Doamnelor şi domnişoarelor, Uniunea Europeană v-a desfiinţat

  12

  androgynO broşură realizată de Departamentul Lingvistic al Uniunii Europene standardizează formulele de adresare între europarlamentari şi pentru politicienii cu pretenţii de anvergură europeană. Cu efect imediat, eurolimba avangardei europene a fost purificată de o serie de forme de adresare care frînează dezvoltarea unei noi conştiinţe şi perpetuează în mod insiduos inegalitatea dintre sexe.

  Următoarele forme de adresare trebuie evitate cu orice preţ:

  • Doamnă, Domnişoară – Miss, Mrs – Frau, Fraulein – Madame, Mademoiselle – Senora, Senorita – etc.
  • Sportiv (sportsman) sau om de stat (statesman) sînt corupte de particula masculină man, deci inacceptabile. În locul lor se recomandă atlet şi lider politic.
  • Ofiţer de poliţie înlocuieşte poliţist şi poliţistă.

  Lista nu se opreşte aici.

  După ce în urmă cu un an sau doi a rezolvat problema stringentă a lungimii bananelor şi curburii castraveţilor, Uniunea Europeană a bifat acum şi scopirea limbii. Pe banii dumneavoastră, inclusiv al doamnelor şi domnişoarelor plătitoare de impozite şi scoase din circulaţie în numele neutralităţii de gen.

  EU bans use of ‘Miss’ and ‘Mrs’ (and sportsmen and statesmen) because it claims they are sexist

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentDoctoriţă din România suspendată pentru rasism, în Al-Bion
  Articolul următorCoafeza din Oran
  Emil Borcean
  În 1985 am absolvit facultatea de geologie din București. După trei ani de stagiatură la mina de cărbune din Anina, în Banat, am renunțat la geologie și am învățat să fiu programator software. Am plecat din România în 1990, toamna. Am trăit patru ani în Anglia, 19 ani în Canada și aproape doi ani în Germania. M-am întors nu demult în țară. În 2007 am creat blogul Patrupedbun.net, care în 2010 a fuzionat cu blogul Dreapta.net. Din această fuziune s-a născut ILD.

  12 COMENTARII

  1. Heh! Tara arde si baba se piaptana. Sau ma rog, invazia Islamica este in curs de desfasurare si Dhimmi-parlamentarii sint preocupati de gender neutral political correctness.
   Sint foarte curios daca peste 20-30 de ani cind Westul Europei va deveni in mod oficial Califatul Islamic European daca problema asta va mai fi de actualitate. Legea Shariei pare sa fie foarte stricta in ceea ce priveste diferentele dintre sexe; pun pariu ca parlamentarii Euroidioti ramasi in viata in urma convertirii fortate la Islam or sa voteze cu la fel de mare entuziasm pentru propunerea legislativa care va diferentia intre sexe in cea mai mare masura posibla.

  2. Faza tare este ca citind comentariile la articolul respectiv am dat de o tanti care considera foarte buna aceasta aiureala.

  3. ba eu va rog sa mi va adresati in continuare cu domnisoara. Ma doare in fund de ce imbecilitati mai scorneste cite un biet dobitoc, fie el si european.

  4. De acord cu Andreanum, numai ca domnisoara nu se mai potriveste, asa ca n-am nimic impotriva sa mi se adreseze cu milady.

  5. Despre cartulia privind “Gender Neutral Language” nu am gasit nicio referinta pe situl Uniunii Europene, insa un numar de parlamentari au comentat “normele” si asa s-a putut afla cate ceva.

   Unul din exemplele cele mai haioase este “man-made” care trebuie inlocuit cu synthetic. Alte cuvinte interzise: fireman, air hostess, headmaster, policeman, salesman, manageress, cinema usherette si male nurse.

   Totusi, nu s-au gasit cuvinte unisex pentru waiter si waitress, ramanand la latitudinea parlamentarului ce cuvant sa foloseasca.

   De ce Uniunea Europeana nu a publicat normele pe stul sau este o intrebare pe care trebuie sa o puna in primul rand parlamentarii europeni.

  6. manager(ess) o fi venind tot de la man de l-au interzis? 😀
   man ager aka uom/barbat ager. Sunt de acord sa se interzica in acest caz, caci am vazut destui burtosi in ultima vreme care numai impresia de agerime n-o dau.

  7. Încă odată europenii au dovedit că sunt inteligenţi şi au curaj spiritual. Mă mândresc cu ei. Voi cei ce sunteţi ancoraţi în prejudecîţi treziţi-vă! Sunteţi în Europa, nu în Arabia.

  8. Eu credeam ca inteligenta se refera si la o suplete a gandirii, la puterea de a face o diferenta. De exemplu – unul din multele – UE propune pentru statesman varianta lider politic, dar poti sa fi om politic, inclusiv lider politic si fara sa fi om de stat. Mai ales cand esti in opozitie, dar nu numai.

   Revenind la inteligenta/suplete. Cand dai in boala ca sa gasesti cuvinte neutre, dai si intr-o groapa de potential al inteligentei. Are rost sa urmezi niste prostii numai ca sunt unisex, corecte politic.

   Si apropo de Arabia. Sti ca acolo se face diferenta si intre tu pentru barbati – se spune anta – si tu pentru femei – se spune inti? Diferentele de gen au la baza flexibilitatea si supletea. Cat de mult stimuleaza gandirea cuvantul plastic si cat de mult ne jigneste manmade?

  9. Schimbarea limbajului aduce modificari profunde la nivel fiintial. Stiu ei foarte bine ce urmaresc.

   Daca avortul nu s-ar mai numi “intrerupere de sarcina”, ci “prunc-ucidere” – ceea ce si e, cine s-ar mai buluci la avort?

   Homosexualul e un biet pacatos nefericit, nu “minoritar sexual” neinteles.

   Totul a fost posibil pe baza manipularii limbajului. Si se face in continuare.

   Sa spunem lucrurilor pe nume, ca altfel ne stricam la cap!

  10. Anonimus:)
   …pe de o parte ai dreptate – cuvantul construieste (si modifica)…
   …pe de alta parte cele de mai sus sunt categoriile tale SUBIECTIVE:)

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here