Două luni de închisoare în paradisul socialist al lui Hollande

  1

  nicolasNicolas Bernard-Buss, opozant al legii Taubira care legifereaza casatoria homosexuala in Franta, a fost condamnat la patru luni de inchisoare, dintre care doua luni de detentie ferma, imediata, si 1000 de euro amenda.

  Pedeapsa cu inchisoarea este cu totul disproportionata. Este de fapt o premiera, caci Nicolas, 23 de ani, nu a avut o atitudine violenta. Nici macar Parchetul nu retine asa ceva.

  Duminica trecuta, dupa ce a manifestat alaturi de circa doua sute opozanti ai legii Taubira in fata televiziunii M6 unde se afla presedintele Hollande pentru un interviu, coloana de protestatari s-a indreptat spre locul in care se tinea mitingul „Manif pour tous”, care s strans un milion de persoane. Mitingul celor care au protestat la M6 nu era autorizat. Pe acest drum catre Manif pour tous, interpelat de un politist, Nicolas si-a declinat identitatea si a rupt-o la fuga. Politistul – dupa el. Ajutat de alti sase colegi, politistul l-a prins in cele din  urma pe Nicolas, ascuns intr-o pizzerie. Nicolas a inceput sa tipe: „Hollande, demission!”.

  A refuzat sa-i fie luate amprentele, si-a dat o identitate falsa si s-a razvratit contra fortelor de ordine. Acestea au fost acuzatiile Parchetului pentru care nu a primit doar o amenda, ci si patru luni de inchisoare, dintre care  doua de detentie ferma.

  Acest articol, din dreuz.info arata de ce pedeapsa cu inchisoarea pentru Nicolas este dreapta, meritata si potrivita: Il faut fusiller Nicolas, veilleur de la Manif Pour Tous.

  Pe de alta parte, lereel.fr, face o comparatie cu incidente in care autorii au fost violenti cu fortele de politie sau chiar au amenintat cu un cutit pe opozantii legii Taubira si au scapat fara inchisoare.

  A titre de comparaison, une jeune activiste « antifasciste » interpellée à la Gay Pride de Tours avait quant à elle écopé de 100 jours amende à 10 euros alors qu’elle avait donné un coup de tête à un policier et refusé de se soumettre à un prélèvement d’ADN.

  Et un homme qui avait menacé avec un couteau une « mère veilleuse » venue témoigner à Lille de son opposition à la loi Taubira, a été remis en liberté.

  Mieux encore : en 2011, la présidente du tribunal correctionnel qui a condamné le militant, Nathalie Dutartre, avait dispensé de peine l’humoriste Mickaël Youn, poursuivi pour avoir insulté et brutalisé deux policiers.

  Pe TF1, remarcati sarcasmul prezentatorului.

  „In fine, nu e bine sa fii ostil casatoriei intre homosexuali. Un opozant care manifesta contra prezentei lui Francois Hollande la M6, duminica seara, a fost condamnat la doua luni de inchisoare ferma. Este o premiera in Franta. Frigide Barjot, lidera acestei miscari [Manif por tous] a fost data afara din apartamentul primariei pariziene, unde ea statea cu chirie de vreo 30 de ani.”

  Print Friendly, PDF & Email

  1 COMENTARIU

  1. Asta e „justitia” intr-o tara socialista: pentru atacatorii din RER D, 11 luni de inchisoare cu suspendare, pentru Nicolas 4 luni inchisoare, dintre care 2 luni cu executare..http://www.lemonde.fr/societe/article/2013/06/11/attaque-du-rer-d-d-un-an-avec-sursis-a-six-mois-ferme-requis-contre-les-jeunes-suspects_3428343_3224.html
   Asta primesc din partea statului socialist cei care apara valori ca familia bazata pe casatoria dintre un barbat si o femeie si drepturile copiilor, iar cei care promoveaza violenta si imoralitatea se bucura de libertate si impunitate absoluta: http://www.dailymotion.com/video/x1158jb_la-manif-pour-tous-en-france_news?start=197#.UcdQmxaFvu0

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here