FUNDATIA IOAN BARBUS LOGO SM

Mister Orban, tear down this wall!

Etichete:

Ophiocordycepsis unilateralis este o ciupercă, un agent patogen care se instalează în creiere la o anumită specie de furnici, de unde controlează comportamentul furnicilor afectate în așa fel încât acestea încep să își ducă viața numai în folosul intrușilor patogeni. Astfel, furnicile Camponotini își dezvoltă forțat un metabolism secundar pentru a produce substanțe antibacteriene care …

Ophiocordycepsis unilateralis este o ciupercă, un agent patogen care se instalează în creiere la o anumită specie de furnici, de unde controlează comportamentul furnicilor afectate în așa fel încât acestea încep să își ducă viața numai în folosul intrușilor patogeni. Astfel, furnicile Camponotini își dezvoltă forțat un metabolism secundar pentru a produce substanțe antibacteriene care să protejeze ciuperca Ophiocordycepsis unilateralis pe durata creșterii și reproducerii acesteia în creierele furnicilor afectate, apoi acestea se cuplează la o sursă de hrană necesară parazitului invadator. După o perioadă de câteva zile, după ce crește suficient, ciuperca crescută ucide furnica gazdă ieșindu-i din creier și fixandu-se la o sursă de hrană din tulpina unei plante.

Numele Ophiocordycepsis unilateralis ar vrea să însemne ceva de genul „în sens larg”, pentru că nu e vorba numai de o singură specie parazită, ci de un intreg complex de specii…

Sună cunoscut? Asemănările cu ce se întâmplă acum în Europa sunt întâmplătoare, dar povestea după părerea mea pare că se derulează la fel, doar că suntem martori și la reacții de respingere. Păi are logică zvârcolirea asta a țărilor afectate de imensul aflux de imigranți/refugiați!

Cum poți să discuți asta într-o Europă dominată de germani, care germani ar fi imediat duși cu gaâdul de comparația de mai sus către filmele propagandistice care au pregătit prigonirea evreilor, în care filme aceștia erau asemănați cu sobolanii? Orice eventuală discuție pe tema migranților se lovește de complexul de probleme istorice ale germanilor. Minciuna multiculturalismului a prins atât de bine și în Germania, ca și povestea cu binele egal propoveduit de cele trei religii monoteiste , egale ca importanța și oarecum echivalente pentru progresistul care nu mai știe datele esențiale ale creștinismului și astfel ale culturii europene celei mai profunde. De departe, „omul nou” vede în religii numai chestii private ale unora care se adună la rugăciune în clădiri inalte. Atât! Confuzia e totală – religiile sunt cam la fel, eglitarismul utopic e singura regulă, tradițiile culturale au valoare egală și se pot adapta una alteia, câstigând toată lumea prin îmbogățirea cu elemente exotice etc. Un comunism întreg care și-a găsit până la urmă locul în mintea noului european. Nu a interesat pe nimeni faptul că civilizația Islamului nu a produs până în contemporaneitate nici măcar un singur regim politic care să nu fie primitiv, imoral, absurd și ostil unor largi categorii de oameni. Nu a interesat și nu interesează decât pe prea puțini genocidul indreptat impotriva crestinilor în Orient de către musulmanii de toate nuanțele și cam din toate țările islamice. Nu pare să știe nici un intelectual al noii stângi faptul că Islamul e fundamental incompatibil atât cu spiritualitatea creștina cât si cu dreptul roman.

Așa stând lucrurile, o să fie mult mai confortabil să vorbim depre probleme aduse de valul de imigranți Ungariei, inamic de nădejde, pe care pot conta oricând politicieni în lipsa de idei vor să obțina voturi fără mare efort.

Așadar, sa vedem o imagine a efectelor produse de exprimarea în natura a concepției progresiste multiculturale, să vedem cum arată în cifre situația din teren: Ungaria are o armată activă cu numai aproximativ 20.000 de oameni sub arme, impărțiți pe tot teritoriul.

Prin aceeași Ungarie au trecut, prea puțin încurcați, 156.000 de mii de oamenii neîncântați că trebuie să treacă pe acolo în drum spre Germania, din care 50.000 numai in august, oameni care s-au arătat în câteva rânduri ostili și care par foarte determinati să nu lase pe nimeni sa îi oprească din exodul lor.

Ar putea acei oameni, chiar presupunând că nu au între ei mulți cu agenda ascunsă de distrugere, și sunt doar disperați, traumatizați de război și fără nimic de pierdut, să pună probleme Ungariei tranzitate, dacă în urma unor eventuale probleme de comunicare se simt amenințați și, Doamne ferește, se găseste vreun motiv să se instaleze panica între ei? Am vazut deja ciocniri destul de violente intre poliție și imigranți, așadar aceștia nu sunt prea intimidați de forta instituțiilor de ordine din Europa.

Dar daca între ei sunt și luptatori fundamentaliști, porniți să distrugă Europa în numele Islamului, pregătiți și în taberele ISIS, Al-Qaeda și Hezbollah (diversitate ca în cazul ciupercilor parazite Ophiocordycepsis unilateralis) pentru guerilla armată urbană cum erau ucigașii celor de la „Charlie Hebdo”, dar cunoscători și ai dinamicii luptei de stradă fără arme, gen Intifada (rocks edition) poate nepregătita politie maghiară sau pașnica lor armată să îi oprească? Greu de crezut!

În realitate, în multimea celor care sunt în cursă spre Germania sunt și refugiați sirieni, și fundamentatiști ai Islamului și tineri furiosi din țări orientale care își vor partea lor de viață bună în Europa și care, se vede bine, sunt dispusi să facă multe ca să aibă partea lor din aceasta. Noi toți știm asta acum (e drept, unii am știut asta înca de la început), Ungaria știe de asemeni și reacția disperată de a trimite blindate la frontieră arată numai cât de actual e pericolul și că Budapesta nu mai are timp să șadă și să cugete ca lunile trecute.

Gardul construit la granițele cu Serbia și cu România era o măsură pasivă care trebuia să subțieze numărul celor care reușeau să treacă granița în Ungaria, numai că, după cum se vede, Croația facilitează trecerea migranților, Serbia presează ca să se deschidă punctele de trecere de la frontiera iar domnul Ponta, acum când scriu înca premier în funcție, spune de la înălțimea sa morală: Mister Orban, tear down this wall! Ca și cum ar fi de presupus că România ar vrea sau ar fi gata să opreasca fluxul de orientali în cursa spre Germania, prin Ungaria, iar gardul ala ar fi inutil pentru problema în cauză, dar jignitor pentru români. La momentul ăsta s-au închis cam peste tot granițele, multor politicieni europeni modern talkingle-a venit mintea de pe urmă, dar discursurile oficiale de la Bruxelles nu s-au adaptat înca realității. Cât privește conducerea țării noastre, în problema în cauza… De câte ori ma gândesc la domnul președinte Iohannis și la domnul premier Ponta îi văd pe Dieter Bohlen, interpretul blond de la Modern Talking, alături de Thomas Anders, adică brunetul de la aceiași formatie, care pot fi luați în serios, dar numai atunci când nu vrei să auzi ceva foarte serios de la dânșii.

Preot Alexandru Coman

Preot Alexandru Coman

Comentarii

 1. StefanSpune:

  Răspunde
  septembrie 24, 2015

  Domnul preot Coman scrie despre ca unii inteleg religia ca pe o chestiune privata pentru unii care se aduna „in cladiri inalte”.

  Asa e viata.
  Evreii se aduna in cladiri scunde.

  Crestinii se aduna in cladiri inalte.

  Iar

 2. StefanSpune:

  Răspunde
  septembrie 24, 2015

  Iar Musulmanii rapesc avioane si le zdrobesc cu oameni cu tot in cladirile alea inalte.

  Fiecare face ce poate si ce stie.

 3. maximusSpune:

  Răspunde
  septembrie 24, 2015

  armata ungariei este armata nato si participa la antrenamente cu celelalte armate aliate. nu e o armata ”pasnica”,este o armata pregatita sa-si apere tara si aliatii. stiu de la un amic din trupele de cercetare ale romaniei ca ungurii ”sunt destul de buni”
  asa ca sa incerce migratorii din sud potentialul ofensiv al armatei maghiare. asteptam cu incredere confruntarea.

 4. DanCSpune:

  Răspunde
  septembrie 24, 2015

  Cred ca e relevant la discutia de aici un text recent de-al lui Steyn:

  http://www.steynonline.com/7193/the-emperor-moral-narcissism

  Vorbeste despre inconstienta germanilor in treaba cu „refugiatii”.

  Si in timp ce ruinele crestinismului european sint refolosite de Islam, Papa Francisc e ingrijorat de ‘climate change’.

 5. StefanSpune:

  Răspunde
  septembrie 24, 2015

  Excelent articol, d-le DanC.

  Citez: „There are real refugees in Europe, and there will be more: Ask a Jew in Toulouse, a gay in Amsterdam, an uncovered woman in Rosengard…”.

  Fiecare „refugiat” Musulman primit in Europa, inseamna un evreu expulzat din tara sa natala, fie ea Suedia, Franta sau Marea Britanie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *