De ambiguitatea “pro-occidentalilor” de la Chișinău profită Rusia

  1

  Politica papuașilor de la Chișinău e absolut contradictorie, incoerentă și neclară.

  Nu poți discerne o singură linie coerentă, niciun principiu, nicio continuitate, nicio logică.

  Maia ba-i pro-occidentală, ba “mai lăsați-o cu geopolitica”; ba integrarea europeană e prioritatea nr. 1, ba “geopolitica dezbină societatea”. Ba caută “normalizarea relațiilor cu Rusia” și laudă “contribuția pozitivă a lui Kozak” la debarcarea căpcăunului, ba bolborosește la Vilnius despre “Moldova – obiect de tranzacții între marile puteri“, când guvernul ei e expresia supremă, chintesența, uleiul stors al tranzacției de la începutul acestei veri.

  Cine s-o mai înțeleagă?

  Legat de jurnaliștii români, sfat: când simți că nu mai pricepi nimic din politica unei situații, încearcă sa studiezi amontele – de unde vine discursul ăsta absolut incoerent, înșelator, de unde vin dublele standarde? Care e filosofia? Și apoi te uiți cine o consiliază, mai faci un pic de efort să sapi la parcurs, continuțul ideilor și anturaj, și devine mai clar.

  Adică în Moldova vorbim de o filosofie a diplicității care se sprijina pe resorturi relativ recente – ocupația sovietică în primul rând, peste care s-a suprapus bonjurismul de import reprezentat excelent de noile elite. Ălea cu Harvard.

  Dar ocupația sovietică și bonjurismul, imitațiile proaste, ce înseamnă? Negarea de sine! De aici toate belelele.

  Nu o sa epuizez subiectul, dar Moldova merită un alt tratament, ceva mai multă seriozitate. De dragul securității imediate a României, nu de alta. Să te aibă de prosti niște narcisiști politici de la Chisinău e chiar trist.

  În altă ordine de idei: ambiguitatea “pro-occidentalilor” de la Chișinău face ce face și tot Rusia avantajează.

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email

  1 COMENTARIU

  1. Asta vedem de mult timp – duplicitatea a devenit o marcă a guberniilor rusești cu majorități nerusești, ocupate după al doilea mondial…

   A avut cineva impresia/speranța că rușii/kgb vor lăsa la conducerea „republicii” niscai cialaveci anti-ruși ??

   Ideea este – poate vreo conducere non-filo-rusă de la București să facă un proiect de Basarabie care să întoarcă foaia în gândirea populației majoritare ?? Vom putea alege vreodată o asemenea conducere, care să aloce suficiente fonduri pentru inundarea acestor „foste județe românești” cu gaz-curent electric-mass media-burse-șosele-credite ieftine ???

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here