Armand Goşu despre evenimentele din 1989

  2

  În acest an se împlinesc două decenii de la căderea comunismului în Europa de Est. Profesorul Armand Gosu a ținut o prelegere pe acestă temă. Nu pot spune că sunt de acord la tot pasul cu prezentarea următoare, dar poate fi un start în regândirea evenimentelor din 1989.

  Print Friendly, PDF & Email
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentObama …Joker?
  Articolul următorPur și simplu Adam Michnik
  Cosmin Cărbunaru
  Am trăit, un timp, într-un regim politic ce reducea o persoană la o simplă piesă în mâna statului. Apoi, am avut de îndurat o perioadă moștenirea instituțională a acestui regim. Acum, observ că într-un fel sau altul se militează pentru același lucru dar sub altă formă. Ca să putem să ne bucurăm de ”Societatea deschisă”, trebuie să cunoaștem și să fim atenți la ”dușmanii săi”. Am absolvit științele politice, în București. Acum doresc să cunosc mai bine Europa Centrală si de Est. "God's Playground" , așa cum a fost numită Polonia de Norman Davies, se poate caracteriza toată această zonă, unde se pot întâlni, ușor, dorințe de libertate cât și întruchipări ale ”banalității răului”. În același timp sunt pasionat de istoria ideilor și ideologii politice.

  2 COMENTARII

  1. Costin, dar spune lucruri interesante. De exemplu, ca pe 22 dec. ’89 in piata a fost scandat numele lui Mihail Gorbaceov, timp de 3 minute!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here