Biserica Catolică din Polonia iar se amestecă în politică! Implicațiile Psalmului 33 pentru alegerile locale de duminică

  4

  Duminică 21 octombrie 2018 în Polonia se vor desfășura alegeri locale.
  Conform legii electorale, cu 24 de ore înainte de începerea scrutinului, este obligatorie așa numita „tăcere electorală”. Adică partidele și candidații sunt obligați să înceteze campania, astfel încât cetățenii să poată medita în liniște cui să-și dea până la urmă votul.

  Iată însă că la PKW (Comisia Electorală de Stat, echivalentul polonez al BEC) s-a ridicat problema psalmului 33 (32 în numerotarea răsăriteană), care va fi cântat la slujba de duminică în toate bisericile din Polonia, putând astfel constitui o încălcare a „tăcerii electorale” de natură să influențeze votul credincioșilor în favoarea Partidului Lege și Dreptate.

  Într-adevăr, în polonă („Biblia Mileniului”, traducerea folosită în prezent de Biserica Catolică Poloneză, apărută în 1965, reeditată în 1971, 1980, 1999), psalmul 33 conține nici mai mult, nici mai puțin, numele partidului lui Kaczynski!

  On miłuje prawo i sprawiedliwość

  El iubește legea și dreptatea!

  Adică, polonezii care vor merge diminică la biserică, vor auzi că Domnul iubește PiS!
  Și nu doar că vor auzi, vor fi puși să repete, să cânte și ei, acest psalm, cu un vădit conținut politic.

  Desigur, reacțiunea susține că Biserica n-are ce face, așa prevede slujba, așa e calendarul liturgic, de altfel același psalm se va cânta duminică 21 oct 2018 în toate bisericile catolice de pe mapamond.

  Pe de altă parte, așa cum observa un comentator, poți să iei Biblia Mileniului din scoarță în scoarță, înainte, înapoi, pe muchie, pe sărite, și nu vei găsi nici măcar o singură referire la vreo „Platformă” „Cetățenească”, adică la partidul lui Donald Tusk.

  Dacă nici asta nu e discriminare, nu știm ce mai e. Opoziția din Polonia are temeiuri să conteste la UE aceste alegeri.

  Și Biblia în general.

  Print Friendly, PDF & Email
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentPentru ieșirea din Evul Mediu, virați la stânga, după Cuba și Pakistan
  Articolul următor„Stalin mi-a furat copilăria”
  Anca Cernea
  De profesie medic, Anca Cernea este preşedintele Fundaţiei Ioan Bărbuş, fiica fostului lider si senator naţional-ţărănist. Anca Cernea a fost vicepreşedinte al Tineretului Universitar Naţional Ţărănesc şi al Organizaţiei de Tineret a PNŢCD la începutul anilor '90. În timpul guvernării CDR, Anca Cernea a fost director al Direcţiei Relaţii Internationale în cadrul Departamentului pentru Administraţie Publică Locală al Guvernului României.

  4 COMENTARII

  1. Nu știu cum se face, dar „regresiștii” nu găsesc denumiri politice care să fie inspirate din Biblie… aici, nimeni n-are nici o vină ! Așa le e scris – să piardă pre limba șarpelui, din care se tot inspiră ! Se poate spune că acum, în lumea civilizată, sunt două forțe progresiste care contează, și ambele creștine: președintele Trump & echipa lui/ și /partidul „Lege și Dreptate” din Polonia !! Dumnezeu să-i ajute, ca să ne salvăm și noi !!!

  2. Care este rezultatul alegerilor? Vad ca in presa romaneasca nu prea razbate nimic… doar niste exit poll-uri…

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here