FUNDATIA IOAN BARBUS LOGO SM

Rătăcirea zilelor noastre

Etichete:

Suntem în ultima vreme martorii unei gigantești ciudățenii mediatice – filorusismul alimentat de recentul război murdar al țarului Putin pare ubicuu și acceptat de larga majoritate a credincioșilor Bisericii Ortodoxe! Așa să stea lucrurile într-adevăr? Chiar să nu mai țină cont nimeni că diavolul a cam vorbit numai cacofonica și bolovănoasa limbă rusă în secolul …

Suntem în ultima vreme martorii unei gigantești ciudățenii mediatice – filorusismul alimentat de recentul război murdar al țarului Putin pare ubicuu și acceptat de larga majoritate a credincioșilor Bisericii Ortodoxe! Așa să stea lucrurile într-adevăr? Chiar să nu mai țină cont nimeni că diavolul a cam vorbit numai cacofonica și bolovănoasa limbă rusă în secolul XX? Chiar să nu mai vadă nimeni istoria însângerată cinstit de la Moscova (cinstit zic, gândindu-mă că și săracii ruși au suferit egal și frățește cu alte popoare pornirile Moscovei, murind și ei cu milioanele de câte ori stăpânitorii lor aveau pusee de măreție)? Chiar să nu mai vadă nimeni că rușii folosesc convenabil imaginea Ortodoxiei lor spre a-și justifica stăpânirea asupra țărilor ortodoxe de oriunde ar fi ele? Chiar au uitat atâți români cât de mult i-au dorit pe americani bunicii noștri sfârșiti pe front, în lagăre și închisori sau în țara sărăcita de comuniști, și cât de puțin au fost iubiți rușii în țara noastră de aceiași moși și strămoși ai noștri?

Preot român în Al Doilea Război Mondial
Preot român în Al Doilea Război Mondial

Ce se întâmplă cu noi? Nu vedem cum mor oamenii la sute de kilometri de noi de mâna soldatului rus?

Un eveniment important poate să lămurească problema: predarea Religiei în școală părea în social media (boborul, deci) și în presa mainstream o imensă nedreptate făcuta copiilor și total necceptată de părinții din țara asta… Până când s-a făcut referendum care a făcut lumină: peste 90% din părinți doresc să fie predată Religia în școală. Poate chiar mai mulți, dacă punem la socoteală milioanele de părinți plecați din țară la muncă, care nu au putut completa cererea.

Un alt eveniment îmi pare lămuritor: peste tot domnul Ponta părea câștigător sigur, înainte de alegeri, iar domnul Iohannis, prea puțin cunoscut și acceptat, doar în comunități restrânse. Ei bine, una a fost imaginea reflectată în mass media, cu totul alta realitatea.

Și venim la problema noastră, aici discutată. Oare să fie Biserica Ortodoxă un spațiu de propagare a filorusismului? Eu știu că nu. Să fie slujitorii seduși de frumusesțea pagodelor rusești în forma cărora se construiesc biserici dincolo de Ucraina? Parcă nu.

Eu știu că slujitorii pe care-i cunosc pot admira artele și știința venite de la Răsărit, dar sub nici o formă nu vor să vadă țara într-o uniune euro-asiatică, cum se trezea domnul Puric spunând. Slujitorii Bisericii Ortodoxe știu bine câți preoți și credincioși au murit de mâna călăului în urma cu zeci de ani în URSS și celelalte țări comuniste.

Slujitorii Bisericii Ortodoxe știu bine că marii teologii ruși ai secolului XX și-au scris operele în Occident și nicidecum în URSS.

Slujitorii Bisericii știu bine că Sfântul Nicolae Velimirovici și Serafim Rose au avut misiune și viața sfântă în Statele Unite, nu în URSS.

Slujitorii Bisericii știu bine că dacă rușii s-au căit de răul facut, trebuiau să-și mai și ceară iertare și să nu mai repete faptele criminale.

Știm toți că în zilele noastre se pune mare preț pe războiul informațional. Pe social media s-a ridicat „Primavara Arabă” și Euromaidanul. Știm toți că presa e infiltrată cu agenți de influență din toate părțile, dar vedem toți o foarte activă promovare a intereselor rusești în social media ca venind din partea Bisericii și înțelegem că e sigur parte a unei campanii mincinoase plătite de la Moscova. Există documente care arată că unii din vizibilii promoteri ai filoputinismului au avut sustinere de la Moscova.

Știați toate lucrurile astea, domnule Bogdan Stanciu și se pare ca ați fost în toamna anului 2014 invitat la Moscova să dicutați „Viitorul Umanității”. E adevărat că ați fost acolo? Eu am văzut doar un document care arată asta, poate nu e adevarăt, nu știu. Cum stau lucrurile domnule Capsali? Ca doar dumneavoastră sunteți cunoscător al problemei, poate chiar din interiorul mașinii propagandistice, nu știu. Puteți admite cinstit realitatea? Nu vă acuz eu domnilor, eu doar pun întrebări. E chiar pe gratis nebunia asta la care mulți vă faceți parte? Ați uitat ce au vrut bunicii și străbunicii noștri? Putem să-i trădăm tocmai acum? Mai sunteți sub ascultarea Bisericii Ortodoxe Române?

Știm că Patriarhul și Ierarhii sub ascultarea cărora suntem sunt români iubitori ai țării ăsteia și ai neamului, păstrători ai credinței adevărate și ai Tradiției. Se iese de sub ascultare când se promoveaza ideile eretice ale ideologului Dughin si vărsarea de sânge a lui Putin.

Preot Alexandru Coman

Preot Alexandru Coman

Comentarii

 1. iulian eneSpune:

  Răspunde
  martie 12, 2015

  E o impresie inselatoare, cred si sper. In cazul discutiilor care ating religia, e o proportie covarsitoare in sectiunea de comentarii pe linia ateismului activist. E vorba insa de niste snobi jalnici, in stare sa toarne 40 de mesaje/zi pe aceeasi tema pe 10 platforme diferite. Lipsa de ocupatie, frustrari, veleitarism, narcisism rdicol (se cred in minoritatea de iluminati ai patriei astia). Agasanti poate, dar per total irelevanti. In cazul discutiilor care ating tema Putin/Rusia avem de-a face chiar cu un activism stipendiat, bizar cum SRI nu face ceva in privinta asta.

  Cat despre promovarea ortodoxismului gaunos, mai e si o alta directie acolo. Se accentueaza diferentele fata de Occident, care e fie catolc, fie protestant , fie ateu. Lui Putin si ejusdem farinae le e teama de occidentalizarea/emanciparea mentalitatilor rusesti ca dracului de tamaie, ii matura aia daca se trezesc din impilare e nu se vad. Intr-adevar, tipul asta de discurs a fost preluat si de unii popi de la noi gen unu’ Savatie care face pe popa combativu’ sau de impostorul Dan Puric, dar nu cred ca situatia e ingrijoratoare deocamdata.

  Explicati, va rog obiectia la stilistica bisericilor rusesti. Nespecialist, dar aveam cumva impresia ca ortodoxia Rusiei de dinainte de revolutia bolsevica e dincolo de discutie. Cu o aplecare disproportionata spre misticism poate, dar profund ortodoxa.

 2. Costin AndrieşSpune:

  Răspunde
  martie 12, 2015

  „ortodoxie” —

  Legătura sfântă dintre Stalin și Biserica Ortodoxă Rusă

  Ratacirea noastra, ca ratacirea noastra, dar la altii ratacirea a devenit politica de stat

  rusia stalin

  stalin-icoana

  stalin-bus-rusia

  stalin calendar 2015

  stalin calendar

  comunism ortodoxism

 3. Carmen LapadatSpune:

  Răspunde
  martie 12, 2015

  Incredibil!

 4. Vlad M.Spune:

  Răspunde
  martie 12, 2015

  Ce a inteles tov. Alexandru Racu, crestin de curte al gruparii comuniste Critic Atac si propagandist la Cuvantul-Ortodox:

  Cu alte cuvinte, cei care refuză încolonarea în „războiul sfânt împotriva putinismului” se socotesc ca răzvrătiți, schismatici, ba chiar eretici, căci cu siguranță subscriu la ereziile dughiniste din moment ce nu ascultă ordinele atlantiste.

  Trecând acum peste toate aceste aberații, aș avea și eu o întrebare pentru episcopul din eparhia unde slujește părintele, dacă tot vorbim de ascultare: preoții care în plin post mare umblă cu insinuări și calomnii la adresa laicilor, datorită opiniilor politice ale acestora din urmă, pe care altminteri le răstălmăcesc după rețeta primitivă consacrată de În Linie Dreaptă, sub ascultarea cui sunt? Există vreun canon care să indice dacă preotul are sau nu voie să se ocupe în post cu „vânătoarea de vrăjitoare”? E, vorba părintelui, doar o întrebare, venită din partea unui laic nedumerit.

  Asa-i ca-i tare? Nu e singurul, fireste, sunt intregi cuiburi de aparatori ai politicii imperialiste a Kremlinului. Chiar aseara am mai dat de un alt asa-zis crestin care se lamenta ca suedezii sunt asa si pe dincolo, iar Rusia este nedreptatita de Occident si rusofobia romaneasca. Haios individ – traieste in Suedia, dar apara Rusia. Fireste, nu vrea sa isi mute fundul in Rusia, unde vezi Doamne ar fi mai multa libertate ca in Occident. :mrgreen:

 5. Preot Coman AlexandruSpune:

  Răspunde
  martie 12, 2015

  @Iulian Ene

  Ortodoxia rusa, cu toate luminile ei, a produs si o multime de secte din cele mai intunecate. Era cu neputinta ca din toata intinderea Asiei indepartate stapanite de ei sa nu imprumute si elemente specifice continentului stapanit. Odata cu venirea comunismului s-a vazut ca ortodoxia din ei s-a pierdut cvasi-instantaneu, spre deosebire de pornirile genocidare de nuanta asiatica …
  Arhitectural, vad o multime de elemente care sunt prea apropiate de China si deloc asemanatoare celor europene (exemplul ilustru al bisercilor de pe Insula Kizhi e lamuritor, cel putin pt. mine).

 6. Costin AndrieşSpune:

  Răspunde
  martie 12, 2015

  Vlad, ce e cel mai interesant e ca asta e practic raspunsul celor vizati si care acum se simt cu musca pe caciula.

  apropiati de capsali si stanciu, cel putin unul din cei care comenteaza la racu e pe lista lui dughin alaturi de ernu si e editor la activenews.ro, mihai somanescu. eu as zice ca o face 99,9999% pe bani rusesti.

 7. Preot Coman AlexandruSpune:

  Răspunde
  martie 12, 2015

  In acelasi bandwagon cu cei care au alergie la adevar si sunt cu inima alaturi de Putin gasim si un militant pro-islam roman. E primul de care aud pana acum, in conditiile in care slujesc intr-un cartier in care populatia e aproape majoritar musulmana si nici aici, la mine in parohie, nu gasesti usor vreun iubitor al islamului militant. Pasare rara domnul Paul al-Rashid, exotic ca toti tinerii revolutionari sustinatori ai „pacifismului” Kremlinului.
  Le sunt totusi recunoscator ca citesc articolul si il dau mai departe (dupa vechiul indemn comunist „citeste si da mai departe”). Asteptam si o cat de mica contestare pe text din partea celor pomeniti de mine dar e liniste, liniste, liniste…

 8. Vlad M.Spune:

  Răspunde
  martie 12, 2015

  E posibil. Vad ca s-a trezit si Mircea Platon. Se pare ca mai traieste. E curios cum se activeaza doar cand trebuie sa apere socialismul sau prorusii. E intr-o companie selecta, desigur, alaturi de alti domni pro-Kremlin si socialisti. E haios ca pana si comunistului Costi Rogozanu i-a placut panseul lui Racu. ????

 9. Radu ParpautaSpune:

  Răspunde
  martie 12, 2015

  Dom’ părinte, nu pot decât să fiu de acord cu ideile D-voastră, dar să știți, dacă nu ați aflat până acum, un lucru: în „cacofonica și bolovănoasa limbă rusă” au scris alde Tolstoi, Cehov, Bulgakov și alți mulți tipi, care nu au fost promovați pe plan mondial prin propagandă hidoasă de Stalin sau Putin.

 10. Preot Alexandru ComanSpune:

  Răspunde
  martie 12, 2015

  Domnule Radu Parpauta, l-ati sarit pe Maiakovski !
  http://fuckyeahmayakovsky.tumblr.com/image/40261907705

  Pana la Stalin si Putin mai fura destui despoti prin frigul ala intunecat, degraba varsatori de sange nevinovat in masive cantitati, hotarati sa ajunga la o mare calda (Mediterana) via Tarile Romane … De pogromuri nu mai amintesc nimic, sunt convins ca stiti si Dvs. ce si cum fura.

 11. Emil BorceanSpune:

  Răspunde
  martie 12, 2015

  Intervin ca unul care nu cunoaste mai mult de trei boabe din limba rusa, doua dintre fiind „davai ceas”. In primul rand, ii rog din suflet pe Radu si domnul Coman sa nu lase aceasta polemica sa derapeze intr-un duel „care pe care”. In mediul virtual, stiti bine, flame wars are easy to start and leave behind a bitterness which lasts much longer.

  Domnule Coman, scriitorul Radu Parpauta are o afectiune deosebita pentru limba rusa. A tradus mult din aceasta limba, inclusiv literatura patristica. Eu unul, nefiind capabil sa citesc in original Cehov, Dostoievski, Gogol, sau Bulgakov (scriitori care m-au marcat in tinerete si pentru totdeauna) am fost totusi sedus de limba rusa pe care am auzit-o in filmele lui Tarkovski sau Andrei Konchalovsky. Rusa, cred eu, este totusi si limba unei mari, enorme culturi. La fel ca germana, in pofida unui Hitler si a unei sintaxe si frazari chiar „colturoase” pentru cineva de sorginte latina. ????

  Cu multa respect si drag pentru domnii Coman si Parpauta.

 12. iulian eneSpune:

  Răspunde
  martie 12, 2015

  @Preot Coman Alexandru

  Poporul ortodox rus era foarte numeros, era de asteptat sa apara tot felul de erezii, mai ales cu spatiile alea vaste si sumbre care nu favorizeaza civilizatia. Rasputin, de exemplu fusese intr-o secta care semana cu albigenzii. Mai a fost problema cu stilistii la ei ( o parte din ei a ajuns la noi si le zicem lipoveni). Dar cazier are si ortodoxia romaneasca, vedeti cazul inochentistilor. A mai fost o miscare pe la Galati, cu o stareta de introdusese dogma reincarnarii si-si si gasiste aderenti. Despre Oastea Domnului nu ma pronunt, dar e contestata ca eretica de multi. La ora asta deja excesul de Arsenie Boca incepe sa miroasa a cult, mai ales ca interesul e spre minuni si profetii, nu spre duhovnicire. Am mari dubii ca, in ciuda procentelor mari de credinciosi ortodocsi declarati, poporul roman e chiar asa de cucernic cum se crede. Si alte rataciri de care nu stiu. Mi-a ramas intiparit in minte cazul unui popa d-astia combativi care mai sunt si pe la noi, care dupa ce a vituperat corespunzator impotriva papistasilor, sectantilor, masonilor, modernistilor, intr-un moment de mahnita sinceritate a pomenit despre gradul execrabil de catehizare al poporului ortodox roman. S-ar putea sa avem mari surprize daca-i intrebam pe credinciosi cine compune Sfanta Treime.

  Nu va impartasesc repulsia pentru arhitectura bisericeasca rusa, inclusiv in cazul Kizhi. E foarte probabil ca taranii aia sa fii avut evalvie adevarata. Au facut si ei cum s-au priceput si au simtit. Obiectii d-astea se pot aduce si bisercilor maramuresene, la o adica. Cat de spre limba rusa, expresia aia cu referire la o femeie ca „e mai urata ca limba rusa” mi se pare o prostie dubla, mitocanie si fals.

  Din punctul meu de vedere, dupa 70 de ani de inginerie sociala, cred ca termenii „rus” si „rusesc” e la ora asta doar conventii. In spatiul ala geografic si cultural avem de-a face cu un fel de mutanti, niste hibrizi. N-as putea sa fiu filorus sau rusofob, nici daca-as vrea.

 13. Vlad M.Spune:

  Răspunde
  martie 12, 2015

  1. Tragedia Rusiei este ca a fost desfigurata de stat. Comunist ori nu, statul rus/ sovietic a avut o influenta profund negativa asupra vietii celor pe care i-a avut in grija. Rusii, ca si toate celelalte popoare care au trait in statul rus, meritau o soarta mai buna. Din pacate, nu doar ca nu au avut parte de ea, dar au fost adesea instrumente cu care acelasi Stat si-a revarsat agresivitatea si primitivismul asupra tuturor vecinilor sai. Pacat.

  2. Comunismul a fost, ca si nazism, o forma de satanism manifestat politic. Din acest punct de vedere, da, diavolul a vorbit ruseste. Cu ajutorul URSS, a mai vorbit apoi in destule alte limbi: ucraineana, chineza, coreeana, vietnameza, poloneza, romana etc.

  3. Influentele asiatice sunt imposibil de negat, dar pana la urma nici nu se putea altfel. Intr-un imperiu atat de intins, din Europa pana la Pacific, sunt atatia „rusi” ne-rusi ca nu prea ai cum sa te aperi de ele. E curioasa insa imaginea deformata pe care admiratorii Moscovei o au despre imparatia condusa de Kremlin. Rusia „este” multe, dar o tara profund crestina nu. Desigur, asta nu inseamna ca noi, romanii, suntem foarte rasariti in acest domeniu. Lipsa orelor de religie, care ii sperie atat de mult pe compatriotii nostri liberali, lipsa invataturii crestine in intregul ei, a lasat in urma spatiu gol pe care s-au „intins” o multime idei, superstitii si ritualuri dintre cele mai ciudate. Chiar si respectul fata de unele figuri religioase depaseste uneori normalul. Avem mult de lucru in aceasta privinta. ????

 14. cristi marinSpune:

  Răspunde
  martie 12, 2015

  Ca tot ati adus vorba de blogul Cuvantul Ortodox pe unde-si fac veacul critici ataci si filorusi. Si-au schimbat denumirea logului din Razboi Intru Cuvant in ‘Cuvant Ortodox’. Au comis o eroare, suna mult mai bine si adevarat ‘Saccsiv Intru Cuvant’. Nu este nici o diferenta de idei intre cele doua bloguri gaunoase, doar ca unul este un puscarias recidivist eliberat de niste protectori ca sa scrie mizerii pentru retarzi , iar cei de la Ric au in spate aceiasi protectori dar isi ambaleaza aceleasi mizerii saccsiviene in discursuri academice nastasiste. Din fericire au pierdut intr-un mod dramatic trafic si sustinere. Romanii nu sunt prosti, inteleg limbajul dublu si nu se lasa fraieriti de icoanele si acatistele de pe primele pagini. Au devenit penibil ca dealtfel toti comunistoizii care s-au facut peste noapte invatatori ai credintei ortodoxe. Sa ai convingeri si admiratii comuniste si sa te pretinzi ortodox, este o prostie grandioasa. Comunismul a fost si va ramane pentru totdeauna principalul dusman al crestinismului , mai ales cel ortodox. Ortodoxia autentica nu are nimic de a face cu comunismul, bolsevismul, stalinismul si putinismul. Se exclud reciproc. Dughinistii incearca sa le ambaleze impreuna si sa le gaseasca un front comun. In realitate, cei care sustin comunism-dughinismul si se pretind ortodocsi , propovaduind o ortodoxie stranie, nu sunt ortodocsi. Se folosesc doar de crestinism si il ataca din interior. Cei de la ‘Saccsiv Intru Cuvant’ (alias Cuvantul Ortodox) put a orice, numai a evlavie, crestinism si induhovnicire nu. Este frumos si bine cand posteaza articole din cuvantarile marilor parinti si sfinti , lucruri pe care dealtfel le-am gasi si la biserica daca am trece mai des pe acolo interesati fiind cu adevarat de sufletele noastre. Dar ei nu respecta nimic din scrierile sfintilor pe care-i posteaza. La fel ca ei fac toti ortodoxistii si eu cred ca dupa cativa ani de citit prin blogosfera lor, romanii au invatat in sfarsit sa ghiceasca lupii ascunsi sub pieile de oaie.

 15. pista laszloSpune:

  Răspunde
  martie 12, 2015

  În fotografie:

  Soldatul mongoloid din stânga imaginii e leit Victor Ponta. O fi bunicul lui.

 16. viccSpune:

  Răspunde
  martie 12, 2015

  Kapsalhy nu a putut sa se abtina:

  A aparut si preotul ortodox-neoliberal cu toate ingredientele necesare: este rusofob, pro gaze de șist (corporații), fan Netaniahu, calomniator șamd. L-a descoperit prietenul Alex Racu. Nu este singurul, eu sunt calomniat cu furie si de un altul, insa e o alta discutie. Sunt deja tăbăcit.
  Ce imi pare rau in cazul de fata este modul abject in care este atacat un om care lupta pe baricada Pro Vita de ani de zile, Bogdan Stanciu, acelasi mod in care fanatica neoliberala Anca Cernea [ ???? ]o calomnia pe Alexandra Nadane care a avut „nesimtirea” sa mearga la un congres tot pe teme Pro Vita la Moscova. Pai daca americanii au un ambasador al homosexualismului, care a devenit politica lor de stat ce o vor implementata in toate coloniile, cine-i de vina?
  Bineinteles ca si eu sunt pe acolo, făcând parte „din interiorul mașinii propagandistice”. Biet poltron…
  Oricum, neoliberalismul pare ca deformează suflete. Din păcate.

  https://www.facebook.com/iulian.capsali/posts/858778940826968?pnref=story

  pai.. „daca americanii”.. obama e unul dintre cei mai nepopulari presedinti americani ever. altfel, senatul si casa sunt controlate acum de republicani -anti aproape tot ce inseamna obama (mai ales impaciuitorismul fata de rusia), obama, care alaturi de senatori democrati era tras de republicani de urechile lui mari pt ca nu trimite „ajutor armat letal” ucrainenilor, desi el ar fi vrut sa traga mata de coada in continuare (ca doar ii promitea liniste, in 2012, lui putin (si a primit intocmai pana acum, nu vede asta khappsalhy?)).
  — iata efectele diminuarii influentei lui obama — http://inliniedreapta.net/monitorul-neoficial/1-000-de-soldati-americani-ajung-in-ucraina-saptamana-viitoare/ — dar pentru Kkhapsalhy, ca si pentru Ernoouh, distinctia dintre republicani si democrati ramane o enigma misterioasa ????

  o sa reiau niste citate din kkkaphsaly, scoase la lumina tot de voi:

  „V-aţi lasă copiii să moară pentru că Rusia să devină ca şi noi, o colonie unde oligarhia bancar-corporatistă îşi dezvoltă nestânjenită „proiectele”?
  Eu, vă spun din start, nu am de gând să lupt într-un război al altora, şi nici să-mi las cei doi băieţi mai mari ca să meargă pe front contra creştinilor.” (Iulian Capsali, 11.02.2015)

  „Trăiască NATO, forța armată conducătoare a Lumii, care ne duce spre Al ‪#‎TreileaRăzboiMondial‬ !” (Iulian Capsali, 6.02.2015)

  http://inliniedreapta.net/candidatii-lui-vladimir-putin-la-europarlamentare-iulian-capsali/

  ca sa stim despre ce e vorba, de fapt, cine il ataca pe parintele alexandru coman.

  gata, eu am terminat. succes! jos putin ( dughin si putin, ca s-ar putea sa fie cu bataie mai lunga)!

 17. Vlad M.Spune:

  Răspunde
  martie 12, 2015

  Bunul crestin Capsali e prieten cu bunul crestin Racu, care Racu e prieten cu Rogozanu, care Rogozanu e prieten cu Ernu, care Ernu e pe lista lui nea Dughin. Ce ciudat ca nu a fost si nea Capsali… Eh, de atunci incoace trebuie sa fi prins si el vreun osisor. Ca sa faca Active News cu camarazii Mihai Somanescu si Bogdan Duca, sa tina ditamai famailia cu 9 copii si sa isi permita sa stea pe Facebook toata ziua.

 18. pista laszloSpune:

  Răspunde
  martie 12, 2015

  capsali, racu, stanciu

  Se poate lupta „pro Vita” în ţară, că e multă treabă de făcut. Nu e nevoie pentru asta să mergeţi în Rusia.
  Congresele din Rusia, indiferent pe ce temă, au ca scop propaganda lui Putin.
  În al doilea rând congresele sunt teren de vânătoare pentru serviciile ruse, FSB, SVR, GRU, că acolo vin mulţi idioţi utili din străinătate, numai buni de recrutat. Aşa că cine a fost la ruşi ar putea fi suspect.

  Dacă aţi vrut schimb de experienţă, atunci de ce nu aţi luat legătura cu mişcarea „Pro Life” din SUA? Este foarte puternică şi experimentată. Aţi avea de învăţat de la dînşii cum să luptaţi cu avorturile.

  URSS a fost prima ţară din lume care a legiferat avortul, în 1918, cu o scurtă interdicţie pe vremea lui Stalin. În SUA s-a legiferat avortul abia prin 1974 ca urmare a unei farse judiciare.
  Aşa că un trădător rămâne un trădător, iar în cazul vostru pute rău a trădare de ţară, să vă duceţi să vă puneţi în slujba duşmanului de moarte care vrea desfiinţarea României.

  Sunteţi cu Putin că e împotriva gazelor de şist, masoneriei, homosexualităţii, avorturilor? Nu mai spuneţi, chiar aşa?

  Mare scofală, sunteţi trădători cu motivaţie ideologică. Este o motivaţie standard a trădării, alături de bani, şantaj, frustrare socio-profesională. Nu e nimic înălţător sau deosebit în asta. E doar ceva sordid şi mizerabil, la fel ca orice trădare. Vă mai daţi şi naţionalişti, loazelor! Naţionaliştii nu se duc să lingă pantofii duşmanului de moarte care a ocupat România de 14 ori, a bolşevizat-o şi a jefuit-o, a cotropit Basarabia şi Bucovina unde a făcut genocid, a exterminat peste 1 milion de români.

  Şi mai sunteţi şi nişte proşti semidocţi pe deasupra. De ce nu interzice Putin al vostru avorturile, că are putere deplină? Iar masoneria e sprijinită de el, cu condiţia să fie masoneria rusă, infiltrată de FSB de sus până jos. Şi gazele de şist concurează Rusia pe piaţa energiei. În rest, Rusia este o catastrofă ecologică, un pământ otrăvit încă de pe vremea sovieticilor.

  Îmi faceţi scârbă, la fel ca orice alţi trădători de neam şi ţară!

 19. Vlad M.Spune:

  Răspunde
  martie 12, 2015

  Corect, pista!

  Dacă aţi vrut schimb de experienţă, atunci de ce nu aţi luat legătura cu mişcarea „Pro Life” din SUA? Este foarte puternică şi experimentată. Aţi avea de învăţat de la dînşii cum să luptaţi cu avorturile.

  URSS a fost prima ţară din lume care a legiferat avortul, în 1918, cu o scurtă interdicţie pe vremea lui Stalin. În SUA s-a legiferat avortul abia prin 1974 ca urmare a unei farse judiciare.

  Vă mai daţi şi naţionalişti, loazelor! Naţionaliştii nu se duc să lingă pantofii duşmanului de moarte care a ocupat România de 14 ori, a bolşevizat-o şi a jefuit-o, a cotropit Basarabia şi Bucovina unde a făcut genocid, a exterminat peste 1 milion de români.

  Impresia mea este ca in general este o problema de antiamericanism. Alta explicatie nu am pentru optarea pentru Rusia in conditiile in care Statele Unite ale Americii au cea mai vizibila si mai bine organizata miscare pro-life din lume.

 20. Costin AndrieşSpune:

  Răspunde
  martie 12, 2015

  in sua, in micarea prolife exista austin ruse, unul din principalii lideri, mare iubitor de putin. In bune relatii cu stanciu si komov. Google. Nu va bucurati prea repede.

 21. Vlad M.Spune:

  Răspunde
  martie 12, 2015

  Costin, pot sa fie si 30 de austin ruse, miscarea pro life din SUA chiar este alta mancare de peste. ???? Este veche, diversa, cu legaturi puternice in mediul religios, bine implicata in actiuni publice. Intr-o tara ca Statele Unite, cu 300 de milioane de locuitori (cat Marea Britanie, Franta, Germania, Spania, Italia + inca vreo cateva), nici macar 100 de austin ruse nu inseamna mare lucru. Ca fapt divers, nici nu prea am dat de el pe site-urile pro life pe care le mai vizitez.

 22. Mihaela BărbuşSpune:

  Răspunde
  martie 12, 2015

  Austin Ruse are un birou pe langa ONU. A inceput bine si lumea a fost socata sa il vada alaturi de rusi. Acum americanii s-au prins (si el nu e putinofil pe fata ca Stanciu si Capsali). La congresul ala de la Moscova nu a fost cine stie ce reprezentare din SUA. Miscarea pro-life din SUA nu sta deloc in Austin Ruse. Au mii de activisti in toata tara, se roaga, adopta, ajuta, studiaza, propun legislatie, etc. Ruse a ramas doar un politruc, cum ar zice presedintele nostru.

 23. Vlad M.Spune:

  Răspunde
  martie 12, 2015

  Ce tare a fost Iohannis cand a spus ca e politruc. ????

 24. Liviu MoldoveanuSpune:

  Răspunde
  martie 12, 2015

  Treaba cu filorusismul e simpla. NU.
  Pana si comunismul romanesc s-a dezis de cel rusesc.

 25. Horia al micSpune:

  Răspunde
  martie 12, 2015

  domnule Cristi Marin
  Amuzanta remarca d-voastra ( Saccsiv Intr-un Cuvant = Ric) si foarte adevarata. Rasfoiam in trecut cate ceva de prin fosele septice numite bloguri antisistem ortodoxiste si le cunosc sindromul dughinism-ortodoxism-apocalipsa-paranoia. Citind putin pe blogul lor pozitia lui Racu, am avut inca o si mai mare surpriza. Se pare ca textul domniei voastre i-a facut sa intre in sevraj, semn ca i-ati atins unde-i doare cel mai tare.
  Din titlul articolului de la Cuvant ortodox : ‘Din pacate duhul denuntarilor dusmanilor poporului a prins si la preoti’. Continua apoi cu un atac la adresa parintelui Coman in ‘Nota Noastra’.
  Carevasazica, daca parintele Coman i-a scuturat putin pe Stanciu si Capsali, asta ar echivala in viziunea ricarilor cu a fi injurati de mama.
  Parintele Coman a pus accentul pe faple reale, pe niste adevaruri. Nu se mai indoieste nimeni ca Stanciu si Capsali sunt comunisto-putinisti, chiar ei se dau in stamba. Dar in viziunea filorusilor Ric, asa ceva nu se face in post. Si nici din partea unui preot, nu. Preotul nu are voie sa exprime opinii . Mai ales opinii adverse la adresa Rusiei si a prorusismului. Daca era invers, atunci nu se mai punea. Daca par.Coman critica atlantismul, NATO, Europa si Israel, atunci Ric il numeau probabil preot marturisitor. Parintele a folosit argumente solide in ceea ce a spus si a cerut la randu-i argumente din partea celor care s-au simtit cu musca pe caciula. Ricarii spun ca i-au adus argumente dar unde sunt acele argumente in afara de insinuari si blagosloviri !
  Ricarilor, pui de naparci , provocati sila cu discursurile voastre sterpe si limbajul de lemn. Nu mai prostiti pe nimeni cu mimica voastra. Va numit bine Cristi Marin ( Saccsiv Intr-un Cuvant, asta va scos din minti, asocierea cu puscariasul) . Au doara uitati ca pana acu o vreme erati bloguri surori intr-ale apocalipsei si va tineati de manute ? nu are rost sa va rusinati.

 26. Costin AndrieşSpune:

  Răspunde
  martie 12, 2015

  Horia al mic, interesant, mie imi scapase http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2015/03/13/patriarhia-raspunde-campaniei-anti-bor-ortodoxia-arma-politica-a-rusiei-din-pacate-duhul-denuntarilor-dusmanilor-poporului-a-prins-si-la-preoti/

  Despre razboi intru saccsiv… daca despre saccsiv stie toata lumea ca e un fost puscarias, mai putini stiu ce am reusit sa aflu despre ric/cuvant ortodox intreband in stanga si in dreapta — ca la un moment dat avea saccsic si apologeticum in bloroll, deci chiar sunt de aceiasi teapa, ca ricarii sunt cel mai probabil o singura persoana si aceasta se numeste ionut butoi si e fost consilier al lui nastase, parca, si la un moment dat, consilierul lui crin antonescu. Oricum i-a fost consilier in vremea puciului.

  Un al lucru interesant, dupa ce am vb cu „admin” despre dughin si putin mai mult timp, butoi a spus ca, totusi, el il prefera le putin occidentului neocon etc. Adica prefera un mafiot. asta e crestinismul lui nastase..nu degeaba e el pe lista lui dughin.

 27. Vlad M.Spune:

  Răspunde
  martie 12, 2015

  Horia al mic

  Daca par.Coman critica atlantismul, NATO, Europa si Israel, atunci Ric il numeau probabil preot marturisitor. Parintele a folosit argumente solide in ceea ce a spus si a cerut la randu-i argumente din partea celor care s-au simtit cu musca pe caciula. Ricarii spun ca i-au adus argumente dar unde sunt acele argumente in afara de insinuari si blagosloviri !

  ???? Ai dreptate, Horia. Daca parintele Coman scria mesaj dupa mesaj impotriva gazelor de sist, a „sionistilor” si a „neoconilor”, camarazii Racu si Capsali i-ar fi ridicat o statuie. Asa insa s-au simtit jigniti, bietii de ei.

 28. ionSpune:

  Răspunde
  martie 12, 2015

  Filorusismul, antioccidentalismul, discursul antiamerican si antievreiesc ma fac sa ma intreb ce vrea BOR in tara asta. Eu nu concep Romania in acceasi oala cu Serbia, Rusia, Bulgaria, Ucraina si chiar Grecia. Cred ca BOR-ul ar trebui sa se mai indeparteze umpic de bisericile „surori” sau de ocupatie(vezi R. Moldova), Romania are nevoie de occidentalizare! Poate e timpul ca BOR si in mod simbolic sa se departeze de ortodoxia rasariteana, scula a Moscovei(raul absolut), prin modificarea vesmintelor si stilului arhitectural. Pentru cine nu stie au aparut si la noi turle aurite cu tabla din Ucraina!!! Dacat ca rusii si cu rusii mai bine deloc! Mai bine cu occidentul „decadent” decat ca si cu mujicul ce n-a cunoscut niciodata libertatea!

 29. Vlad M.Spune:

  Răspunde
  martie 12, 2015

  Nici nu inteleg ce vrea BOR in tara asta, dar tre’ sa fie niste calcule gresite la mijloc din moment ce nu iese public pentru a le da cu tifla idiotilor de acest tip. Sincer sa fiu, ar trebui sa-si bage mintile in cap pentru ca in ritmul asta isi face numai rau si ne face numai rau. Momentan tolereaza un grup de tembeli care, prin asociere, impiedica orice alternativa sanatoasa de partea asta a societatii. Tara asta n-are nevoie nici de anticapitalisti, nici de antioccidentali, nici de prorusi.

 30. Preot Coman AlexandruSpune:

  Răspunde
  martie 12, 2015

  In Biserica oamenii astia sunt niste marginali, aproape deloc cunoscuti. Am vazut ca majoritatea preotilor nu-l stiu pe Capsali iar discursul lui nu a prins in marea comunitate a credinciosilor ortodocsi, care desi majoritari in tara asta nu l-au vazut vrednic pt. mandatul din Parlamentul European. Oamenii, in opinia multor slujitori cunoscuti mie, se vor lamuri cum s-au lamurit si in cazul lui Vadim Tudor, mare aparator al valorilor etcetera, etcetera, etcetera.
  Biserica noastra a avut de suportat presiunea rusilor in Basarabia dupa activarea eparhiilor ortodoxe romanesti de acolo, a avut de suportat presiunea rusilor in Israel, cand a fost neintelegerea cu asezamantul romanesc de la Ierihon, are de suportat rautatea celor din Biserica de Rit vechi, coloana a cincea a rusilor in opinia mea si a multora, care ataca permanent Biserica Ortodoxa Romana. Acum, niste situri ca Saccsiv si Ric, ori echipa de la Pro Vita si care or mai fi, nu sunt tocmai in atentia romanilor si atat mai putin in atentia Patriarhiei. Raspunsurile Patriarhiei trebuie sa fie irenice si de ce nu, diplomatice. In majoritate covarsitoare romanii sustin societatea democratica, integrarea noastra in UE si participarea la NATO. La fel Biserica, fiind a romanilor.
  De cei discutati avem noi grija, si noi suntem parte din Biserica Ortodoxa Romana.

 31. Preot Coman AlexandruSpune:

  Răspunde
  martie 12, 2015

  Domnule Ion, Biserica Ortodoxa Romana nu se poate departa de bisericile surori pe motivul derapajelor vremelnicelor conduceri politice ale statelor unde activeaza. In schimb, sunt biserici ortodoxe surori din rati slave care au cam condamnat Biserica Ortodoxa Romana, la anumite momente istorice.

 32. Marius L.Spune:

  Răspunde
  martie 12, 2015

  Citez din acest articol: „Până când s-a făcut referendum care a făcut lumină: peste 90% din părinți doresc să fie predată Religia în școală.”
  In Romania nu a fost niciun referendum pe tema predarii religiei in scoala. Iar daca a fost in BOR, atunci nu ar trebui sa se numeasca referendum.

 33. Anca CerneaSpune:

  Răspunde
  martie 12, 2015

  Înscrierea masivă a copiiilor la orele de religie, proporția fiind uriașă, peste 90% în numai câteva zile, E MAI MULT DECÂT UN REFERENDUM.
  Nu „a fost în BOR”, și în societatea românească toată.
  A fost cea mai zdrobitoare demonstrație a faptului că societatea nu vrea ce vrea minoritatea leninistă, mica sectă de activiști iluminați a lui Emil Moise și celorlalți cinci.
  A mai arătat și cât de mare preț pune secta asta pe „voința poporului”, de vreme ce și-a făcut toate operațiunile ocolind mecanismele democratice.
  Iată că a ieșit invers decât plănuiseră micii urmași ai lui Lenin.
  Get used to it!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *