Cum face USL revoluții anti-Băsescu: prin mituirea țiganilor

  1

  Uniunea Social-Liberală n-are nici o problemă în a da mită electorală pentru a-și face mica revoluție împotriva guvernului și a Tiranului Traian Băsescu. 150 de țigani din Gîrcini au fost aduși în Piața Sfatului din Brașov, înarmați cu pancare și învâțați ce să strige. Autori: Florin Gândac (!), autoproclamat lider al comunității țigănești din Gîrcini; Matei Gavril: președintele organizației PNL Săcele. Gavril a organizat protestul (logistică, transport), iar Gândac i-a recrutat pe protestatari și i-a instruit ce să strige.

  150 de romi din Brașov au fost ademeniți la proteste cu bani, țigări și băutură
  „Ne-au promis 50 de lei, să ieşim la miting. Ne-au luat cu autobuzul şi ne-a dus în Piaţa Sfatului. Cine? Florin Gândac. El mi-a promis banii ăştia. Reprezentantul ţigăniei se dă el, dar nu e. Ne-a pus să zbierăm: mai tare! Zbiera la noi când nu vroiam să scandăm. Eu am zbierat cât am putut”, a declarat unul dintre cei care au participat la protestele din Brașov. Florin Gândac este liderul romilor din localitate. Un al bărbat care a fost dus la mitinguri spune că i s-au dat instrucțiuni despre cum să scandeze: „A zis să strigăm: Jos Băsescu! Unitate! Ne învăţa el ce se spunem. Când vedea că nu strigăm, urla la noi să strigăm mai tare”. Mulți dintre cei care s-au bucurat de promisiunea că vor primi bani au fost păcăliți. Din acest motiv, ei s-au hotărât să reclame practica de a angaja protestatari. Oamenii spun că în locul sumelor de bani au primit câte-un pachet de țigări sau o sticlă de băutură: „Ştii ce-i fac? Îl dărâm din toate punctele de vedere. Îi tai craca! Nu-i vorba de bani, e vorba de omenie. Dacă e o chermeză, dacă e băutură, dacă e chef – da să fie! El face buzunarul gros şi pe noi ne prosteşte cu un pahar de ţuică?”, a declarat un alt manifestant de ocazie.

  Deși le-au promis și bani în schimbul participării la proteste, cei doi nu s-au ținut de cuvânt.

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email
  Cititi si

  1 COMENTARIU

  1. Florin Gandac a luat banii de la Partid si s-a gandit pe loc : eu jumate, ei jumate; c-asa-i la rromani. Si treaba ar fi mers snur, numai ca, tiganu’ tot tigan! Le-a luat de cateva milioane, din alea 150 primite, tigari si bautura si restul pentru el.
   As pune o intrebare: de ce nu vor face autoritatile nimic( pentru ca nu vor face nimic) cand este vorba de un caz atat de grav? 150 de oameni adusi contracost, pentru a participa in centrul Brasovului la un miting neautorizat. 2) Cum justifica Matei Gavrila provenienta banilor cheltuiti ?
   Super tare Vlad!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here