FUNDATIA IOAN BARBUS

ActiveNews: Cum se minte în mod activ și putinist despre războiul între Hamas și Israel

Fraților, cititorii mă întreabă adesea unde se găsește cea mai activă sursa de știri mincinoase din România. Răspunsul meu este să nu folosească Google,  ci să se ia direct după  nume: activefakenews.ro, sursa de știri care întotdeauna sunt garantat mincinoase.

Într-adevăr, situl activefakenews.ro ridica publicarea activa de știri mincinoase la rangul de artă veritabilă. Arta minciunilor active este multilateral dezvoltată, dar ele se încadrează armonios  ca o  Variație pentru Trâmbiță pe o Tema de Putin, dictată din gura  politrucilor de la Kremlin.

Aș fi vrut sa demontez pentru analiză minciunile legate de  “operația militară specială ” dusă de Rusia împotriva Ucrainei, dar problema e că în tinerețea mea petrecută în România  am fugit de limba rusă cum fuge dracul de tămâie. De aceea  nu știu să citesc știri pe sursă.

De aceea, mai jos mă voi mulțumi să vă arăt cum se minte în mod  activ și putinist despre războiul între Hamas și Israel.

1.

Iată,  acum o lună, renumitul Andrei Nicolae de la activefakenews.ro, ne anunța cu surle și trâmbițe:

Decapitarea celor 40 de bebeluși a fost o MINCIUNĂ. … VIDEO de azi: Militanții Hamas leagănă copiii din Kibbutz


Într-adevăr chiar din capul știrii, prestigiosul sit românesc de știri mincinoase ne convinge ca militanții teroriști din Hamas s-au oferit sa invadeze kibbutzul numai cu gândul să rezolve problema penuriei de babysitteri israelieni.

În situl românesc avem și un video tăiat din originalul de la dailymail.co.uk, care ne arată scene înduioșătoare cu teroriști hâțânând cărucioare și legănând în brațe prunci evrei.

Ca să mă conving ca activefakenews.ro este un adevărat sit profesionist de știri mincinoase, m-am dus să văd ce au scris amatorii din Marea Britanie:

Dragii mei, comparați titlul original, “Imagini dezgustătoare publicate de Hamas arată teroriști care țin în brațe bebeluși și copii israelieni în timpul masacrului de sâmbătă care a șocat lumea” cu cel din “traducerea” românească și veți constata că se aseamănă ca albul cu negrul.

2.

Continuând studiul de certificare a sitului activefakenews.ro drept cea mai veritabila sursă de știri mincinoase, am găsit dovada irefutabila:

“Fostul premier al Israelului își dă arama pe față: Nu ne pasă de civilii palestinieni, de bebebelușii(sic!) din incubatoare! Dați-le voi curent!”

În articol aflăm despre cruzimea Statului Israel, care refuză să mai dea pe gratis electricitate, apă și alimente dușmanilor din Gaza, spre deosebire de românașii noștri, care din vremuri străvechi împart, fără plată, vecinilor prieteni din Bulgaria și Serbia,  tot ce le prisosește, ba chiar ce lipsește.

Nu mai vorbesc de răposații Nicolae și Elena Ceaușescu care, cu sufletele lor generoase, au tot dat și au tot dat cetățeni evrei Israelului până când România a rămas fără!

3.

În căutarea mea neprecupețită de bombe active am ajuns iarăși la cea mai autentică sursa de știri false din Romania, neîntrecutul sit mioritic activefakenews.ro.

Acolo aflăm din gura lui CĂTĂLIN VUȘCAN că: “Fostul lider Hamas sună goarna: A sosit Ziua Jihadului”

Ah-ah-ah! Mi-am adus aminte de minunatele vremuri când îmi puneam o cârpa roșie la gat și cântam cu foc:

“Tara-ta-ta, goarnele au sunat!
Tara-ta-ta, într-un glas am cântat:  Mulțumim din inima Jihadului!”.

Că o fi fost Jihadului sau Partidului, nu-mi amintesc exact. Tot un drac! Important e entuziasmul jihadist-putinist al scumpilor mei de la activefakenews.ro.


Dar eu, Toma necredinciosul, iar m-am tot încăpățânat să verific sursa traducerii.

Ah, ce ti-e si cu englejii ăștia: nu goarne și nu pantofi! Nimic din triumfalismul lui Cătălin, numai frică si spaimă că apele murdare ale jihadului urcă ca un tsunami peste apele molcome ale Tamisei!

Orice asemănare între original și traducerea activa rămâne pur întâmplătoare!

4.

În al patrulea exemplu, vă voi învăța încă o tehnică de minciună activă, din scoala de la București:
Introduci aghioasa în titlu, dar nu și în corpul știrii. În felul acesta, nici usturoi n-ai mâncat, nici gura nu-ți pute.

Vedeți, “Nici vorba de tunel” în titlu.

Dar articolul nu spune ca n-ar fi tuneluri, nu aflăm decât că ziaristul activ încă nu a fost invitat sa le viziteze.
În schimb, avem o grămadă de clipuri cu armament și muniții găsite în camera de scanare MRI a spitalului Shifa.

Pentru că, știți voi, camera de scanare MRI este locul natural de depozitare a puștilor și munițiilor,  unde altundeva?
Lecția pe care am învățat-o de la mincinoșii de pe malul Dâmboviței e că atunci cand  minți, atunci minte cu obrăznicie!

Nici vorba de tuneluri? Uitați-vă aici ce știm de tuneluri chiar din gura activă a lui Abu Marzouk, lider Hamas bazat în hotelurile modeste din Qatar.

Abu Marzuk ne vorbește cu sinceritate că “Am construit tunelurile pentru că nu avem altă modalitate de a ne proteja, de a fi ținta și de a fi uciși. Aceste tuneluri sunt menite să ne protejeze de avioane. Noi luptăm din interiorul tunelurilor. Toată lumea știe că 75% dintre locuitorii din Fâșia Gaza sunt refugiați și că este responsabilitatea Organizației Națiunilor Unite să îi protejeze. Conform Convenției de la Geneva, este responsabilitatea ocupației de a le oferi toate serviciile atât timp cât se află sub ocupație.”

Ceea ce vrea sa spuna la Abu Marzouk e că în responsabilitatea Hamasului sunt numai tunelele, iar cu civilii de la suprafață să se spele pe cap ONU și israelienii.

Dar pentru cea mai activa sursa bucuresteana de stiri mincinoase “nici vorbă” de tunele.

***

În încheiere, dragii mei, îmi repet chemarea: când plecați la shopping pentru știri mincinoase, primul voastră oprire rămâne cea mai activa sursa de știri false din România, autentică și fără de pereche, activefakenews.ro.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Ștefan Kranzdorf

Ștefan Kranzdorf

Stefan Kranzdorf este inginer israelian născut și educat în România. Încearcă să-și aducă contribuția sa modestă la înțelegerea și prietenia dintre cele două țări al căror cetățean este.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian