Cunoștințele de istorie recentă ale tânărului american absolvent de liceu

  9

  Rhonda Fink-Whitman și-a propus să testeze nivelul de cunoștințe de istorie al tinerilor americani absolvenți de liceu. Fiind evreică și fiica unei supraviețuitoare a Holocaustului, subiectul ales de ea vizează Holocaustul și noțiuni elementare despre al doilea război mondial.

  Tinerii pe care i-a intervievat sunt înrolați în primul an de universitate, la diverse școli de învățământ superior din Pennsylvania. Răspunsurile reflectă gradul lor de cultură generală în acest domeniu, așa cum a fost cultivat de sistemul liceal de educație publică.

  Rezultatul este năucitor. Acești tineri (și mulți alții ca ei) nu știu mai nimic. Sunt tabula rasa.

  În același timp sunt și produse exemplare ale educației progresiste de nivel mediu. Acest fond imaculat este apoi ușor de prelucrat în malaxorul universitar. Se iau minți netede și se înfășoară în ele toate marotele stângist-progresiste ale cadrelor didactice. Astfel se fabrică un bazin electoral de o anumită factură. Nu și cetățeni.

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email
  Cititi si
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentCristian Câmpeanu: Corupţie şi taxe, cu Victor Ponta
  Articolul următorDineu de Ramadan la Casa Albă asezonat cu vânătoare de „teroriști” creștini
  Emil Borcean
  În 1985 am absolvit facultatea de geologie din București. După trei ani de stagiatură la mina de cărbune din Anina, în Banat, am renunțat la geologie și am învățat să fiu programator software. Am plecat din România în 1990, toamna. Am trăit patru ani în Anglia, 19 ani în Canada și aproape doi ani în Germania. M-am întors nu demult în țară. În 2007 am creat blogul Patrupedbun.net, care în 2010 a fuzionat cu blogul Dreapta.net. Din această fuziune s-a născut ILD.

  9 COMENTARII

  1. Pacostea e ca problema cu pricina se extinde worldwide. De ce sa poata gandi cu propria-i minte X sau Y sau de ce sa aiba John Doe discernamant? Politically correct e sa stiu doar eu ce e bine sa afli. Dezbaterea subiectelor face rau si ne oboseste, mai bine le oferim noi raspunsuri prefabricate.
   Nu prea mai seamana cu ideile asupra carora s-a staruit la Monticello…

  2. Tare mă tem că nici profesorii acestor tineri nu ar fi în stare să dea un răspuns minim la acele întrebări.
   Școala e pt dresaj comportamental politically correct, nu ca să dea elevilor învățătură. Se recurge inclusiv la aparente „dezbateri”, elevii sunt puși să-și dea cu părerea, ce credeți, cum să combatem climate change, ce să le facem la ăia care denigrează islamul, și alte discuții „libere” – când ei nu știu nici să scrie corect cum îi cheamă.
   Eu am fost șocată de aceste obiceiuri, când am scos capul la niște cursuri de limbă în Vest, nu mult după 1989. Eu voiam să-mi explice gramatică, ăia veneau cu reviste stângiste, cu art despre rasism, șomaj, poluare, și ne puneau să luăm poziție pro sau contra acelor plăgi. Nu-mi venea să cred, ce tâmpenie.
   Noi la liceu, pe vremea lui Ceașcă, la ora de învățământ politic făceam fizică, diriga fiind de fizică. Ăștia, săracii, cred că și la fizică fac învățământ politic. Copii, ce credeți, e bine ca două trenuri să se ciocnească, punând în pericol melcii de pe șină și încălzind planeta?

  3. “Noi la liceu, pe vremea lui Ceașcă, la ora de învățământ politic făceam fizică, diriga fiind de fizică. Ăștia cred că și la fizică fac învățământ politic. ” Super tare spus! As fi ras un pic, dar nu stiu de ce m-a curentat un fior de groaza.

  4. Pretindeti prea mult de la studentii americani, domnilor! Cum sa stie ei ceva despre Holocaust cind nici istoria propriei lor tari nu li se preda cum se cuvine? E suficient insa ca invata despre evenimente si oameni care merita cu adevarat pagini intregi in cartile de istorie – de ex. Harvey Milk. Stiu macar domniile voastre cine a fost marele erou si martir Harvey Milk?? N-aveti habar, of course.. Dar elevii de-aici din California nu numai ca stiu, dar si il celebreaza in fiecare May 22 (atunci e Harvey Milk Day, proclamata sarbatoare in CA in cinstea eroului sus pomenit).

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here