Dilemă de polițist în Suedia. O fi „hate crime” atacarea unei sinagogi cu cocktailuri Molotov?

  0

  20 de tineri și copii evrei s-au baricadat în subsol și au trăit clipe de groază. Zece indivizi cu cagule au atacat sinagoga din Gothenburg cu cocktailuri Molotov în timp ce înăuntru se desfășura o întrunire a tineretului. Curtea a luat foc, dar o ploaie puternică a stins incendiul. Cu o zi înainte, la Malmo au avut loc proteste palestiniene în care s-a cerut uciderea evreilor, atacarea Tel Aviv-ului etc.

  Un comandant de poliție din Gothenburg spune că evreii din Suedia pot fi victime ale atacurilor din partea unor extremiști de stânga furioși pe Israel, din partea unor grupări antisemite de dreapta sau din partea unor grupări extremiste musulmane. Dușmani mulți.

  New York Times consemnează că poliția suedeză încă nu știe dacă va investiga drept hate crime atacul de la sinagogă. E prea devreme să se pronunțe. Tentativă de incendiere a fost cu siguranță. Dar nimeni nu a fost rănit, ne asigură apărătorii legii.

  Purtătorul de cuvânt al poliției, Ulla Brehm:

  Poate deveni „hate crime”. Infracțiunea acum este de tentativă de incendiere. Dar se poate schimba pe parcursul investigației.

  Bine ați venit în Minunata Lume Nouă!

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email
  Cititi si

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here