Dezbaterea Obama – Romney în câteva secvenţe esenţiale

  13

  Fără teleprompter şi fără protecţia presei sicofante, asta e tot ce rămîne din Obama atunci când trebuie să facă faţă unui oponent bine pregătit şi hotărît să demonteze prompt toate falsurile care i se pun în cârcă. Primo Carnera a ajuns campion mondial de box în 1933 după o serie de meciuri aranjate, care i-au facilitat protejatului Mafiei ascensiunea către titlul suprem. Dar la prima întâlnire cu un şalanger serios Carnera a fost trimis la podea de 11 ori şi a pierdut titlul. În dezbaterea de ieri, Obama şi-a recunoscut KO-ul în momentul în care s-a adresat moderatorului cu: “Jim, eu… cred că poţi să schimbi subiectul de dezbatere…”

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email
  Cititi si
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentPrima dezbatere Obama – Romney
  Articolul următorȘtiință năucă pentru poporul nărod
  Emil Borcean
  În 1985 am absolvit facultatea de geologie din București. După trei ani de stagiatură la mina de cărbune din Anina, în Banat, am renunțat la geologie și am învățat să fiu programator software. Am plecat din România în 1990, toamna. Am trăit patru ani în Anglia, 19 ani în Canada și aproape doi ani în Germania. M-am întors nu demult în țară. În 2007 am creat blogul Patrupedbun.net, care în 2010 a fuzionat cu blogul Dreapta.net. Din această fuziune s-a născut ILD.

  13 COMENTARII

  1. Propozitia mea favorita, aruncarea prosopului de catre Obama la chestiunile economice, discutia despre joburi etc:

   “Jim, you may want to move on to another topic…”

  2. Ce mai, Emil, Obama s-a prezentat extrem de slab si de vina este numai el pentru ca a cautat sa fie ferit de dezbateri, de interviuri, de orice persoana, subiect sau intalnire care l-ar fi putut pune in dificultate. Este exact ca in orice competitie: daca adversarii tai sunt de calibru, si tu vei deveni mai bun. Daca nu, te vei plafona sau, asa cum se intampla adesea, vei regresa.

  3. de vina este numai el pentru ca a cautat sa fie ferit de dezbateri, de interviuri, de orice persoana, subiect sau intalnire care l-ar fi putut pune in dificultate

   -pe undeva, Bam imi aminteste de Geoana, care fugea de intalniri televizate cu Basescu ca de ciuma – si urechile clapauge, tot de Geoana imi amintesc.
   Emil-“şalanger” nu suna prea bine. Pune si tu “contracandidat”, sau challenger pur si simplu. Scuze de corectura…..minunata melodia aleasa, Changes a lui Bowie!

  4. să vezi că Romney o fi recurs la flacăra aia violetă,
   altfel nu se explică de ce geniul și superdotatul de Obama nu a arătat ce poate
   …mda, cravata lui Mitt nu pare mov, dar sigur o fi avut vreo batistă mov pitită prin buzunar

  5. Daca Romney a facut rost de flacara violet, cred ca a fixat-o in privire, ca prea a stat cu ochii atintiti pe Obama, iar acesta prea a evitat contactul vizual cu adversarul sau… 😛

  6. Liv, șalanger chiar exista in romana, e un neologism acceptat. Suna cum suna, dar l-am preferat pt ca se potrivea mai bine in contextul de box. Nevermind….

   Anca, chestia cu batista e misto, pentru ca la DailyKos (site progresist) se speculeaza ca Romney a trisat. La sosirea pe podium a scos ceva alb din buzunar si l-a pus pe pupitru. Sigur a fost o fituica de pe care a citit date, cifre si statistici!

   Batista fermecata a lui Romney:

  7. Ceva s-a-ntîmplat violet/violent, nu știu. Căci uite, nici 48 de ore nu trecuseră de la dezbatere și “s-a arătat dreptatea” 🙂 Zerobama i-a răspuns cu multă înțelepciune și aplomb trișorului bogătaș exploatator Romney – i-or fi ajutat oare și cele DOUĂ telepromptere? 🙂 🙂 🙂

   Headline of the day

   De bani nu duce lipsă, a colectat în septembrie $181 de milioane, apropiindu-se de un total de un miliard; dacă adăugăm sindicatele și “super PAC”‘s, efortul de a-l realege pe Chicago Jesus bate spre două miliarde!

   Cu toate acestea, un proaspăt sondaj Rasmussen arată că Romney îl conduce acum cu 49% – 47%, inversînd scorul dinaintea meciului de box cu umbra scaunului/costumului gol din Denver de alaltăieri.

  8. Breaking News: Romney recuperează spectaculos în Buckeye State Ohio! La fel și candidatul Republican pentru Senat!

   Dacă Romney cîștigă Ohio, sînt toate șansele să devină noul Președinte.

   Observație importantă: lucrurile par să meargă la fel de bine și în Wisconsin pentru Mitt Romney. Porecla locuitorilor statului e “Big Cheese”. În septembrie, la un moment dat, Obama era “mare brînză” cu un avans de circa 10%, în prezent lupta devine extrem de strînsă, joi la dezbatere va participa candidatul la funcția de Vicepreședinte Paul Ryan, în prezent deputat de WISCONSIN! Dacă Romney-Ryan “iau” Wisconsin, ar putea pierde Ohio și tot ar cîștiga Casa Albă! (Explicațiile cifrice le găsiți în două comentarii de ieri)

  9. Sper ca americanii votanti si cu capul la ei sa fie majoritari.
   Doamne, ce-mi doresc asta si pt noi, romanii!!!

  10. RCP Average da un avantaj de 1.4 puncte pentru Obama dupa ce zile intregi (ca sa nu spun saptamani) diferenta era undeva la 3-3.5. Una din cele mai abrupte comprimari a diferentei de optiuni intre cei doi candidati. Si se pare ca aceasta comprimare se datoreaza in special statelor-cheie. In ritmul asta am impresia ca somajul in State va creste iar dincolo de 8 (echipa lui Obama face mare caz de o scadere a somajului pana undeva la 7.8) nu de alta dar o liota intreaga de lipitori din echipa lui Obama (incepand chiar cu El Lider Maximo) vor fi nevoiti sa-si caute de lucru.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here