Pakistan, far călăuzitor şi reper pentru mişcarea LGBT

Etichete:

E pedepsită nerecunoașterea următorului concept, ca fapt: un bărbat e o femeie, e orice, dacă zice el asta. Și invers. Noi știm că un bărbat care se îmbracă în femeie e doar un bărbat îmbrăcat în femeie. Total greșit, o să spună legiuitorul pakistanez. Și Remus Cernea.

Ieri, 7 martie, a fost aprobată, în Senatul de la Islamabad, legea care permite fiecărui cetățean pakistanez să își poată schimba genul după cum găsește de cuviință, în actele de identitate și alte acte oficiale. Au fost practic două propuneri de text, care au fost unite pentru legea asta, venite din partea a doi senatori ai PPP (Pakistan People s Party), Karim Ahmad Khawaja și Rubina Khalid.

PPP, partid islamic de stânga, a fost fondat în 1967 cu manifetul intitulat „Islamul e religia noastră, Democrația e politica noastră, Socialismul e economia noastră, puterea aparține Poporului”. Manifestul a fost scris de scriitorul J.A Rahim, comunist. Legea mai prevede, printre altele, următoarele: guvernul trebuie să asigure spații separate în închisori pentru ce numesc ei transgenderi, să facă programe speciale de pregătire profesională vocațională pentru acestia, să le ofere burse speciale și, atenție, împrumuturi subvenționate pentru deschiderea de mici afaceri. Peste toate e prevăzută cuvenita asigurare a drepturilor egale la angajare, la stat sau în mediul privat, plus protecția extra împotriva hărțuirii.

Îmi vine involuntar în minte filmul „I now pronunce you Chuck and Larry” cu Adam Sandler și Kevin James în rolurile principale , care pretind că sunt cuplu homosexual pentru a primi beneficii din partea statului.

Doar ce am mai scris, cu câteva zile în urmă, despre deschiderea și voința învățaților islamici care au dat o fatwa pentru recunoașterea și susținerea persoanelor transexuale, despre societatea care îi primește cu brațele deschise pe homosexualii lor autohtoni, câtă vreme sunt musulmani, despre o mișcare islamică ce devansează toată mișcarea Stângii occidentale la capitolul asta.

Pakistanul devine, așadar, far călăuzitor. Reper. Nec plus Ultra.

Mai mult, acolo e pedepsită nerecunoașterea următorului concept, ca fapt: un bărbat e o femeie, e orice, dacă zice el asta. Și invers. Cromozomii diferiți sunt doar o părere medicală, un construct social. Anatomia diferită, o părere retrogradă. Noi știm că un bărbat care se îmbracă în femeie e doar un bărbat îmbrăcat în femeie. Total greșit, o să spună legiuitorul pakistanez. Și Remus Cernea. Îmbrăcat în femeie, bărbatul e femeie, dacă spune el asta. Mai știm că un bărbat care își face o operație de ce se numește acum schimbare de sex, devine doar un bărbat mutilat, care nu e nici pe departe femeie. Ei bine, deja o poți păți dacă spui asta public sau pe vreo rețea de socializare. Bărbatul care ia hormoni? Clar, femeie! Și viceversa. Și orice altceva mai dorește, câtă vreme chestia cu genurile e construct social și societatea evoluează și oamenii se schimbă și etc. Lucrurile astea sunt mai mult decât adevăruri, sunt post-adevăruri. Doar trăim în post post modernismul de după sfârșitul istoriei.

Și tocmai țara care are legi pentru pedepsirea aspră a blasfemiei împotriva islamului e în avangarda avangardei mişcării LGBT+. E țara în care se discută azi dacă să fie pedepsită sau nu cu moartea renunțarea la Islam, dupa cum ar fi conform legii actuale a blasfemiei.

E țara în care noaptea poate fi numită zi și întunericul lumină, așa cum profesează toată mulțimea progresiștilor din Occident sau de oriunde. Și dacă am ajuns la progresiștii de oriunde, trebuie spus că domnul Justin Trudeau, cu outfitul lui dragqueenish știut de lumea întreagă din fotografiile oficiale recente, a fost în regiunea potrivită la ultima vizită de stat de răsunet, doar țara a greșit-o.

Preot Alexandru Coman

Preot Alexandru Coman

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *