De la Chevron la Gazprom sau cum a declanşat Ponta Marea Revoluţie Naţional-Kaghebistă

  4

  Guvernul României subminează imperialismul capitalist decadent occidental prin escrocarea în direct a FMI cu ajutorului lui Dan Diaconescu şi Remus Vulpescu şi curtează cu umilinţă o companie condusă de un fost spion rus asociat cu Vladimir Putin pentru a salva Oltchim spre inflorirea şi propaşirea poporului. Bun venit la Revoluţia Naţional-Kaghebistă!

  Nimeni, nici măcar Ponta nu mai pare să-şi amintească de ce a dat jos USL guvernul Ungureanu, altfel cel mai onest etc. n-ar fi emis acuzaţia – esenţă pură de obscenitate publică – că MRU n-a privatizat Oltchimul în aprilie. Păi, exact în aprilie Ponta-Antonescu&Voiculescu înfierau guvernul MRU vrea să „înstrăineze pe nimic” ultimele resurse ale ţării – inclusiv Oltchim – pentru că este şantajabil. De fapt moţiunea de cenzură s-a şi numit „Opriţi guvernul şantajabil” şi denunţa, printre altele, acordul cu gigantul petrolier american Chevron privind exploatarea gazelor de sist, pus, intre timp, la pastrare de guvernul Ponta: „Prima întrebare care se pune – pe care o punea USL – este de ce Guvernul a aprobat acorduri petroliere cu o singură companie, deşi mai existau şi alte companii care ar fi dorit să încheie astfel de acorduri petroliere cu autorităţile române.”

  Ne-am permis la vremea respectivă să speculăm că „alte companii interesate” era un nume de cod pentru Gazprom. Ieri, Ponta aproape că a implorat concernul rus TISE să preia Oltchim după încheierea episodului DDD. TISE, unul din sutele tentacule ale Gazprom, îl are în frunte pe Nikolai Tokarev, preşedinte în acelaşi timp al Transneft, compania monopol de stat care deţine reţeaua de conducte de transport al petrolului pe teritoriul Rusiei. În această calitate, Transneft reprezintă printre altele unul dintre cei mai ascuţiţi ghimpi înfipţi de ruşi în coasta Chevron şi ai intereselor petroliere americane în Asia Centrală. Nu mai demult de august, ruşii au blocat conturile Caspian Pipeline Consortium, un joint-venture prin care Chevron aduce petrol din Kazahstan până la Novorossiysk, la Marea Neagră. Nikolai Tokarev şi-a început cariera ca spion KGB în Germania de Est unde a fost coleg cu un anume Vladimir Putin şi a urcat în ierarhia kaghebisto-politico-economică de la Moscova împreună cu acesta. În esenţă, ăsta este omul pe care mai că-l implora Ponta ieri să cumpere Oltchim, de preferinţă anul viitor după alegeri. Să fie aşadar Ponta un agent al Moscovei? Nu este exclus dar, pe de altă parte, nu e obligatoriu ca Ponta să lucreze direct pentru ruşi. Poate s-o facă însă indirect întreţinând un amestec de interese politice şi economice meschine, resentimente antioccidentale şi naţionalism agresiv şi moda (neo)colectivismului socialist-fascizant post-criză.

  Dacă este ceva cât de cât limpede în toată această soap opera cu Dan Diaconescu, Remus Vulpescu şi privatizarea Oltchim de către popor, prin popor şi pentru popor este escrocarea în direct, fără ruşine şi fără urmă de responsabilitate a Fondului Monetar Internaţional de către guvernul Ponta şi USL. Guvernul a creat nu numai un personaj de vodevil pe care îl foloseşte pentru a le indica celor de la FMI că dacă nu relaxasează condiţiile, atunci are oricând la îndemână arma „poporului”, dar şi pentru a delegitima şi arunca în derizoriu ideile de economie de piaţă liberă şi de privatizare.

  S-au spus multe în ultimele zile despre Dan Diaconescu şi cine s-ar putea afla în spate lui. Să încercăm, la rândul nostru, o incursiune indirectă, negativă (ca să nu zicem apofatică, Doamne iartă-ne!) în misterul acestui fenomen pseudo-mesianiac. În primul rând, Dan Diaconescu nu este jurnalist şi, prin urmare, producţiile sale „jurnalistice” nu respectă şi nici nu au respectat niciodată regulile jurnalistice etice privind adevărul, relatarea faptelor şi obiectivitatea. În acest vid moral absolut, Dan Diaconescu a devenit mogul media, se plimbă cu Rolls Royce şi elicopterul şi este judecat pentru şantaj. În al doilea rând, Partidul Poporului nu este partid politic, ci un produs politic gata de livrat celui care dă mai mult. Dan Diaconescu nu este om politic ci creatorul şi proprietarul acestui produs. Singurul semn de întrebare priveşte moneda în care DD va încasa preţul procentelor pe care le va câştiga la alegeri.

  În al treilea rând, Dan Diaconescu nu este Dan Diaconescu, ci grupul de relaţii de corupţie, şantaj şi extorcare care l-au făcut posibil şi care îşi conduce afacerile profibile la umbra lui mediatică. Pentru DD, OTV, Oltchim, Partidul Poporului şi poporul în general sunt negociabile în schimbul unui singur bun nefungibil – imunitatea. Oricine îi va garanta lui DD şi grupului pe care îl reprezintă că nu vor ajunge la puşcărie va dispune de voturile, loialitatea şi jurământul său de credinţă rostit în direct la OTV. Din acest punct de vedere, locul natural al lui DD este alături de USL, care a demonstrat în repetate rânduri că are drept obiectiv principal subordonarea Justiţiei. Ceilalţi nu pot oferi astfel de garanţii, cel puţin nu cu Băsescu la Cotroceni şi de aceea nu au nimic de oferit. Pe de altă parte, (PP)DD şi USL sunt înrudite ideologic. Ponta s-a exprimat public pentru expulzarea FMI şi înlocuirea banilor occidentali cu împrumuturi din Rusia şi China, iar USL a purtat în mod agresiv şi susţinut încă de anul trecut o campanie naţionalistă violentă, care a culminat cu atacurile la adresa Statelor Unite şi Uniunii Europene.

  Ceea ce nu a putut spune USL despre respingerea sistemului de proprietate privată şi capitalismului occidental precum şi despre „naţionalizarea” economiei în numele poporului dar sub controlul statului, a spus Dan Diaconescu. Ceea ce nu a putut face Dan Diaconescu, a făcut Remus Vulpescu, un fel de Vadim plus Ion Coja al economiei de nationale care parca si-a propus sa submineze capitalismul si “marea finanta mondiala” din interior. Şi în felul acesta ajungem la ruşi, pentru că tot ceea ce înseamnă colectivism naţional-socialist, oligarhie securistă/kag şi corupţie generalizată înseamnă capitalism de stat şi face, indirect, jocurile Rusiei.

  Cristian Câmpeanu

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email

  4 COMENTARII

  1. Şi în felul acesta ajungem la ruşi, pentru că tot ceea ce înseamnă colectivism naţional-socialist, oligarhie securistă/kag şi corupţie generalizată înseamnă capitalism de stat şi face, indirect, jocurile Rusiei.

   DA ! DA ! DA ! M-am prins de vreo 17 ani, dar trebuie repetata chiar si ad nauseam sa intre in capul cit mai multora.

  2. Nu mai demult de august, ruşii au blocat conturile Caspian Pipeline Consortium, un joint-venture prin care Chevron aduce petrol din Kazahstan până la Novorossiysk, la Marea Neagră. Nikolai Tokarev şi-a început cariera ca spion KGB în Germania de Est unde a fost coleg cu un anume Vladimir Putin şi a urcat în ierarhia kaghebisto-politico-economică de la Moscova împreună cu acesta. În esenţă, ăsta este omul pe care mai că-l implora Ponta ieri să cumpere Oltchim, de preferinţă anul viitor după alegeri.

   sper ca acest articol va lamuri macar o mina de oameni despre ce se ascunde in spatele spiritelor generoase care lupta pentru salvarea naturii de capitalismul imperialisto-american – rusii.

   asta e un grup de protestatari impotriva gazelor de sist venit de la constanta –

   organizatori – Coalitia „Dobrogea verde” este formata din Organizatia Nonguvernamentala Guvernamentala „Mare Nostrum”, Grupul pentru Jurnalism, Cultura si Comunicare, Centrul pentru Resurse Civice si Comisariatul pentru Societate Civila, Vama Verde, Costinestiul Verde, Mangalia Verde. Actiuni similare se desfasoara la Barlad, Bucuresti, Cluj si Timisoara. Organizatorii protestului fac un apel de mobilizare generala a tuturor dobrogenilor. „Vom iesi in strada si vom aduce la noi sticle cu apa de 0,5 litri, pentru a le depune in fata statuii, deoarece credem ca aceasta va fi singura rezerva de apa potabila din Dobrogea ramasa dupa inceperea forarilor prin fractionare hidraulica a gazelor de sist”, a declarat Mihaela Candea, director executiv al O.N.G. Mare Nostrum.
   http://observator.ro/141981/protest-verde-la-constanta-141981.html

   afisele parca sint desprinse din propaganda comunista a anilor 50, si acum, ca si atunci, americanii erau imperialistii care voiau sa ne colonizeze iar cei care lucrau cu ei erau niste “asasini”

   vocea rusiei spunea in vara ca ar ar trebui incurajate misacrile extremiste din tara. lucrul asta deja se intimpla, gruparile extremiste care deocamdata salveaza romania de gazele de sist, rosia montana si alte calamitati care ne-ar cistiga independenta energetica fata de rusia sau ar exploata niste resurse care asteapta sa fie exploatate, aceleasi grupuri fac azi vizionari de film, discutii, schimb de experienta si idei cu grupuri comuniste din occident, cum ar fi grupul comunist terorist weather underground https://inliniedreapta.net/terorismul-comunist-al-weather-underground-promovat-la-cluj/ sau miscarea notav din italia, este vorba de miscari care vor sa salveze planeta prin violenta, dindu-i foc, aruncind-o in aer https://inliniedreapta.net/insemnare/tinerii-maniosi-aduc-comunismul-tinerilor-naivi-din-cluj-si-nu-numai/ elemente extremiste pe care rusia are toate interesele sa le incurajeze daca vrea sa impiedice cit mai mult timp exploatarea resurselor din romania. daca chevron sau alta companie (nerusa) ar veni in romania sa faca exploatarea, noi am cumpara gaz cu un pret de 5-6-7 ori mai mic fata de pretul cu care il luam acum de la putin. miliarde si mii de miliarde, rusii ar fi cretini sa nu imvesteasca in aceste miscari .

   din miscarile astea fac parte de la bieti terminati ca mihnea blodariu:

   Oare romanii nu se mai simt liberi dupa 22 de ani în această democrație? Și răspunsul este NU! Nu ne simțim liberi, românul nu mai este liber. Cu fiecare, zi în acești 22 de ani, i s-a luat puțin din libertatea de a-și deschide un magazin în cartier, și i s-a dat mall-ul, i s-a dat corporația, i s-a dat multinaționala(…) Nu, nu mai sîntem liberi, nu mai sîntem liberi într-un stat care ne minte în fiecare zi de la TV și din sptele birourilor, și din spatele costumelor. Nu mai sintem liberi atunci cînd democrația se traduce printr-un țarc în care am fost băgați de cîinii sistemului

   grupul tinerii maniosi, aceiasi din grupul pentru actiune sociala de la cluj, au o franciza pe asa numita “Global Anti-Fracking Day”

   22 septembrie este “Global Anti-Fracking Day”, Ziua Internațională împotriva exploatării gazelor de șist prin fracturare hidraulică.

   Într-un context european în care se impun moratorii sau chiar interzicerea acestui tip de exploatare, Romania este în pericol să devină terenul de joacă al unei corporații petroliere cu o istorie pătată de numeroase incidente.

   Va invităm Sâmbătă, 22 septembrie 2012 la ora 20.00 în Piața Unirii pentru a viziona în aer liber filmul documentar “Gasland” realizat de Josh Fox. Mărturiile numeroaselor comunități afectate de exploatări, interviuri cu reprezentanți ai companiilor și ai comunității științifice completează tabloul aparent idilic folosit de companiile petroliere pentru a continua acest tip de exploatare dăunătoare.

   Site-ul filmului:
   http://www.gaslandthemovie.com/
   O prezentare grafica a procesului de fracturare hidraulica (fracking):
   http://www.dangersoffracking.com/

   Proteste la Bârlad împotriva exploatării gazelor de șist:
   http://www.jurnalul.ro/observator/protest-barlad-gaze-sist-611098.htm
   http://totb.ro/foto-mii-de-barladeni-la-marsul-tacerii-impotriva-fracturarii-hidraulice
   Cui ne vindem natura:
   http://amazonwatch.org/work/chevron
   http://en.wikipedia.org/wiki/Chevron_Corporation#Controversies
   http://www.abc.net.au/news/2012-01-04/ecuador-court-upholds-chevron-ruling/3758606

   de ziua internationala impotriva independentei energetice de rusia, o mina de terminati s-a uitat la un film in centrul clujului

   pagina de facebook a evenimentului – http://www.facebook.com/events/264013423718353/265319580254404/?notif_t=plan_mall_activity

   la protestele pentru salvarea romaniei de independenta energetica fata de rusia participa si miliatia spirituala, care zilele astea ne invata cum trbuie predat comunismul in europa de est http://www.militiaspirituala.ro/detalii.html?tx_ttnews%5Btt_news%5D=369&cHash=2d07a5c98108d6677c532feebb638eb5

   mihai bumbes de la militia spirituala

   tinerii maniosi, cluj
   “cine nu sare(in aer) nu vrea schimbare”

   (vedeti si asta https://inliniedreapta.net/monitorul-neoficial/otilia-nutu-gazul-de-sist-a-fi-sau-a-nu-fi-dependenti-de-rusia/ )

  3. Nenorocirea consta in amestecarea unor lucruri serioase (Chevron), cu chestii dubioase (Frank Timis). De fapt asta se intimpla permanent de la Revolutie incoace (vezi legea lustratiei si tot ce mai vreti).

   Se aplica sistematic urmatorul principiu: Daca intr-un butoi de vin arunci o picatura de rahat, totul devine rahat; daca intr-un butoi de rahat arunci o picatura de vin TOT RAHAT RAMINE.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here