Churchill în cinci minute

  0

  Prager University a lansat recent, în cadrul seriei video informative pe teme istorice, un excelent material despre Winston Churchill, prezentat de istoricul Andrew Roberts.

  Toți știm cine a fost Churchill, dar această mini-biografie s-ar putea să vă surprindă cu unul sau două detalii mai puțin cunoscute. Știați, de exemplu, că mama lui Churchill a fost americancă?

  Un detaliu menționat în cadrul prezentării video de mai jos și care merită întărit, este următorul: cea mai importantă realizare a lui Churchill în 1940 nu este faptul că a împiedicat ocuparea completă a Europei de către invazia germană, ci faptul că a împiedicat guvernul britanic să facă pace cu Hitler. Contrar convingerii lui John Lennon, uneori este mai bine să dai o șansă războiului.

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentAșa înțelege Maia Sandu să lupte cu comuniștii în R. Moldova
  Articolul următorFico-Slovacia. Crimă si circ
  Emil Borcean
  În 1985 am absolvit facultatea de geologie din București. După trei ani de stagiatură la mina de cărbune din Anina, în Banat, am renunțat la geologie și am învățat să fiu programator software. Am plecat din România în 1990, toamna. Am trăit patru ani în Anglia, 19 ani în Canada și aproape doi ani în Germania. M-am întors nu demult în țară. În 2007 am creat blogul Patrupedbun.net, care în 2010 a fuzionat cu blogul Dreapta.net. Din această fuziune s-a născut ILD.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here