Cine este Liu Xiaobo şi ce este China

  1

  Scriitor dizident condamnat în 2009 la 11 ani de închisoare, pentru activităţi subversive la adresa partidului comunist chinez. Veteran al revoltei anticomuniste din Tienanmen din 1989, campion al libertăţii de exprimare şi al democraţiei liberale într-una din cele mai represive ţări din lume. China? A patra economie din lume şi o dictatură comunistă feroce, care deţine recordul mondial de prizonieri şi executaţi pe motive politice, anual şi în cifre absolute.

  Ministerului Afacerilor Externe din România s-a dezonorat prin nehotărîrea de a onora un luptător pentru libertate întemniţat. Sînteţi datori cu această onoare, fără ezitare, în numele zecilor de mii de martiri anticomunişti români. Iar crima de care este vinovat Liu Xiaobo o puteţi citi integral în documentul Carta 08. Dacă acest om a încălcat vreo lege a libertăţii, atunci şi România este ilegală.

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentPremiul Confucius pentru bătălii succesive
  Articolul următorAşadar, vă e dor de comunism?
  Emil Borcean
  În 1985 am absolvit facultatea de geologie din București. După trei ani de stagiatură la mina de cărbune din Anina, în Banat, am renunțat la geologie și am învățat să fiu programator software. Am plecat din România în 1990, toamna. Am trăit patru ani în Anglia, 19 ani în Canada și aproape doi ani în Germania. M-am întors nu demult în țară. În 2007 am creat blogul Patrupedbun.net, care în 2010 a fuzionat cu blogul Dreapta.net. Din această fuziune s-a născut ILD.

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here