By Alexa: Anca Cernea despre falsul patriotism al USL, gazele de sist si ce mai zice Vocea Rusiei

  1

  Anca Cernea: “Comparabil cu USL, Ceausescu parea mai deschis fata de Occident. Cu toate astea, anumite manifestari de independenta din partea unora dintre tovarasii din tarile fratesti, erau regizate. Dar precizind toate lucrurile astea, intr-adevar, comparind discursurile lui Ceausescu si ale USL, constatam ca Ceausescu manifesta mult mai multa deschidere, cel putin declarativ.”

  Alexa Ionescu: “Problema este ca astazi sintem aliatii UE si NATO, aliatii Occidentului, iar discurusul lui Crin Antonescu de la tribuna Palatului Cotroceni, cit timp a fost intermiar, pare desprins din zorii Revolutiei Bolsevice. Le vrem banii occidentalilor, dar ii injuram cu mare spor de la cea mai inalta tribuna a tarii, avem nevoie de investitiile lor, dar ii numim “colonisti” si “inalta poarta”, ii tratam cu ura si nationalism, vrem sa ne protejeze militar, dar cochetam cu inamicul lor si numim un ministru de externe care isi declara admiratia fata de Putin.”

  Anca Cernea: “Da, si face mare caz de prieteniile sale personale cu indivizi din apropierea lui Putin, adica are o relatie directa la cancelaria cea mai inalta a unei tari care nu ne este aliata, si geopolici vorbind, chiar dimpotriva.”

  […]

  Anca Cernea: “USL a facut atitea bazaconii in vara asta incit nu am prididit sa le analizam pe toate si sa le expunem. Mi se pare ca una dintre ele, si e foarte grava, este incercarea de a-si atribui o pozitie patriotica, e o greseala a Dreptei pentru ca i-a cam lasat in pozitia asta. Ei fac pe independentii fata de aliatii nostri pe care i-am rugat sa ne primeasca in lumea lor. Asta numesc ei patriotism, si s-a ajuns la situatia, a fost o chestie revoltatoare care in virtejul evenimentelor nu a tras suficient atentia, demisia lui Horia Patapievici, in care discutie a venit vorba de proiectul USL de transformare al ICR intr-un institut care sa creasca in romanii din strainatate constiinta nationala, nu stiu cum, a identitatii, nu am textul in fata. Ca vezi doamne, nu a fost bine ce facuse Patapievici pina acum, ca nu era destul de patriotic, iar acum vine USL si injecteaza patriotism in ICR, care era globalist.

  Cineva ar fi trebuit sa spuna, noi am scris la vremea aia. Ce mi se pare mie absolut revoltator este urmatorul lucru: ca nu i-a spus atunci nimeni lui Ponta, “dom’le, cum indraznesti, plagiatorule, care ai facut tara asta de ris, care ai facut pe bietii romani care lucreaza in strainatate sa isi ascunda identitatea nationala de cei in mijlocul carora traiesc, de rusine, pentru in ca tara din care tu vii, primul ministru a plagiat si nu isi da demisia, si in acre astia fac tot circul asta impotriva statului de drept si impotriva institutiilor, si isi bat joc de toate valorile si de toate lucrurile care sint sfinte pentru occidentali”?
  Asta mi se pare culmea neobrazarii, tu sa iti arogi pozitia de patriot, si sa il faci pe Patapievici lipsit de patriotism, ca de vreo 20 de ani i se lipeste aceasta stampila. Trebuie sa vezi un pic realitatea. ICR-ul, sub conducerea lui, a reusit sa creasca “constiinta identitatii” in romani, pentru ca oamenii se mindreau, erau niste lucruri care erau de valoare internationala, erau recunoscute la nivel international. Erau lucruri valoroase care faceau sa fie respectata Romania, artistii ei, creatorii si scriitorii ei, erau cunoscuti si respectati si li se deschideau usile in Occident. Iar pentru romanul care traia acolo, asta era si un motiv de mindrie, si de a tine aproape cu aceste activitati, se duceau la o expozitie, la un spectacol, un film, eu stiu asta de la oameni interesati care locuiesc in strainatate.

  Asta mi se pare absolut revoltator! Sa vina unul ca Ponta, sa isi aroge el titlul de patriot, si pentru ca nu s-a discutat, lucrurile au ramas asa, ca si cum asa ar fi fost. Se confrunta o agenda globalista si antinationala cu Ponta, care apara neamul nostru romanesc, si dacii si romanii, si tot. Asta e la fel de fals cum era patriotismul lui Ceausescu. Au reusit comunistii sa pingareasca intr-atita cuvintul “patrie” si “patriotism”, incit acum le privesti cu oarecare rezerva si nici nu iti vine sa le pronunti, pentru ca au fost golite de continut, de fapt inversate[…] Pentru o anumita categorie de comunisti si de cefe late, patriotism inseamna sa ii injuri pe unguri, sa te enervezi sa spui tot timpul ceva ca sa ii provoci, asta e patriotismul.”

  […]

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedent11 septembrie 2001, prin ochii unui antiamerican
  Articolul următorEuroşpăgarul Severin, avocatul puciştilor din Parlamentul European
  Anca Cernea
  De profesie medic, Anca Cernea este preşedintele Fundaţiei Ioan Bărbuş, fiica fostului lider si senator naţional-ţărănist. Anca Cernea a fost vicepreşedinte al Tineretului Universitar Naţional Ţărănesc şi al Organizaţiei de Tineret a PNŢCD la începutul anilor '90. În timpul guvernării CDR, Anca Cernea a fost director al Direcţiei Relaţii Internationale în cadrul Departamentului pentru Administraţie Publică Locală al Guvernului României.

  1 COMENTARIU

  1. Unul dintre cuvintele golite de sens de catre sistemul comunist si urmasii si folosit parsiv si manipulator, “patriotism” (sau sintagme care duc spre el), defineste in realitate, in discursul USL, un nationalism gaunos si agresiv, obraznic si uzurpator, in fond. Pentru ca in spatele unor lozinci patriotarde, valorile umane general valabile si valorile nationale autentice (vechi si noi) sunt dispretuite, calcate in picioare si permanent sabotate.
   Iar lipsa de educatie a unei bune parti a populatiei/electoratului, face ca “mesajul” acesta sa fie preluat fara discernamant si sa se propage, cu toate efectele paguboase pe care le poate avea.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here