Aşa am ucis şase “pacifişti”…

  51

  În cele ce urmează vă prezentăm traducerea articolului Aşa am ucis şase “pacifişti” pentru a-mi salva camarazii de Gian Micalessin, apărut sâmbătă 5 iunie în ediţia online a ziarului italian Il Giornale.

  Aşa am ucis şase “pacifişti” pentru a-mi salva camarazii

  O cufundare în iad, o luptă pentru supravieţuire unde numai antrenamentul i-a permis să-şi salveze propria viaţă dar şi pe aceea a trei camarazi grav răniţi. Însă, pentru a o face, a trebuit să pună mâna pe pistol, să tragă şi să ucidă unul după altul şase dintre aşa-numiţii “pacifişti”, care au continuat să-l atace pe el şi pe alţi participanţi la raid ce formaseră un pătrat în jurul tovarăşilor lor căzuţi.

  Sergentul S., ultimul din echipa de cincisprezece comandouri ale forţelor speciale israeliene coborâţi pe frânghie pe Mavi Marmara în zorii zilei de luni, povesteşte în acest fel dramatica operaţiune care, încă din primele momente s-a relevat a fi o capcană bine organizată. “Veneau asupra noastră cu priviri de asasini”, îşi aminteşte într-un interviu sergentul care – în timp ce aşteapta în elicopterul Black Hawk suspendat deasupra punţii – asistă la asaltul suferit de tovarăşii săi. Nu secunde, ci minute deosebit de lungi deoarece – explică alţii dintre colegii săi – după coborârea primilor cinci au trebuit să înlocuiască coarda. Privind prin vizorii de noapte, sergentul S. înţelege că puntea este “un adevărat câmp de luptă” străbătut de “o ceată de mercenari”.

  În interviul acordat ziarului Jerusalem Post, sergentul descrie mai înainte de orice ceea ce vede sub el. “Trei camarazi care mi-au precedat erau răniţi pe podea, unul avea stomacul deschis de lovitura unei arme de foc, un altul avea un glonţ în genunchi, un al treilea îşi pierduse conştiinţa după ce a fost lovit în cap cu o bară de metal”. Cei trei sunt cei mai mari în grad din echipă. Odată ce au ieşit din joc, comanda trece la el. Sergentul S. strigă la colegii aflaţi încă în picioare să formeze un pătrat în jurul răniţilor, dar situaţia este departe de a fi uşoară. În primul minut de luptă – când i-au dominat pe cei trei soldaţi veniţi pe punte, – “pacifiştii” au intrat în posesia a cel puţin două arme. Dar acestea nu fost singurele cu care s-a tras. Cineva de la bord a tras cu alte arme care, – în funcţie de ceea ce a admis la interogatoriu comandantul Mavi Marmara – au dispărut în mare imediat ce israelienii au preluat controlul asupra situaţiei.

  Însă, în acele momente are loc o adevărată bătălie în jur. “Când îmi sprijineam primul picior pe punte, i-am văzut cum veneau asupra mea, disting topoare, bare de fier şi ţevi cu care se încearcă să mă lovească pe mine şi pe ceilalţi”. Sergentul nu ştia – după cum au arătat ieri unii ofiţeri de la Shayetet – că alţi trei tovarăşi ai săi răniţi şi fără cunostiinta fuseseră duşi în cabinele de pe puntea inferioară cu riscul de a deveni ostatici. Ştie că trebuie să împiedice turma dezlănţuită să-l copleşească pe el şi pe răniţi. “Văd furia criminală în ochii celor care mă atacă, înţeleg că sunt gata să ne omoare, dar în timp ce ne loveau reuşesc împreună cu ceilalţi să-i împingem pe cei trei camarazi însângeraţi la un perete al punţii”.

  Ajuns în acel punct, sergentul S. efectuează mecanic ce a învăţat în trei ani şi jumătate de antrenamente. Ordonă la trei oameni să se strângă în jurul răniţilor în timp ce el formează un al treilea perimetru cu cei care mai rămăseseră. Au pistoalele Glock regulamentare în mână şi – în conformitate cu instruirea forţelor speciale – sunt pregătiţi pentru a trage pentru a ucide. Sergentul ţinteşte inima, apăsa pe trăgaci de şase ori. De şase ori cade la pământ câte unul dintre atacatori. Tovarăşii săi omoară alţi trei “pacifişti” şi apoi atacul se opreşte, mulţimea furioasă a început să se retragă cu morţi şi răniţi. Sergent S. ordonă încetarea focului, comunică navelor de sprijin să trimită o echipă medicală şi un grup de întăriri. “Nu mi-am putut permite să ezit – conchide el – pentru a-i salva a trebuit să fac ceea ce am fost antrenat să fac”.

  Print Friendly, PDF & Email

  51 COMENTARII

  1. Trebuia tras cu alice, după ce a devenit clar că este vorba de o ambuscadă.

   Normal, nu în zonele unde erau membri ai comandoului, ci în cei care veneau spre comando. Să nu fi avut ei un shotgun ? Precis cei din bărci aveau.

  2. Şi iată cum o propaganda arabo-leftistă de tip Goebbels, masivă, repetată la nesfarsit, bazata pe minciună şi distorsiuni, adresată cu o infinită siguranţă de sine în primul rând ignoranţilor şi celor atinşi deja de un sâmbure de rea credinţă, continuă să lovească şi să-i prezinte pe criminali drept neprihăniţi soli ai păcii şi victime.

  3. pai da Riddick, Israelienii si Netanyahu s-au lamurit deja cu virf si indesat despre ce ii poate pielea lui Obama si a apropiatilor lor care au fost impliacati in farsa “flotei pacii”, William Ayers si Bernardine Dohrn. Nu cred ca mai are vreun fel de importanta pentru israelienii ce vrea Obama. Israelul a ramas singur cuc in fata barbarismului islamic.

  4. Samson Option:

   The Samson Option is a term used to describe Israel’s alleged deterrence strategy of massive retaliation with nuclear weapons as a “last resort” against nations whose military attacks threaten its existence, and possibly against other targets as well.[1] Israel refuses to admit it has nuclear weapons or to describe how it would use them, an official policy of nuclear ambiguity, also known as “nuclear opacity.” This has made it difficult for anyone outside the Israeli government to definitively describe its true nuclear policy, while still allowing Israel to influence the perceptions, strategies and actions of other governments.

   http://en.wikipedia.org/wiki/Samson_Option

  5. Citez din articolul Duped de Yaakov Katz din Jerusalem Post:

   “In timp ce media a fost extrem de critica la adresa fortelor navale si a Shayetet (sau Flotilla 13, grupul de commando, n.t.) pentru moartea a noua pasageri, cei ucisi nu au fost civili inocenti. Fiecare dintre ei, conform fortelor navale, a fost un mercenar terorist.

   Grupul din spatele rezistentei violente – conform IDF – a fost angajat de IHH, grupul Islamic turcesc care a finatat flotila. Cei aproximativ 50 de membri ai acestui grup violent nu aveau carti de identitate sau pasapoarte. Fiecare avea in buzunar cate un plic in cu aproximativ 10000 de dolari cash. Un membru al grupului, care pare sa fie seful, dupa cum se spune, a calatorit la Brusa in nord-vestul Turciei si se pare ca acolo i-a recrutat pe mercenari.

   Prim-ministrul Turciei este un supporter cunoscut al IHH si exista suspiciuni in Israel ca el, sau alti oficiali guvernamentali, a/au instruit personal pasagerii de la bordul navei Mavi Marmara sa-i atace in mod violent pe soldati”.

  6. Imi cer scuze pentru offtopic, dar tocmai vin dupa hotnews shi pot sa zik ca am boala vacii nebune 🙂

   Deci nu imi vine sa cred ca pe hotnews se cenzureaza anumite posturile.
   http://www.hotnews.ro/stiri-international-7378255-egiptul-putea-retrage-cetatenia-celor-casatoriti-persoane-israeliene.htm

   Am postat ceva de genul: “De ce nimeni nu striga discriminare? Unde sunt postacii pro-palestinieni? De ce e liniste?”

   Consecinta este ca reply-ul nu o mai aparut. WTF is this shit? Cenzura pe net. Mie scarba. Deja e un fapt notoriu ca hotnews promoveaza o agenda favorabila pdl-ului, dar nu inteleg care e faza cu orientarea pro-palestina.

   On topic:
   Doar o lista cu documente care lipsesc:
   [quote]Sure, there’s (1) the original, long-form 1961 Hawaiian birth certificate. Then there’s:

   2) Marriage license between Obama’s father (Barak Sr.) and mother (Stanley Ann Dunham) — not found, not released
   3) Obama’s baptism records — sealed
   4) Obama’s adoption records — sealed
   5) Records of Obama’s and his mother’s reptriation as US citizens on return from Indonesia — not found, not released
   6) Name change (Barry Sotero to Barack Hussein Obama) records — not found, not released
   7) Noelani Elementary School (Hawaii) — not released
   8) Punahou School financial aid or school records — not released
   9) Occidental College financial aid records — not released. (These records were, however, subpoenaed but Obama lawyers succeeded in quashing the subpoena in court. No other Occi records have been released.)
   10) Columbia College records — not released
   11) Columbia senior thesis — not released
   12) Harvard Law School records (not mentioned below, but not released)
   13) Obama’s law client list — sealed
   14) Obama’s files from career as an Illinois State Senator — sealed
   15) Obama’s record with Illinois State Bar Association — sealed
   16) Obama’s medical records — not released
   17) Obama’s passport records — not released[/quote]

   http://www.dianawest.net/Home/tabid/36/EntryId/1424/-The-Case-Against-Barack-Hussein-Obama.aspx

  7. @Toro,
   Am citit articolul lui Diana West si am fost intrigat de numarul mare de intrebari fara raspuns cu privire la trecutul, relatiile si studiile noului “mesia”, Barack Hussein Obama.
   Un politist are metodele sale verificate in atatea cazuri.

   @Dr. Pepper,
   Thanks, asa aflam ca este vorba despre imamul Feisal Abdul Rauf, cel care vrea sa construiasca o moscheie pe Groud Zero.

   The imam behind a proposed mosque near Ground Zero is a prominent member of a group that helped sponsor the pro-Palestinian activists who clashed violently with Israeli commandos at sea this week.
   Imam Feisal Abdul Rauf is a key figure in Malaysian-based Perdana Global Peace Organization, according to its Website.
   Perdana is the single biggest donor ($366,000) so far to the Free Gaza Movement, a key organizer of the six-ship flotilla that tried to break Israel’s blockade of the Hamas-run Gaza Strip Monday.

  8. Dacă cele relatate de DEBKAfile aici sunt cu totul exacte, înseamnă că proaspătul Padişah al noului Imperiu Otoman merge pe ideea că lumea a devenit un sat fără câini.
   Înclin să cred că cel puţin ideea de la urmă o distinge în mod corect.

  9. Adina Kutnicki, Israel:

   Things are about to get nasty-and soon. Fellow Israelis are receiving delivery of their gas masks…..IF that isn’t a hint, then I don’t know what is.Many civilians have ‘contingency’ plans, our soldiers are preparing in warp speed, reservists have their bags ready to go and the air is palpable, despite the outward appearance of business as usual to those who don’t understand the Israeli nuance.

  10. vasile:

   Adina e, si pentru mine, un radar al evenimentelor din Israel, asa cum sunt simtite de cei de la fata locului.
   E o tipa magnifica.

  11. Am gasit azi urmatorul “comentariu” a unui postac pe Hotnews.ro la comentariul altuia.
   Fara comentarii.
   Deoarece Hotnews le publica numai dupa ce trec o oarecare verificare, rezulta ca a considerat enormitatea publicabila.
   Iar eu as putea adauga: “Tine minte trei cuvinte, garda merge inainte”.

   Esti un produs tipic al manipularii prostimii, din moment ce sustii astfel de lucruri. Musulmanii sunt oameni ca si noi, carora nu le place sa fie batjocoriti si mai ales ocupati. Ce trebuie facut este sa se incerce reconcilierea tuturor oamenilor, altfel nu vom avea niciodata pace in lume. Tot ceea ce face Hamasul este legitim. Israelul nu are ce cauta acolo, Israelul trebuie sa dispara. Este cea mai josnica natie de pe acest pamant si timpul o va dovedi. Daca nu devin toleranti si nu isi vad de treaba lor, vor disparea. Musulmanii nu vor renunta niciodata la ceea ce le apartine de drept.
   Cat despre navalirea musulmanilor in Europa, stai tu linistit, puiutule ca nu mai suntem in Evul Mediu, lumea trebuie sa traiasca in armonie, de orice natie sau religie ar fi, chiar si evreii, pana la urma sunt si ei oameni. Problema creata in jurul acestui subiect porneste de la elitele evreiesti, pe care, personal, i-as casapi, ca nu mai instige la violenta, ambitii prostesti si desuete, lacomie si vanitate pentru care sufera nu numai ne-evreii ci si propriul lor popor, familiile lor, copii lor. Pozeaza in victime, cei mai mari teroristi din cati au fost vreodata, sunt ei, nu altcineva. Ipocrizie si manipulare maxima! Mi-e scarba, insa mi-e mila de oameni ca Daniel, spalati pe creier si care, la randul lor, spala late creiere ale unor oameni naivi sau lipsiti de capacitatea de a discerne lucrurile.
   Ceea ce ma frapeaza este cata prostie exista in aceasta lume. Prostia ca prostia daca n-ar fi fudulia (propriu sau figurat, cum vreti). Sa auzim de bine!

  12. Flavius Tone de pe blogul Athenian Legacy demonstreaza ca pe meleagurile Mioritei coexista cele mai diverse pareri si convingeri. Simtindu-se bine la sanul lui Ahmadinejad si la nivelul papucilor neo-otomanilor, onor Flavius a publicat discursul lui Mehmet Davutoglu de la Natiunile Unite din care citez:

   “În încheiere, vreau să îi salut pe toți voluntarii care oferă un exemplu în acest domeniu. Ei sunt oamenii din primele linii. Îmi prezint condoleanțele familiilor celor care și-au dat viața indiferent de religia, naționalitatea sau backgroundul lor. Le împărtășesc durerea”.

   Salutul lui Davutoglu era adresat acelor voluntari care au provocat conflictul sangeros de pe nava Mavi Marmara. Despre Davutoglu secularistii (kemalisti) turci au spus ca acesta are o agenda neo-otomana.

   Flavius Tone e un “nume”, scrie la FP!

   Dac Flavius ii sprijina pe Hamasisti si pe otomani, ce mai vrem de la comentatorii de tipul celui citat de Corneliu?

  13. Re. Costin #17
   Imi pare rau ca nu am pastrat linkul, ma interesase numai spiritul afirmatiilor.
   Am incercat acum sa regasesc postarea la toate articolele relevante, dar nu am mai gasit-o.
   Poate s-a gasit cineva la redactie sa-l stearga dupa aceea.
   Tropo tarde…

  14. Poll: 49% of US Voters Say “Peace Activists” to Blame for Flotilla Deaths, Just 19% Blame Israel…

   (Rasmussen)- Forty-nine percent (49%) of U.S. voters believe pro-Palestinian activists on the Gaza-bound aid ships raided by Israeli forces are to blame for the deaths that resulted in the high-profile incident.

   A new Rasmussen Reports national telephone survey finds that just 19% of voters think the Israelis are to blame. Thirty-two percent (32%) more are not sure.

  15. Deci pana la urma US-voters chiar ishi folosesc creierul, dar mai au scapari de genul Obama. Ce surpriza! 🙂

  16. toro, mulți din cei ce s-au lăsat păcăliți de Hussein chiar se zgîrie de ciudă!

  17. Environment, Women’s rights and Social Justice 😆 😆

   If ya’ll know whatta mean! 😆

  18. us voters isi folosesc creierul in comparatie cu cine?
   sa nu imi spui ca in comparatie cu norvegienii care i’au dat premiul nobel, ca nu te cred.
   20% arunca vina asupra israelului, 80% nu sunt de acord cu boicotul impotriva arizonei.
   unde 20% reprezinta nucleul tare de far far away leftangii in america.
   si unde obama ii reprezinta pe ei in detrimentul celorlalti.

  19. Erdogan, decorat de regele Abdullah al Arabiei Saudite pentru ‘servicii aduse islamului’

   Regele Abdullah al Arabiei Saudite i-a oferit marti premierului turc Recep Tayyip Erdogan una din cele mai prestigioase decoratii ale regatului, pentru “servicii aduse islamului”, transmite AFP.

   Erdogan a obtinut premiul international al regelului Faycal pentru “serviciile remarcabile aduse islamului”, “aparand cauza natiunii islamice, in special cauza palestiniana si drepturile poporului palestinian”, a declarat Abdullah al-Uthaimin, secretar general al comitetului care a decernat premiul.

   “La nivel international, el este unul dintre fondatorii musulmani ai apelului la relatii intre civilizatii si un aparator pasionat al dialogului constructiv”, a adaugat el.

   Sapte cercetatori au obtinut de asemenea premiul regelui Faycal la alte categorii.

   Algerianul Abderrahmane Elhaj-Saleh si libanezul Ramzi Baalbaki si-au impartit premiul “Limba si literatura” pentru studiile lor in lingvistica si gramatica araba. Germanul Reinhold Ganz si canadienii Jean-Pierre Pelletier si Johanne Martel Pelletier au fost premiati la categoria “Medicina”, pentru cercetarile lor privind osteoartrita.

   Pe langa medalia de aur de 200 de grame, laureatii au mai primit si cate 200.000 de dolari. Colaureatii isi vor imparti suma.

  20. Cum poti sa-ti faci “cont” shi sa-ti bagi avatar? Mai ales de ce avatarul este in partea dreapta shi nu in stanga ca shi pentru restu de site-uri. 🙂

   Anyway. dr pepper: Norvegienii i-au dat premiul Nobel pentru ca nu este Bush. Iar despre restul de chestii, intotdeauna sunt tembeli pe lumea asta.

   Intrebarea zilei: De ce nu se urca Ahmadinejad in urmatorul vas cu directia Gaza? Dar cred ca stim cu totii raspunsul.

  21. Toro, nu merge facut pe site? Nu se face la Inregistrare, dreapta jos, sub Vizitatori online? Despre pozitionarea avatarului in partea dreapta nu stiu nimic, o fi din ratiuni ideologice. :mrgreen:

  22. Gaddafi: “We await the day when Turkey joins the European Union to serve as a Trojan horse”

   Tripoli – Firas Press: urged the Libyan leader Colonel Muammar Gaddafi of Muslims in the European Union to unite and join the People’s Leadership of the Islamic World, which he chaired, to counter what he considered a threat to the Muslims there, pointing out that God – the Almighty – created the earth for all people and not for sex particular, in reference to the Europeans.
   Gaddafi said at the meeting, on Thursday evening, in the Libyan capital Tripoli, the heads of delegations of leaders of the Social Popular Islamic Forum Muammar friendship and networking in the Balkans, and the Association of Gaddafi to young people of Bosnia and Herzegovina, who were visiting Libya, «You are a rarity in Europe, you get the large number of willing God in the day, you will have the upper hand and higher levels, you will be imams and Oarthyn of the European continent ».

   He added: «If Turkey joined the European Union, and the presence of both states the Balkans in the European Union and Albania in the European Union, the meaning of this is that the European continent is no longer a crusade or a Christian as it was, but Islam has become a strong partner in the European continent to the ground and human beings and actually».

   «We await the day when Turkey joins the European Union to serve as a Trojan horse, which tells the history».

   And reduced-Qadhafi, who holds the rotating presidency of the Arab summit, of the importance of statistics that declare the number of Muslims in Europe, said it was not true, because it is tendentious statistics show that Muslims are a minority. However, he added: «Muslims more than the number declared by the official statistics».

   He added, saying: «Fortunately, the Muslims started to multiply and multiply more than the rest of the other religions, maybe this is a sign of God. Thus the will of God, made Muslims multiply times higher than other breeds. Perhaps this is proof that God wants to be more Muslims than anyone else in the end »….

   He said: «We must unite in Europe, and to be an Islamic state and one under the banner of the World Islamic People’s Leadership», pointing out that God created the earth for all people….

  23. Ahmadinejad and Turkish PM Erdogan Hold Meeting to Discuss Strengthening Ties

   Iranian Fars News reported:

   Iranian President Mahmoud Ahmadinejad and Turkish Prime Minister Recep Tayyip Erdogan on Tuesday discussed bilateral ties and cooperation between the two states and exchanged views over regional and international issues.

   At the meeting held on the sidelines of the Conference on Interaction and Confidence Building Measures in Asia (CICA), the two officials expressed preparedness to bolster ties and cooperation between the two Muslim neighboring nations in all bilateral, regional and international fields.

   Ahmadinejad voiced pleasure over the growing trend of the two states’ mutual cooperation.

   He further noted the last week raid on an international aid convoy heading for the Gaza Strip, and expressed his deep regret over the massacre of a group of Turkish nationals in the incident.

   20 international human rights activists, including 9 Turkish nationals were killed by the Israeli soldiers in the last Monday incident. Some members of the European parliaments, former western diplomats, reporters and human rights activists were among other victims of Israel’s brutal act.

   According to witnesses, over 100 Israeli commandos supported by military choppers boarded a Turkish ship that was leading the six-ship convoy in international waters. 80 activists were also wounded in the incident while scores more were arrested and detained by the Israeli regime.

   Also during the meeting in Turkey, Erdogan praised Tehran’s key role in the settlement of regional problems, and thanked Iran’s active participation in the two-day CICA conference.

  24. inca una si ma duc…

   UK to give 19 million pounds to Gaza

   Britain has announced it is giving STG19 million ($A32.91 million) for refugees in Gaza and repeated calls for Israel to lift its blockade of the territory.

   “The humanitarian situation in Gaza is both unacceptable and unsustainable,” International Development Secretary Andrew Mitchell said announcing the funds on Sunday, which will help support schools and health clinics for Gazan refugees.

   The money is part of a five-year, STG100 million ($A173.22 million) pound agreement signed with the UN Relief and Works Agency for Palestinian refugees (UNRWA) in 2006.

   Confirmation of this year’s contribution comes amid renewed concern about Israel’s blockade of Gaza following a deadly raid by Israeli commandos on an aid ship bound for the Palestinian territory earlier this week.

   “There is an immediate need for unfettered access to Gaza if the humanitarian situation is to be improved, to allow the economy to get back on its feet, and to give the young people of Gaza the prospect of a better future,” Mitchell said.

   “I call on the government of Israel to open the crossings to help end this humanitarian crisis.”

   About 70 per cent of Gazans depend on UNRWA for healthcare, education and other basic services, British officials say.

  25. toro, cred ca mai degraba e vorba de perceptie.
   eu unul cred ca premiul l’a primit ideologic si ca americanii au votat o schimbare si au primit alta, la care nu se asteptau.
   sunt curios care ar fi rezultatele unui sondaj european despre vina Israel-ului.
   si ce parere ti’ai face daca ai afla ca majoritatea cred ca este vina Israel sau ca zah One conduce in sondajele europene vs caderea libera a acestuia in sondajele americane.
   ca cat de prosti e americanii, am aflat de la stanga decenii in sir.
   ca vorba aia, doar leftangii e ‘telectuali.

  26. The Consequences of Media Failure: Demopaths Setting the Global Agenda

   The latest explosion of anti-Israel rage, driven by the Muslim world and echoed by both the MSM and the international diplomatic community, raises important questions. How is it that in a world where North Korea and South Korea may go to war, Iran may get nuclear weapons, and jihadis are killing fellow (non-) Muslims by the dozens in mosques and hospitals, Israel’s killing of nine streetfighting jihadis sets the international agenda?

   Amidst the many elements contributing to the sight of a world gone mad, I’d like to focus here on the role of the media.

   For some time now, critical observers have warned about the “halo effect” that “human rights” NGOs have benefited from even as they were taken over by radical political activists who had strong links to jihadi organizations and individuals. This halo effect works in two directions: it extends to the “allies” of these hijacked NGOs (“peace activists”) and also to the MSM which tends to convey the “testimony” of the NGOs as reliable news. All of this comes to a grotesque climax in the flotilla affair.

   Let’s begin with an interview CNN’s Rosemary Church conducted with a “peace activist,” Osama Qashoo.

   As a flotilla of boats heads towards Gaza to break the blockade, CNN has anchor Rosemary Church perform an interview with a participant from one of the boats, “Free Gaza” activist Osama Qashoo. The report has so many flaws, it’s hard to list and analyze them all.
   ………………..

   ….un foarte interesant articol despre amnezia mass media care s-a alaturat arabilor in frenezia anti Israeliana si antisemita. citit-il pe tot pe Pajamas Media

  27. Geert Wilders Hails Israel for “Fighting the Jihad”…

   Geert Wilders, who is demanding a halt to immigration from Muslim countries as the centerpiece of his campaign for the Dutch prime ministership, has hailed Israel for “fighting the jihad” and warned that “the West is next” if Israel is unsuccessful.

   “Israel is the canary in the coal mine,” Wilders said in a recent telephone interview with The Jerusalem Post, ahead of Wednesday’s elections in the Netherlands. “The jihad against Israel isn’t against Israel only. It’s against the whole West.”

   A year ago, Wilders’s PVV (Party for Freedom) was scoring 28 percent in opinion polls and appeared to have a realistic prospect of winning the elections. It has declined since then, however, he said, as economic issues have become increasingly dominant.

   Nonetheless, the PVV is expected to double its current nine seats in the 150-member parliament, and front-runner Mark Rutte, of the People’s Party for Freedom of Democracy (VVD), said this week that he was not ruling out Wilders’s party as a coalition partner.

  28. mi s’a parut interesant:

   http://pajamasmedia.com/blog/satellite-photos-support-testimony-that-iraqi-wmd-went-to-syria/

   http://pajamasmedia.com/blog/terrorism-as-a-rising-political-expression/

   nu prea am timp sa comentez…

   America is the only place that we can live — people with conscientious objection. I can’t go to the streets of Ramallah and carry a sign that says, “I condemn suicide bombing.” I’ll be lynched within seconds! You can’t go to a bus stop in Cairo or Syria or Damascus … and say, “I’m Jewish” or say, “I’m against terrorism.”

   Islamists are not the only ones who make up terrorist and militant groups in America. Anarchists, eco-zealots, and animal rights activists are following the same effective decentralized command structure as jihadists: individual cells claiming responsibility for terrorist acts under the banner of a larger coalition.

   The most alarming aspect of the tight-knit pack of left-wing extremists is an increasing use of IEDs in terrorist attacks. Because Mexico is preoccupied with drug cartels and gangs, these groups are bolder in their attacks in that country — setting off over 12 IEDs from January to September of 2009.

   Left-wing extremist groups have used IED attacks in the U.S., but the groups are more closely monitored and investigated here; as a result, the groups are not as emboldened as their Mexican counterparts. However, the situation in Mexico is headed our way if America descends into social crisis from our plummeting economy.

  29. http://en.wikipedia.org/wiki/Palestine…….palestina si palestinienii au existat…probabil inaintea evreilor din vechiul testament..doar ca erau numiti filisteni…oricum tinand cont de faptul ca doar 15% din evreii de astazi sunt sephardici si restul de 85% sunt asckenazi(din khazaria) adica strabunii lor in sec 8 cand au trecut la iudaismul dupa talmudul babilonic nu pusesera NICIODATA piciorul in palestina/israel… sunt cateva carti scrise de evrei despre cel de al 13-lea trib…numai ca autorii sunt numiti “self hating jews” de catre media oficiala(bbc/cnn/fox,etc)

  30. #45: ok, bobo.

   1. legatura dintre filisteni de atunci si palestinieni de azi este aceeasi ca intre un sandwich cu tuna si chesse si piramidele maya.
   2. inaintea evreilor din vechiul testament au fost tot …evreii! legatura cu Ierusalim si cu Ertez Isreal, din cele mai vechi timpuri pana azi se numeste Templul lui David

  31. #47: Bobo, referitor la khazari si askenazi, I don’t give a f***!
   Ce vrei tu de fapt sa insinuezi?
   Cumva, ce cauta evreii in Israel?
   Sau de ce Ierusalim A FOST, ESTE si VA FI al Isrealului cat va fi lumea acesasta?
   Asta vrei tu?
   Si vii cu articole din wiki?
   Asta e tot ce poti?

   …nici macar basme nu ma obosesc sa/ti povestesc….

  32. bobo, nu ştiu de unde-ţi extragi cunoştinţele despre evrei, probabil din vreo gazetă de scuipat ură la perete, pentru că habar nu ai de khazari şi de ce se spune in presă şi in mediile universitare mainstream despre ei.

   1. Teoria şi publicul său. Unul dintre promotorii cercetării şi printre principali iniţiatori ai tezei este Douglas Dunlop, un savant orientalist de calibru, care, ce să vezi, cu tezele lui urîcioase a ajuns profesor universitar la Columbia. Deci i-au fost răsplătite căutările asupra originilor evreieşti in pofida conotaţiei aparent antisemite a tezelor sale istorice. Dar cel care a provocat un oarece tumult in rîndurile strînse ale comunităţilor evreieşti a fost unul dintre admiratorii lui Dunlop, anume Arthur Koestler, scriitorul, care a publicat in anii 70 un volum intitulat Al treisprezecelea trib, apărut ulterior şi in limba romana [deci să ştii că-l găseşti la orice bibliotecă publică, că nu ascunde nimeni teza, căpcăunule]. Koestler se trăgea dintr-o familie de evrei stabiliţi in Ungaria la sf sec 19, tatăl lui sosind din Rusia iar mama din Praga, ca atare căutările lui erau fireşti, omul vroia să afle mai mult despre strămoşii săi şi a aflat. In prezent teoria migraţiei khazare şi aşezării populaţiei de rit mozaic in Răsăritul Europei este acceptată in majoritatea mediilor universitare, inclusiv in Israel unde se studiază intens toate limbile vechi ale evreităţii. Deci e mainstream şi nimeni întreg la minte nu spune despre aceşti istorici că ar fi incitatori la ură. Dar identitatea dintre khazari şi ashkenazi rămîne o speculaţie utilizată ca pîrghie politică de tot soiul de smintiţi din Israel şi de pe aiurea.

   2. Khazarii, să vorbim puţin şi despre ei, poate mai demontăm oleacă teoriile abracadabrante care circulă liber prin ospiciile virtuale şi nu numai. In primul rînd aceşti khazarii nu au lăsat in urmă niciun indiciu asupra limbii pe care o vorbeau, avem doar cîteva nume de kagani şi begi şi posibile toponime, deci orice afirmaţie referitoare la etnicitatea khazară este o speculaţie. A existat, într-adevăr, o confederaţie tribală khazară in sec 7-9, al cărei nucleu e posibil să fi fost un trib mai puternic şi mai dotat ca capitolul economie şi politici, dar nu putem afirma cu certitudine că aceşti khazari erau o etnie in sens modern, pentru că ar fi putut foarte bine să constituie o castă politică unită nu pe criteriul etnic ci pe cel religios. Khazarii dispar complet din istorie ca entitate pseudo-statală şi ca posibil etnonim in sec 13 , probabil ultimele rămăşiţe fiind spulberate de invazia mongolă, iar ultima menţiune este descoperită in arhivele veneţiene unde este pomenită Gazaria, un teritoriu incert in Nordul Crimeei. Populaţia aflată sub stăpînirea khazară nu dispare odată cu confederaţia, însă amestecul etnic al stepelor din Nordul Mării Negre este atît de mare încît cu greu putem distinge filonul khazar între popoarele ce s-au format in acest vast areal. Pe de o parte sînt neamurile slave in plin curs de cristalizare etnico-religioasă, apoi triburile turcice seminomade ce coboară din Siberia incepînd cu sec 6 şi sînt absorbite in hanatul khazar, printre ele numărîndu-se cumanii şi pecenegii, şi neamurile războinice fino-ugrice precum maghiarii, şi, binenţeles vechea populaţie autohtonă, proto-romană, sau getică, cum vreţi să-i spuneţi. Amestecul şi interconexiunile între aceste populaţii [e dificil să le caracterizăm ca popoare in corelaţie cu entitatea statală khazară] sînt masive, circulă o lingua franca care e greu de crezut că ar fi fost vreun idiom turcic, mai degrabă un dialect iranian, ulterior proto-slava, aşadar khazarii se vor disipa şi topi treptat in marile neamuri slave şi, posibil, chiar şi in arealul carpatic unde vor fi asimilaţi de autohtoni. Foarte puţini îşi vor păstra religia dat fiind caracterul primitiv al cultului şi lipsa liantului instituţional, anume sinagogile sau structurile bisericeşti. Acele puţine comunităţi care răzbat timpurilor şi vicisitudinilor îşi vor păstra cu greu obiceiurile şi vor dezvolta treptat idiomuri ce împrumută din limbile populaţiilor-gazdă, precum idişul [similar ca evoluţie morfologică cu ladino] sau bukhariana.

   Ca atare legătura dintre ashkenazi şi khazari este extrem de fragilă, pe de o parte pentru că acel străvechi trib nu avea cum să lase o populaţie atît de numeroasă in urma sa şi judecînd condiţiile extreme ce condus la distrugerea hanatului. Mai degrabă aceşti evrei răsăriteni au rădăcini şi gene slave, germanice, maghiare, romane, turcice şi chiar iraniene decat evreieşti, pentru că toate aceste mari neamuri au trăit în devălmăşia stepelor timp de 3-4 secole cît a durat , dar acest aspect de mozaic formator este comun cu al multor altor popoare, de pildă, al romanilor. Ceea ce dă substanţă identităţii unui popor nu este in primul rînd originea etnică a antecesorilor, ci conştiinţa unui destin comun, o limbă, o istorie şi o tradiţie comune, un mănunchi de ţeluri şi valori ce însufleţesc şi solidarizează populaţia transformînd-o intr-un popor ce poartă conştiinţa sinelui definitoriu.

  33. vezi? d’aia nu sunt eu de acord cu Nicusor.
   ca mai apare cate un pezevenghi de’l irita pe eunuke si mai citesc si eu ceva interesant decat citatele parazitilor.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here