FUNDATIA IOAN BARBUS LOGO SM

Trop d’information, monsieur Hollande?

Etichete:

Ştire cam de ultima oră: a luat fiinţă o Internaţională nouă, cea antiteroristă, cu musiu Oland în frunte, decis să facă ceva. În coaliţia asta nou formată e la loc de frunte/cinste pus onorabilul domn Putin, despre care se pare că nu ştie şi nu îşi aminteste nimeni nimic acolo la Bruxelles, care să îl …

Ştire cam de ultima oră: a luat fiinţă o Internaţională nouă, cea antiteroristă, cu musiu Oland în frunte, decis să facă ceva. În coaliţia asta nou formată e la loc de frunte/cinste pus onorabilul domn Putin, despre care se pare că nu ştie şi nu îşi aminteste nimeni nimic acolo la Bruxelles, care să îl facă necorespunzător noii alianţe. Curios, nu-i aşa?

Acum, de aici de unde scriu, din Medgidia, s-a vazut aşa ultima perioadă: nu e mult de când, la ordinul lui Putin, Rusia a atacat Ucraina, după ce atacase şi Georgia. Numai că Ucraina a fost explicit lovită și din cauza apropierii acesteia de Uniunea Europeană. Aşadar se poate spune că atacul a fost şi „war by proxy” împotriva Uniunii Europene şi a valorilor acesteia, pe care Kremlinul le găseşte indezirabile şi mai mult, de-a dreptul pernicioase, de vreme ce s-a văzut dator să pornească război pentru izolarea părţii lui de lume de toate acestea.

Imediat după începerea ostilităţilor, Crimeea a fost ocupată şi înghiţită de Rusia. Țineţi minte şi dumneavoastră, cititorul, asta? Sigur da! Tot la ordinul domnului Putin fu ocupată! Apoi toată partea de est a Ucrainei a fost atacată susţinut de terorişti susţinuţi transparent de Moscova, sau de trupe regulate ruseşti care nu purtau însă însemnele de identificare militare, dar despre care a aflat toată lumea de unde vin şi ce vor. Au murit sute de nevinovaţi. — Sunt zeci de mii de refugiaţi. Un avion de călători a fost doborât de rebelii ruşi. Ei bine, ordinele pentru comiterea atrocităţilor enumerate aici, cam ştim cine le-a dat…

Apoi am văzut o Europă cât de cât unită, măcar la nivelul declaraţiilor, şi de destule ori chiar şi la nivelul deciziilor, încercând (fără multă vigoare) să opreascã agresiunea rusă. Chiar aşa, în condiţiile astea, o Europă unită e o formidabilă forţă militară ce nu poate fi nici în vis înfrântă de Rusia. Lucru care ne-a făcut pe mulţi să ne întrebăm ce o să mai folosească Rusia în războiul hibrid ca să slăbeascã politic şi să demoralizeze Uniunea Europeană, pentru ca în final să o dividă ca să o ia pe bucăţi mai mici, mai lejer masticabile.

Şi ştim ce s-a întamplat: acum avem aproximativ un milion de bărbaţi ostili europenilor, în majoritate de vârsta potrivită pentru serviciul militar şi se pare că şi pregătiţi, multi din ei —, pentru luptă în teatrele de război din Siria, călcând capitalele mari din Uniunea Europeană, punând în imposibilitate serviciile de informaţii şi pe cele de forţă să poată face faţă unui volum aşa mare de lucru, pentru a proteja cetăţenii statelor călcate. Avem atentate la scară inimaginabil de mare şi grupări islamice radicale cât se poate de ostile europenilor acţionând în marile capitale europene, avem date peste cap legislaţia, tratatele şi principiile europene, graniţe închise, străzi nesigure, oameni terorizaţi şi, peste toate, o nouă nevoie a statelor europene de a se izola unele de altele.

Ca şi cum toate astea nu erau destul de favorabile Rusiei invadatoare, Putin e aşezat la masa deciziei militare pentru salvarea lumii civilizate. Nu este el cel care s-a angajat să pacifice Siria? E drept, încă nu a lovit decisiv poziţiile Statului Islamic, încă loveşte amarâţii care se opun lui Bashar al Assad de pe pozitii susţinute public de statul american. Casa Albă a protestat, cred, sau a zis ceva, oricum. Cred. Aşa fiind, s-au întrebat mulţi cum de ar putea Rusia să lovească musulmanii care luptă împotriva civilizaţiei occidentale, de vreme ce se ştie că i-a susţinut din vremea Războiului Rece. Răspunsul e simplu, simplu, simplu şi vine din Realpolitik-ul aplicat casnic, pricipiul fiind următorul: “eu te-am facut, eu te omor”. Timp în care Franţa imperială, cu o mare armată formidabil echipată, cu o Legiune Străinã aflată permanent pe picior de luptă în zonele haotice din Africa, plânge pentru ajutor la telefonul roşu către Kremlin. Musiu Oland nu tine cont nici de faptul ca ţara sa e membră NATO, el se vrea underdog pentru Putin.

Să ne oprim aici, la volumul asta de informaţie, orice înalt funcţionar de la Paris, Berlin sau Bruxelles ar leşina, căzând în poziţii plastic arătate de domnul Mirel Palada, la obosealã .

Cum se poate ieşi din situaţia asta, strănie? Europa are iar nevoie sã fie salvatã şi iarăşi, numai Statele Unite mai pot face asta în condiţiile date, dar numai după alegerile de la anul, deoarece acum e în oficiu la White House un laureat al premiului Nobel pentru pace, de asemeni fascinat de nevinovăţia masculinã a domnului Putin.

Preot Alexandru Coman

Preot Alexandru Coman

Comentarii

 1. TranssylvaniaPhoenixSpune:

  Răspunde
  noiembrie 23, 2015

  …fiindca veni vorba de Putin si de laureatul Premiului Nobel Pentru Pace:

  http://www.glocktalk.com/proxy.php?image=https%3A%2F%2Fscontent-sjc2-1.xx.fbcdn.net%2Fhphotos-xft1%2Fv%2Ft1.0-9%2F12115799_1024566337603870_1395453752580675588_n.jpg%3Foh%3D7a27995d4a31032ebbf5a408f4458eb0%26oe%3D56F88787&hash=a1b58de407ef35e12fc81c60a88c3c51

  Embed please

 2. CristiSpune:

  Răspunde
  noiembrie 23, 2015

  „…acum e în oficiu la White House un laureat al premiului Nobel pentru pace, de asemeni fascinat de nevinovăţia masculinã a domnului Putin.”

  Hussein Obama e fascinat si de nevinovatia islamistilor. Lupta din greu cu Congresul si sprijinit de mass-media progresista, sa inunde America cu blanzii si harnicii islamisti.

  „http://edition.cnn.com/2015/11/19/politics/house-democrats-refugee-hearings-obama/.”

  Nu e deloc sigur ca a renuntat. S-ar putea ca Hussein sa dea ceva gen OUG care sa treaca peste hotararea Congresului. Administratia Hussein Obama e un fel de USL american.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *