Prietenul nostru, al tuturor, Papa

Etichete:

Zilele trecute am aflat că dacă ești homosexual Biserica Catolică nu te condamnă și, spre a nu fi nimeni jignit , nici măcar nu trebuie să te schimbe. Zilele astea am mai aflat că dacă ucizi creștini, nu devii potrivnic al Bisericii și că este întelegere și pentru nefericiții care dezamăgiți de societatea occidentală își …

Zilele trecute am aflat că dacă ești homosexual Biserica Catolică nu te condamnă și, spre a nu fi nimeni jignit , nici măcar nu trebuie să te schimbe. Zilele astea am mai aflat că dacă ucizi creștini, nu devii potrivnic al Bisericii și că este întelegere și pentru nefericiții care dezamăgiți de societatea occidentală își găsesc un rost mai înalt în distrugerea orașelor din deșert, cu tot cu locuitori, în numele unui fals profet, fals după învățătura Bisericii. Bine, a fost fals, acum putem să ne gândim că poate, poate, Biserica cea corectă trebuie să asculte și partea cealaltă. Și cel mai sadic criminal poate fi un interlocutor, nu-i așa? Ești ateu militant? Păgân practicant? Satanist, cumva? Locul tău e alături de noi în Biserică. Înainte trebuia să te lepezi de învățăturile mincinoase și rele, sa te pocăiești, să-ți marturisești păcatele și să te angajezi că nu le mai repeți. Asta era înainte, cândva, nu mai contează când, acum lucrurile stau altfel. Acum nimic nu îți stă în cale să fii ca unul din creștinii din Biserică și chiar mai mult, nu prea mai ai nevoie pentru mântuire să fii membru al Bisericii. Sunteți toți chemați în Biserică și dacă nu raspundeți chemării, vine Biserica după voi. Și dacă Biserica nu vă găsește, nu-i bai, e mântuire și în afara Bisericii. Păi da, asta e după ultimile dispoziții ale prietenului meu și al tău, Papa Francisc, care te acceptă așa cum ești și nu te condamnă pentru scăderile morale, ba chiar își dă silința să te ințeleagă. Și dacă se poate, să-ți fie alături.

Jerzy Popiełuszko, preot catolic polonez asasinat de poliția politică a Poloniei comuniste. În 1997, papa Ioan Paul II a inițiat procesul de beatificare pentru Popiełuszko, considerat martir creștin. (wiki)
Jerzy Popiełuszko, preot catolic polonez asasinat de poliția politică a Poloniei comuniste. În 1997, papa Ioan Paul II a inițiat procesul de beatificare pentru Popiełuszko, considerat martir creștin. (wiki)

Părintele Jerzy Popieluszko, răpit la 19 octombrie 1984, când venea de la serviciul pastoral, spre a fi torturat și ucis pentru că s-a opus și a luptat împotriva nebuniei comunismului, era cumva prea rigid în concepții. Istoria Monseniorului Ghika, torturat vreme de doi ani, până când a murit, nu trebuie să o privim încruntați, după noua viziune. Doar nu avem fixații protocroniste!

Marketingul gândit acum de episcopul cap al Bisericii Catolice, Jorge Mario Bergoglio, ar trebui sa producă beneficii atât Bisericii cât și lumii întregi, chiar cu mari costuri morale. Omul se grăbește. Dacă, anii trecuti, la catolicism treceau în număr mare numai anglicanii dezamăgiți de deciziile aiuritoare legate de homosexualitate luate de forurile lor bisericești, acum ar trebui să vedem venind spre Biserica Sfantului Petru o mulțime de islamiști, homosexuali, comuniști, skinheads, vegani, yoghini, wiccans, consumatori de droguri, khmeri roșii, adoratori de-ai lui Putin etc.

Cum se vede asta de la firul ierbii, de la noi? Se vede urât și multi sunt dezamăgiți, numai că ar face bine să nu deznădăjduiască, viața în Biserică presupune și încercări ale credinței și puterea de a discerne binele de rău, blândețea dar și înțelepciunea. Credința nu e o cale comfortabilă, nu e pentru cei leneși cu mintea, credința te pune la lupta cu tine însuți și apoi cu răul din lumea asta. Biserica Apostolică Catolică nu se schimbă, e Biserica ce a luptat cu Imperiul Răului și a învins. Milioanele de martiri, începand de la Revoluția Franceză la cei care au primit cununa sfințeniei în URSS, Polonia, Ungaria, Cehoslovacia, România, China, Coreea de Nord pentru ca nu au pactizat cu Răul sunt cei care caracterizează Biserica și nu un trecator episcop al Romei care primește senin un simbol urât și cât se poate de blasfemiator, împotriva căruia au luptat toți martirii ultimilor două sute de ani și care face concesii tuturor categoriilor de inamici ai învățăturii de credința și ai moralei creștine dintotdeauna.

Ioan Paul al II lea îl mustră pe Ernesto Cardenal, ministru sandinist. Papa Francisc îi reintroduce in circuit pe susținătorii dictatorului Fidel Castro – sursa.

Actualul Papa e un fel de prieten. Un mare sacerdot și Papă adevărat, luminator al lumii, a fost și este Marele Ioan Paul al II-lea, care pe parcursul activității sale pastorale a luptat activ împotriva “Teologiei eliberării”, denunțând-o public chiar în America Latină, cum a fost în ianuarie 1979, în Mexico City, când în fața celei mai mari adunări din istorie de până la acel moment (cinci milioane de oameni) a lămurit problema: “Teologia eliberării” nu e teologie, e doar o mișcare politică neconformă cu învățătura Bisericii Catolice. Tot în America Latină, în Nicaragua, Papa Ioan Paul al II-lea a spălat public pe jos cu preotul căzut în genunchi în fața sa, Ernesto Cardenal, preot ajuns ministru comunist al culturii, venit să-l întâmpine la aeroport. Pe parcursul acelei vizite papa Ioan Paul al II-lea nu i-a iertat nici pe ceilalți prelați prinși în mișcarea comunistă, cum era si Miguel d’Escoto Brockman, la acel moment ministru de externe în guvernul sandinist. Actualul papă, prietenos cum se arată, a ridicat suspendarea lui D’Escoto, condamnat de Ioan Paul al II-lea pentru rolul pe care l-a avut în persecutarea catolicilor din Nicaragua, în bună tradiție comunistă reprezentată de “teologia eliberării”. Cel ce ocupă acum scaunul papal e mai mult un prieten al tuturor, decât un conducător, învățător și liturghisitor al creștinilor catolici, după cum învata Biserica că trebuie să fie. Mai mult, joaca dansului îl pune foarte aproape de condamnarea rostită de Sfântul Apostol Pavel: „8. Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o – să fie anatemă!
9. Precum v-am spus mai înainte, și acum vă spun iarăși: Dacă vă propovaduiește cineva altceva decat ați primit – să fie anatemă!
10. Căci acum caut bunavoința oamenilor sau pe a lui Dumnezeu? Sau caut să plac oamenilor? Dacă aș plăcea însa oamenilor, n-aș fi rob al lui Hristos.”
— Epistola catre Galateni a Sfântului Apostol Pavel, capitolul 1.

papa secera si ciocanul

Preot Alexandru Coman

Preot Alexandru Coman

Comentarii

 1. Costin AndrieşSpune:

  Răspunde
  iulie 20, 2015

  U.N. General Assembly, President : Nicaragua, Miguel d’Escoto Brockmann si Ahamdinejad (September 23, 2008)

  Mahmoud Ahmadinejad, Miguel d'Escoto Brockmann

  http://www.humanrightsvoices.org/EYEontheUN/un_101/figures/?p=746

 2. valiSpune:

  Răspunde
  iulie 20, 2015

  Mare dezamagire mare sa constati ca Papa se poarta ca reprezentantul diavolului pe pamant.

  N-ar trebui, institutia papala a urmarit din primele momente de viata catolicismul (=universalismul), adica imbinarea tuturor religiilor si practicilor pagane intr-un conglomerat impotriva Dumnezeului bibliei.

 3. SampaleanSpune:

  Răspunde
  iulie 20, 2015

  Acest Papa, daca nu este chiar Anticristul, atunci, este cel care-i netezeste calea.

 4. CrisSpune:

  Răspunde
  iulie 20, 2015

  Ma bucur ca tot mai multi crestini isi dau seama ce hram poarta “prietenul tuturor”.

 5. Costin AndrieşSpune:

  Răspunde
  iulie 20, 2015

  Pope Francis’ Vatican Sends “Blessing” to Publisher of Homosexual-Friendly Books for Children

  By John Vennari

  August 28: Pope Francis reportedly sent an encouraging letter to lesbian founder of publishing house for children’s books.

  Today’s Il Giornale reports, “The Pope blesses gender ideology books. To the author he writes: “Go ahead.”

  The report continues, “Pope Francis still amazes, writing a long letter to the author of the books that the mayor of Venice, Luigi Brugnaro, wanted to ban from its schools. After the Synod on the family that threatens to split the church, the Pope again lines up in defense of the same-sex couples.”

  Francesca Pardi, founder with her partner Maria Silvia Fiengo of the publishing house for childrens’ books, The Block letters, is the author of books such as Little Egg, Little Story of a family: Why you have two mothers? and “What is the secret of Dad?

  Pardi received a positive letter from Francis’ Vatican signed by Msgr. Peter Wells of the Vatican Secretary of State, who on behalf of the Pope, urged her “go ahead on her pathway.”

  http://www.cfnews.org/page88/files/cee6d1317d59e71a7b3ed287dadd1339-433.html

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *