Bilanţul administraţiei Obama faţă de Israel, prezentat de o tânără evreică din New York

  4

  Irina are 23 de ani şi în 2008 a votat pentru Obama. Patru ani mai târziu, iluziile ei s-au destrămat complet. Fiind evreică, Irina a urmărit cu atenţie politica administraţiei Obama faţă de Israel, iar bilanţul o îngrijorează profund: într-o perioadă când existenţa statului Israel este serios ameninţată de intenţiile regimului genocidal de la Teheran şi de radicalizarea islamistă a lumii arabe, efectul cumulat al diplomaţiei şi acţiunilor acestei administraţii a fost unul de subminare a securităţii Israelului. Este o schimbare fără precedent a politicii americane faţă de Israel din ultimele cinci decenii. Pentru Irina şi numeroşi evrei americani este şi o dureroasă trezire la realitate; schimbarea promisă de Obama are un substrat cu totul diferit de ceea ce ei şi-au imaginat în 2008.

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email
  Cititi si
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentCu secera și ciocanul, UE a bătut opoziția din Rusia, Cuba și Belarus
  Articolul următorCristian Câmpeanu: De ce (aproape) tot globul ţine cu Obama
  Emil Borcean
  În 1985 am absolvit facultatea de geologie din București. După trei ani de stagiatură la mina de cărbune din Anina, în Banat, am renunțat la geologie și am învățat să fiu programator software. Am plecat din România în 1990, toamna. Am trăit patru ani în Anglia, 19 ani în Canada și aproape doi ani în Germania. M-am întors nu demult în țară. În 2007 am creat blogul Patrupedbun.net, care în 2010 a fuzionat cu blogul Dreapta.net. Din această fuziune s-a născut ILD.

  4 COMENTARII

  1. Macar Obama si-a cerut scuze pentru ca a dus eroare sau cel putin ca a gresit in aprecieri despre Primavara Araba? L-a strins cineva cu usa cineva despre acest punct care este f. evident?

  2. Da’ chiar, Silva, drept cine il iei, pe Bamby? Nu e bine sa asteptam de la oameni mai mult decat pot ei da. Stii vorba aia, de unde nu e, nici D-zeu….

  3. Intr-adevar naiva am mai fost! Dar rau de tot. Ce sa-si ceara scuze, dom’le? Dupa cum am scris la topicul cu dezbaterea a treia, fara jena, Obamamia s-a laudat cu democratia din tarile arabe inceputa cu revolutiile de atunci, sustinute de el. Si Romney i-a tinut trena…

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here