Daniel Hannan despre UE si lupta pentru statul de drept: „This is a battle for people of Romania”

  1

  Excelenta conferinta lui Daniel Hannan la evenimentul organizat de Noua Republica.

  Europarlamentarul conservator britanic a amintit ca se afla la Bucuresti in iunie 1990, ca avea 18 ani cand a vazut lupta de atunci a romanilor pentru libertate, arbitrariul unui regim (Iliescu-Roman) care se socotea, alaturi de mineri, mai presus de lege, si a vorbit despre statul de drept si forta transformatoare a patriotismului – o erezie in UE.

  De mai multe ori in aceasta conferinta, Daniel Hannan a amintit faimoasele cuvinte ale lui Ronald Reagan:

  „Libertatea nu este niciodată la mai mult de o generaţie distanţă de dispariţie”.

  Fiecare generatie – si a noastra – are de dus propria lupta pentru libertate. Acum ne confruntam cu lideri care se cred mai presus de Constitutie.

  Daniel Hannan a vorbit despre infantilizarea natiunilor. „Natiunile, precum indivizii, pot fi infantilizate de dependenta. Nu trebuie sa va uitati peste mari si tari pentru a vedea ce se intampla cu tarile care asteapta salvarea din alta parte.” A dat exemplul Greciei. Niciun stat nu a primit mai multe subventii europene decat Grecia. Dependenta de altii – de Bruxelles, de fondurile europene, de UE – duce la infantilizare, pierderea responsabilitatii. Raspunsul grecilor in ultimele alegeri? Unul copilaresc: respingem austeritatea, dar, in acelasi timp, dorim neaparat sa ramanem in zona Euro.

  La fel si acum cu romanii care, confruntati cu asaltul USL asupra statului de drept, asteapta mantuirea de la Uniunea Europeana. „Nimeni nu va lupta pentru voi, daca nu luptati voi insiva”, a spus Hannan. „E o lupta [pentru apararea statului de drept] care trebuie dusa de romani.”

  Cuvintele liderilor europeni, luarile de pozitie, sunt importante, a mai admis Hannan. “Dar nu trebuie sa asteptati mai mult de la UE decat cuvinte. Depinde de voi sa aratati ca nu sunteti inerti. Ar fi gresit sa asteptati sa fie rezolvata din afara criza constitutionala din aceasta tara.“

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email

  1 COMENTARIU

  1. Guido Westerwelle, Ministrul de Externe al Germaniei:

   “Avem nevoie de mecanisme care sa ne permita o reactie comuna mai rapida atunci cand o tara partenera din UE desconsidera in mod grosolan litera sau spiritul valorilor comunitatii europene.”

   Viviane Reding, Comisarul pentru Justiție al UE:

   ”eu cred ca avem nevoie, de asemenea, intr-un viitor nu foarte indepartat, de un ministru al Justitiei in UE, care sa dispuna de mijloace pentru a impune statul de drept in UE. Acesta trebuie sa aiba dreptul de a depune plangere in fata Curtii europene de justitie daca independenta justitiei este in pericol intr-un stat”

   E clar că lovitura de Stat din România este utilizată drept pretext pentru ca UE să acumuleze și mai multă putere.
   Șocați de puciul uslamist, foarte mulți români cu vederi democratice și pro-occidentale își pun speranța de salvare în UE.
   E bine că UE a arătat fermitate până acum. Dar orice acumulare prea mare de putere este periculoasă, iar UE nu e lipsită de interese lumești și de agende ideologice.
   Noile mecanisme de control centralizat asupra țărilor „care ies din rând” vor putea fi aplicate lui Viktor Orban, care a pus în Constituție scandaloasa referire la valorile creștine, și lui Jaroslaw Kaczynski, pentru că s-ar putea să câștige alegerile în Polonia și să se apuce iar de lustrație – caz în care UE îi va sări din nou în cap, îngrijorându-se de pericolul ca securiștii, comuniștii, mogulii și minoritățile sexuale să fie discriminate de ultraconservatorii creștini.
   Datorită puciștilor Ponta și Crin, s-a creat precedentul. Orban și poate Kaczynski, vor fi chemați la Bxl, luați de urechi, și li se va da o listă de sarcini de îndeplinit fără comentarii până la sfârșitul lunii curente. Numai măsuri democratice, desigur, progresiste, menite să prevină discriminarea și obscurantismul. De exemplu, să legalizeze căsătoriile homosexuale și să le interzică pe cele homofobe.
   Cine se uită la ce voteaza Parlamentul European, vede că UE deja nu mai este cea la care am aderat noi în 2007.
   Iar UE din 2012, care ne-a ajutat atât de mult în situația concretă a puciului uslaș, nu va mai fi aceeași, dacă țările membre îi cedează toate suveranitatea, lăsând în întregime soarta națiilor lor pe mâna comisarilor și a experților – care sunt și ei oameni păcătoși, ispitiți de putere, condiționați de clișee ideologice și de proiecte utopice și legați de interese dintre cele mai pământești.
   Poate că acum scăpăm de ruși, și UE ne ajută: Dar s-a mai văzut Bundeskanzler angajat la Gazprom. UE condusă de Germania nu e o garanție de viitor. E doar o șansă de scăpare pe moment. Să sperăm că durează și atât.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here