Cardinalul ceh Miloslav Vlk, arhiepiscop de Praga si primat al Boemiei, a avertizat în privinţa islamizării Europei într-un interviu publicat marţi la Praga. Cardinalul a fost numit Arhiepiscop de Praga de Papa Ioan Paul al II-lea în 1991.

“Europa şi-a renegat originile creştine din care a luat naştere şi care i-ar putea oferi tăria de a confrunta pericolul de a fi cucerită de musulmani — lucru care se întîmplă gradual”, a declarat Vlk.

“Dacă Europa nu schimbă modul în care se relaţionează cu rădăcinile sale, va fi islamizată.”

Acesta a acuzat imigraţia şi natalitatea ridicată a musulamnilor pentru faptul că islamicii “ocupă cu uşurinţă spaţiul gol lăsat de europenii care îşi golesc sistematic conţinutul creştin al vieţii lor”.

“La sfîrşitul Evului mediu şi începutul epocii moderne, Islamul a eşuat în cucerirea Europei pe cale armata. Creştinii i-au învins atunci”, a spus Vlk.

“Astăzi, când lupta se face cu armele spiritului, pe care Europa nu le mai are şi cu care musulmanii sunt bine înarmaţi, se întrezăreşte căderea Europei “, a adăugat cardinalul.

Vlk, care a fost persecutat de fostul regim comunist dat jos în 1989, şi-a oferit demisia din funcţia de episcop catolic acum doi ani, la vârsta de 75 de ani, conform regulilor Bisericii, dar papa Benedict XVI-lea i-a extins durata mandatului cu doi ani.

Conform presei cehe, succesorul lui Vlk urmează să fie numit în săptămâna care vine.

Sursa: Agence France-Presse via Islamization Watch

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 
Print Friendly, PDF & Email

2 COMENTARII

  1. arhiepiscopul: “Astăzi, când lupta se face cu armele spiritului, pe care Europa nu le mai are şi cu care musulmanii sunt bine înarmaţi, se întrezăreşte căderea Europei “

    Nu impartasesc nici pesimismul, nici fatalismul, nici amaraciunea expuse cu atata usurinta de acest cleric ceh. Nu mi se pare ca islamul este cu ceva superior crestinatatii in ceea ce priveste spiritualitatea si creatia culturala. Lumea musulmana cu greu se ridica din mlastina tiranica a cugetelor inlantuite in negurile mistice ale trecutului, este sufocata de competitia libera in plan spiritual cu occidentul, de aici si frustarile si complexele de inferioritate care degenereaza in agresivitate la acele specimene mai vulnerabile si mai expuse influentei culturale a Apusului. Valorile individuale ale Islamului pentru a se afirma trebuie sa penetreze deopotriva reteaua dura a pietei libere de carte/film/muzica si filtrele neobosite ale cenzorilor religiosi si ale elitelor teocratice ce domina Taramul Pacii Supreme, de aceea autorii arabi, turci si persani contemporani sunt cvasinecunoscuti in restul lumii, cei liberi, precum Orhan Pamuk cu greu razbat si asta datorita atentiei acordate chiar de occidentali, insa risca enorm pe plan intern, iar cei prinsi in doctrina islamica, cu numele si opera invaluite de tentaculele mahomedanismului nu vor beneficia niciodata de un public real si nici de vreun alt interes decat cel critic, ironic, istoric.

    Daca e ceva non-material ce inaspreste sufletul musulmanului si’l arunca in lupta cea mare, nu cred ca trebuie sa rivalizam cu acel ceva pentru ca sentimentele ce’i mana in razboi pe machomani nu’s deloc crestine, nici pe departe nobile, nicicand inaltatoare [poate doar cand rezulta din hora braielor de dinamita]; ‘spiritualitatea’ islamica consta, pe scurt, in: siretenie si pilde istorice cu viclesuguri celebre, disimulare si arta ascunzisului, minciuna cu picioare lungi de paispe secole si rastalmaciri ridicate la rang de stiinta, plecaciuni si tanguiri exacerbate laolalta cu amenintari si sicane, promisiuni onctuoase si uitari senine, gargara inmiresmata cu cuvinte fine si regurgitare fireasca cu spatele la tine, smerenia-spectacol, etalata cat mai public si cat mai colectiv, adevarat teatru al nimicniciei si disiparii intr’o fiinta-unica cu pretentii universaliste. Pentru mine, tot ce vine dinspre scena culturala islamica este extraordinar de grotesc, de multe ori devine scabros, lipsit de orice simt al masurii sau al ritmului, lipsit de naturalete, megalomaniacal si patologic.

  2. Te gresesti Amarnik! Ar fi bine sa investighezi citi musulmani deja sunt in Romania! In RM spre exemplu sunt peste 2000 din care jumatate o fi chiar femei si uneori si barbati din Moldova care sau convertit la Islam! Zilele acestea Religia Musulmana a fost recunoscuta in RM de catre noua guvernare – ceea ce le permite sa construiasca Mosque. In credintaa musulmana pentru a se considera Religie Majoritara Autoritara e de ajuns ca ei sa reprezinte 10% din populatsia tsarii… Dupa care se incep neintselegeri si cerinte peste cerinte – cum trebuie sa se comporte restul populatiei si cum trebuie sa se imbrace reprezentantele altor religii! Altfel ele se cer a fi hartsuite sexual! Chestii de genul asta deja se intimpla pe larg in Europa – Anglia, Frantsa, Suedia (odata cu intocmirea noii constitutii mai ales!)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here