Două minute de ură pe zi. Generația obținută

  10

  Dl. Aligică:

  aligica-thatcher

  Înapoi la Orwell, romanul “1984”. Într-o scenă din carte autorul descrie ritualul zilnic al celor “două minute de ură”. Membrii de Partid se adună într-o încăpere și urlă la un ecran pe care este proiectată imaginea dușmanului desemnat de Partid.

  Mai mult înapoi, la Nikolai Buharin și realitatea bolșevică (circa 1928): “sarcina principală a revoluției este să schimbe psihologia efectivă a oamenilor“.

  Orwell l-a înțeles perfect pe Buharin. Zombificarea trebuie să se petreacă la nivel visceral, nu intelectual. Condiționarea trebuie să fie psiho-somatică și să funcționeze ca un circuit de suprareglare mai puternic decât circuitul rațiunii. Să fie suficientă stimularea cu o imagine sau un nume pentru declanșarea automată a “două minute de ură”.

  În romanul lui Orwell stimulul se numea Emmanuel Goldstein. În anul 2013 stimulul se numește Margaret Thatcher. Ca de obicei, realitatea întrece ficțiunea: două zile de ură non-stop. Secretul acestui succes? Mentalitatea totalitarismului democratic, bine și îndelung diseminată pe toate canalele.

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email
  Cititi si
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentA murit Thatcher. Stânga dă în apoplexie
  Articolul următorPovestea mesteacănului putred care a rupt un Tupolev
  Emil Borcean
  În 1985 am absolvit facultatea de geologie din București. După trei ani de stagiatură la mina de cărbune din Anina, în Banat, am renunțat la geologie și am învățat să fiu programator software. Am plecat din România în 1990, toamna. Am trăit patru ani în Anglia, 19 ani în Canada și aproape doi ani în Germania. M-am întors nu demult în țară. În 2007 am creat blogul Patrupedbun.net, care în 2010 a fuzionat cu blogul Dreapta.net. Din această fuziune s-a născut ILD.

  10 COMENTARII

  1. Ura participativa. Ura care uneste….prostia. In ura numai prostii se pot uni. Eu n-am cunoscut si nici aflat pana acum oameni inteligenti uniti in ura. Sau cine stie, poate ca gresesc eu ( n-ar fi prima data) si ma insel. Totusi, mentin 🙂
   http://ihincu.wordpress.com/2011/10/28/alt-fel-de-puscarie/

   PS: ce bine ca ieri si azi am avut prea mult de lucru si prea putin timp de internet ( de tv deloc, as usually). M-ar fi scos din minti . Grrrrr

  2. Pe BBC NEWS apare din oră în oră o bătrânică magnetizată care spune că Thatcher i-a distrus tinerețea în timp ce pe BBC Parliament, Milliband, her royal highness most loyal leader of the opposition, fiul celebrului comunist care a jurat la mormântul lui Marx să prăpădească capitalismul, o acuză că a oprimat sodomiții, minerii finanțați de URSS și pe Mandela deși camera comunelor e plină astăzi atât de pederaști, cât și de foști mineri și de mandelieni; străzile, la fel. Se pare că, totuși, nu i-a oprimat destul.

  3. Romany Blythe, tipa care pornind de la un grup Fb a stîrnit dansul pe mormîntul lui Thatcher, are în ţîţe implanturi făcute pe banii contribuabilului britanic.

  4. Here’s a fun fact.. voi stiati ca Orwell, pe care-l tot citati voi atata, era socialist? :))

  5. :mrgreen: Da, Orwell era stangist, si Oriana Fallaci, si Ayaan Hirsi Ali, si Jean Francois Revel, si atatia altii. Pare-mi-se ca si Aldous Huxley era de stanga. Neplacut, asa-i? Acum intoarce-te de unde ai venit. Spam.

  6. Completare la ce a scris cl. 🙂 De unde? De pe The Sun. 😆

   Romany Blythe, 45, sparked anger after she set up the Facebook site, The Witch Is Dead Party!, urging people in cities around the world to celebrate the ex-Conservative leader’s death.

   Today she remained unrepentant claiming “they danced in the streets when Hitler died too” – as it was revealed she had been boosted by an NHS boob job.

   […]

   Blythe hit the news last year under the name Romany Smith when she revealed she had a boob job on NHS.

   In March 2012, she revealed fears her PIP breast implants had led to a miscarriage.

   The Argus reported Blythe was given the – now banned – PIP breast implants on the NHS, but feared toxic chemicals could have contributed to a miscarriage.

   She said at the time: “I had a miscarriage and a still birth.

   “I don’t know for certain if that had anything to do with my implants or not, but without proper research I can’t know for certain.”

   She was given the implants in 2000 after “years of suffering low self-esteem” because of a breast deformity.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here