Cronică mondenă muzicală

  1

  Îndrăgitul cântăreț Fuego se află la Sinaia, într-o binemeritată vacanță. Cronica mondenă l-a reperat și i-a solicitat un scurt interviu.

  — Am aflat că nu sunteți aici doar pentru relaxare. Lucrați și la un nou album.

  — Mă simt foarte inspirat. Colaborez cu un textier nou și versurile sale m-au mișcat profund.

  — Cei care vă îndrăgesc sunt curioși. Puteți dezvălui mai multe detalii?

  — Noul meu colaborator se numește Cosmin Alexandru. Nu cred că există un om mai sensibil ca el, sau mai profund. Și prin câte a trecut! În tinerețe, pe când era elev la liceu, a fost urmărit de Securitate. Dar el s-a ținut tare. Mi-a povestit cum a suferit când un ofițer de Securitate l-a pironit cu ochii săi albaștri. “Semnează sau îți distrugem familia”, l-a amenințat torționarul. El s-a sacrificat imediat și a semnat angajamentul de informator al Securității. Această grea încercare nu i-a slăbit însă caracterul de luptător anticomunist. Cosmin a continuat, cu curaj, să se opună regimului și i-a îndemnat mereu pe colegi să i se alăture.

  — Dar despre noul album ce ne puteți spune?

  — Se va numi “Toarnă-n cupă pentru tata” și este vorba despre drama unui tânăr urmărit de Securitate. Este vorba despre prietenie, dragoste, sacrificii și idealurile tinereții. Vă pot dezvălui, în premieră, câteva titluri:

  Ani dragi de liceu

  Mi s-a destăinut un prieten

  Fiind băiet scriam rapoarte

  Semnează și tu, iubito

  Nimeni nu te ascultă ca mine

  Va fi o operă complexă, m-am gândit să îi dau un parfum indian. Am început chiar să iau lecții de sitar.

  — Vă mulțumim pentru interviu și vă dorim mult succes!

  — Un ultim cuvânt, dacă se poate. Eu sunt foarte spiritual, nu fac politică. Cosmin este trup și suflet pentru PLUS, un partid nou și energizant, mi se spune. Acum este acuzat că datorită lui se strică alianța dintre PLUS și USR, deoarece PLUS nu dorește să fie excluși cei care au colaborat cu Securitatea pe vremea când erau minori. Dar nu vedeți prin ce dramă majoră a trecut Cosmin? Și cum, cu toate acestea, a reușit să devină un mare specialist de leadership și coach de afaceri și etică managerială? Poate facem și un film la Bollywood!

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentCronică mondenă la Mediterana
  Articolul următorLibertatea – între povară și tânjire
  Emil Borcean
  În 1985 am absolvit facultatea de geologie din București. După trei ani de stagiatură la mina de cărbune din Anina, în Banat, am renunțat la geologie și am învățat să fiu programator software. Am plecat din România în 1990, toamna. Am trăit patru ani în Anglia, 19 ani în Canada și aproape doi ani în Germania. M-am întors nu demult în țară. În 2007 am creat blogul Patrupedbun.net, care în 2010 a fuzionat cu blogul Dreapta.net. Din această fuziune s-a născut ILD.

  1 COMENTARIU

  1. Foarte interesant !
   Pe de o parte ne bazăm pe vechea situație că „gura vinovatului adevăr grăiește”, pe de alta s-ar putea ca pe această cale inedită (muzică, texte tinerești-avântate sau dulcegăioase, filme a la bollywood……..) câteva mici inserții din „etica_comunistă” să parvină și în niscai neuroni ai hipsterilor momentului…

   Metoda a dat rezultate înspăimântătoare pe vremea „flower-power” — vezi muzica-text-ele unora ca Joan Baez, Bob Dylan, și alți promotori voluntari ai paleo-corectitudinii politice cu bani de la partidul comunist american-rus (aka angela davis și alte feministe cu aureolă de păr creț)…

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here