă cea mai mare problemă sînt de fapt “anticomuniștii puri și duri”, care de atîta duritate nu au reușit să bage nici un comunist în închisoare. Ba mai mult, în puritatea lor dură s-au lăsat conduși de ei.

“în ultimii 22 de ani anticomuniştii puri şi duri au fost mai agresivi, deplasaţi şi nocivi decît foştii demnitari comunişti.” (Ciprian Șiulea)


Nu-i așa?
“Mă trezesc în fiecare dimineață gîndindu-mă că azi voi pune capăt capitalismului”

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 
Print Friendly, PDF & Email
Cititi si

5 COMENTARII

  1. O nedumerire .Am vazut tot filmuletul dar n-am observat picior de negru .Oare negrii din Franta au un al 6lea simt al pericolului ? Incep sa nu mai fiu sigur de rezultatul de le prezidentiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here