Gheața pe cale de dispariție din Antarctica

  2

  Un vas rusesc plin de climatologi, jurnaliști și turiști s-a întors din Antarctica, după o expediție nemaipomenită de documentare a topirii ghețurilor polare.

  Totul a mers șnur, până la destinație, când s-a făcut numărătoarea izmenelor. Nimeni nu avea așa ceva în dotare și, în consecință, bravii exploratori s-au întors pentru a pregăti mai temeinic expediția din 2015.

  Inegalabilul Mark Steyn a compus un poem epic pe măsura acestor fapte legendare: Eco-warriors stranded in the Antarctic! It’s too good to be true!

  Nu avem o traducere, dar veți înțelege imediat: global warming e un basm accesibil în toate limbile lumii.

  Către final, o încurajare pentru generația #unițisalvăm:

  Big Climate is slowly being crushed by a hard, icy reality: if you’re heading off to university this year, there has been no global warming since before you were in kindergarten. That’s to say, the story of the early 21st century is that the climate declined to follow the climate ‘models’.

  proof-warming

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentVortex Șmortex
  Articolul următorLa revedere, William S. Lind, mergi cu Hurduzeu!
  Emil Borcean
  În 1985 am absolvit facultatea de geologie din București. După trei ani de stagiatură la mina de cărbune din Anina, în Banat, am renunțat la geologie și am învățat să fiu programator software. Am plecat din România în 1990, toamna. Am trăit patru ani în Anglia, 19 ani în Canada și aproape doi ani în Germania. M-am întors nu demult în țară. În 2007 am creat blogul Patrupedbun.net, care în 2010 a fuzionat cu blogul Dreapta.net. Din această fuziune s-a născut ILD.

  2 COMENTARII

  1. Chip Bok are ceva de spus pe tema expeditiei lui Chris Turner in Antarctica (numita pompos Australasian Antarctic Expedition 2013-2014):

   cb010414dAPR20140103104510

   Toate programele de stiri din perioada Craciun – 5 ianuarie au informat despre “oamenii de stiinta prinsi intre gheturile Antarcticii” dar au scapat “amanunte” cruciale:
   – conducatorul expeditiei Chris Turney (descris de Saturday Tribune din Regatul Unit ca “un nou David Livingstone”) este profesor de Climate Change la University of New South Wells;
   – tot Chris Turney este proprietarul unei firme Carbonscape al carei scop declarat este sa “fixeze bioxidul de carbon din atmosfera”, lucru pe care-l face si papadia, cu diferenta ca nu primeste subventii grase din partea guvernului Australiei;
   – expeditia voia sa reia traseul urmat de lordul Mowson cu 100 de ani in urma;
   – scopul expeditiei era sa demonstreze ca s-a schimbat clima – prin incalzire – in Antarctica datorita activitatii omului. Chris Turner si-a ales cea mai buna perioada cand este vara in emisfera sudica dar a fost prins de gheturi pe nava Akademik Shokalski iar nava chineza “Dragonul de Zapada” venita in ajutor a avut aceeasi soarta;
   – Ziarul Guardian a avut doi angajati pe nava care spun acum ca “au fost prinsi in gheata nu datorita schimbarilor climatice” ci “din cauza vremii’.
   – Expeditia lui Chris turney s-a dovedit a fi inca o confirmare si o generalizare a Efectului Al Gore.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here