FUNDATIA IOAN BARBUS

Ground Zero Mosque Debate

Pe 13 iulie a avut loc o primă dezbatere în cadrul unei comisii pe margine proiectului moscheii de la Ground Zero.
JihadWatch.org a postat materialul video pe contul de YouTube.

În partea a doua îl veți auzi pe Robert Spencer (~min.9:28) pomenind de imamul Faisal Abdul Rauf. A atras atenția asupra acestuia în mai multe rânduri. Ultima dată în iunie, când prelua un articol din New York Post:

Am încercat să vă avertizez asupra acestui individ. Nu ați vrut să mă ascultați:

Imamul din spatele planurilor de a construi o controversată moschee la Ground Zero a refuzat ieri să descrie Hamas ca fiind o organizație teroristă.

Conform evaluării Departamentului de Stat, ”teroriştii Hamas, în special cei din brigăzile Izz Al-Din Al-Qassam, au efectuat multe atacuri, inclusiv unele sinucigașe de mari dimensiuni (prin detonare), împotriva unor ţinte civile şi militare israeliene”.

Întrebat dacă este de acord cu evaluarea Departamentului de Stat, imamul Faisal Abdul Rauf a declarat pentru postul de radio WABC: ”Uitați ce este, eu nu sunt un politician. Problema terorismului este o una foarte complexă. A fost o încercare în anii ’90 a ONU de a defini ce este terorismului şi de a se preciza profilul unui terorist. Nu au reușit să se pună de acord”.

Întrebat din nou care este poziția sa față de Hamas, exasperatul Rauf a rămas ferm pe poziție:
Eu sunt un arhitect al păcii. Nu voi permite nimănui să mă pună într-o poziţie în care să fiu văzut de orice grupare din lume ca un adversar sau ca un duşman”, a declarat Rauf, insistând că el vrea să vadă pace în Israel între evrei şi arabi.

De asemenea, Rauf nu a dorit să răspundă la o întrebare despre ilegala Frăție Musulmană din Egipt.
Nu am nimic de-a face cu Frăția Musulmană. Tatăl meu nu a fost niciodată un membru al Frăţiei Musulmane”, a spus el, contestând un zvon…

Mda, şi dacă aș fi în locul vostru, aş continua să cred fiecare cuvânt ce iese din gura acestui om.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Vlad P.

Vlad P.

13 comentarii

  1. calehari
    15 iulie 2010

    Am aflat ca in 14 iulie ,doua posturi de televiziune importante:NBC si CBS,au refuzat sa difuzeze video-clipul,sponsorizat de National Republican Trust PAC,pe motiv ca este ,,inflamatoriu,,.
    Video-clipul avertisment,ii indeamna pe americani sa protesteze impotriva construirii moscheii Cordoba House.
    Parintii natiunii americane ar plange daca ar vedea cum a ajuns tara lor.

  2. costin
    15 iulie 2010

    Cred ca ai dreptate calehari. SUA se transforma pe zi ce trece in ceva de nerecunoscut Parintilor fondatori. Nu stiu daca ai vazut, dar acum citeva zile NAACP (National Association for the Advancement of Colored People) a acuzat miscarea Tea Party de rasism, iar reprezentantul democrat Sheila Jackson Lee a spus NAACP ca cei din KKK au dat jos roba alba si au imbracat hainele Tea Party (care or fi alea). Asta ignorind complet ca KKK a fost o formatiune ce tinea de Partidul Democrat. Asta in timp ce Obama spunea recent despre Robert Byrd, fost membru al KKK ca “Making Life Better Here Was His Only Agenda”….

    Si surpriza! Musulmanii care au legaturi cu teroristii, membri in cea mai importanta organizatie musulmana din SUA, CAIR, s-au aliat cu stingistii acuzind pe cei din Tea Party de rasism. Iar astea sint doar citeva din exemplele foarte recente.

    Stingistii si islamistii s-au aliat impotriva „rednecksilor ingoranti si ne(re)educati”, cei care sustin principiile Americii fondatorilor.

    am editat comentariul. era praf ????

  3. calehari
    15 iulie 2010

    Multumesc pentru informatie Costin.Nu stiu multe despre actuala clasa politica americana,dar sper sa recuperez.Oricum,ca roman imi era rusine urmarindu-l pe demagogul retardat GEOANA,cum isi exhiba inconstient si orgolios,,calitatile,, de tata emancipata pe scena politichiei autohtone.Ma gandeam cu groaza,ca acest individ butaforic care debita ineptii cu o locvacitate paranoica,ar putea ajunge,presedintele Romaniei.Acum,dupa ce il vad,,la lucru,, pe BARACK HUSSEIN… mi-e mai bine.

  4. costin
    15 iulie 2010

    Calehari, aceeasi senzatie de uimire perplexa o aveam si eu cind il ascultam pe Geoana insirind ineptiile lui enorme in timpul campaniei electorale de anul trecut. Despre Obama se spune ca este un „empty suit”, un costum gol, o carcasa goala de continut, dar Geoana al nostru, saracul, nu e in stare, in mod natural, sa fie nici macar o forma fara fond. Obama are talentul de a putea pacali multa lume, chiar si oameni relativ inteligenti. Geoana in schimb nu cred ca este in stare sa se pacaleasca nici pe el.. sau cine stie, nu e exclus sa fie intr-atit de limitat incit sa creada ca face mai mult decit o ceapa degerata. Din campanie nici nu l-am mai urmarit pe Geoana, nu face bine la sanatate.

  5. Corneliu
    15 iulie 2010

    Nu e foarte exact pe topic, dar e foarte actual.
    http://http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3921020,00.html
    Doua bande apartinand la doua clanuri arabe din orasul Lod din centrul Israelului (cu populatie amestecata, 25% arabi) s-au incaierat exact langa o moschee, pe o chestie de onoare de clan si treaba s-a lasat cu un mort si 3 raniti.
    Acesta e viitorul luminos al omenirii, in umbra Religiei Pacii.
    Previzibil si langa viitoarea moscheie de la Ground Zero.
    Peace Zero…
    Construiti-le moschei, construiti-le…

  6. Corneliu
    15 iulie 2010

    Nu e foarte exact pe topic, dar e foarte actual.
    http://www.ynetnews.com/articl…..20,00.html
    Doua bande apartinand la doua clanuri arabe din orasul Lod din centrul Israelului (cu populatie amestecata, 25% arabi) s-au incaierat exact langa o moschee, pe o chestie de onoare de clan si treaba s-a lasat cu un mort si 3 raniti.
    Acesta e viitorul luminos al omenirii, in umbra Religiei Pacii.
    Previzibil si langa viitoarea moscheie de la Ground Zero.
    Peace Zero…
    Construiti-le moschei, construiti-le…

  7. panseluta
    15 iulie 2010

    calehari, costin:

    cosmin, please embed. E un video lung, dar merita.
    E si foarte greu de vazut … Cind am dat peste el l-am oprit de groaza, dupa care l-am reluat, decisa sa privesc raul absolut asa cum s-a intimplat.

    Acum apelez la el ori de cite ori mi se inmoaie vointa si inima.

  8. dr pepper
    15 iulie 2010

    video 3, min. 18, roselyn rabufneste „I AM NOT A RASIST!” (min 21:05), apoi a urmat inca unul si inca unul…
    mi s’a parut o chestie extraordinara.

    probabil un heckler angajat de socialisti care acuza toti cei ce argumentau impotriva construirii moscheii de rasism, singurul argument forte al socialistilor.

  9. calehari
    15 iulie 2010

    LASATI-NE SA FACEM CE VREM,ATUNCI CAND VREM!
    Acesta este mesajul transmis pentru a nu stiu cata oara,de musulmanii din Franta,autoritatilor franceze.
    Pe 17 iulie,transmiterea mesajului,a fost asigurata de musulmanii din cartierul VILLENEUVE.
    Una din culmile ABSURDULUI este fara indoiala istoria acestui cartier din Grenoble.A fost construit la inceputul anilor 70 de catre primaria orasului,fiind un simbol al arhitecturii moderne, pusa in slujba utopiei sociale numita INTEGRAREA IMIGRANTILOR MUSULMANI:terenuri de tenis,petanque,fotbal,piscine,spatii verzi,piete,magazine,banca,posta,centre sociale,plus cel mai mare parc din Grenoble,asezat in centrul cartierului.
    Azi este un ghetto,unde politia si municipalitatea apar numai in situatii extreme,stapanit de cei cativa ,,caizi,, ai traficului de droguri.
    Un francez,locuitor al orasului Grenoble,spunea intr-un comentariu facut pe marginea revoltei din 17 iulie:Cartierul Villeneuve este un etalon sigur,al sanselor de reusita privind integrarea imigrantilor musulmani,la scara nationala si europeana.
    Fara comentarii.

  10. Seraphim Abel
    15 iulie 2010

    Stop the Mosque at Ground Zero Rally
    Americans Stand Up Against Radical Islam in New York – We Will Not Submit!

    Not one major network sent a satellite truck or camera crew to this event.

    Without bloggers this newsworthy event would have remained unknown to the public and history

    “Ground Zero is a war memorial, Ground Zero is a burial ground. We are asking for sensitivity…It is unconscionable to build a shrine to the very ideology that inspired the jihadist attacks at Ground Zero, right there. We are asking the imam Rauf and Daisy Khan to be sensitive. For mutual respect and mutual understanding that is demanded of us every day.

    There’s a hair-trigger sensitivity in the muslim world, you can’t run the cartoons, you can’t say Mohammed, this is offensive. This is an offensive mosque. To build a shrine, an Islamic flag of conquest on the sacred ground the cherished site, of a conquered land. This is historic, this is Islamic history. It’s what they do. The St. Sofia in Turkey, the al-Quds, at the holiest Jewish site in Israel. Not here. This is where we take a stand. We must take a stand. We must say no.”

  11. blackbird rider
    15 iulie 2010

    Inside every cynical person, there is a depressed idealist

  12. George
    15 iulie 2010

    Unde sint milioanele de americani care in seara de 911 iesisera pe strazi in toata America cu steagul in maini ?
    Sper sa nu se intample asa ceva ar fi mai teribil decat caderea gemenilor, ar fi ca si cum Al Qaeda ar face pisu peste toata america.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian