Eric Schmidt, fostul președinte Google, dă o mână de ajutor propagandei comuniste din Cuba

  3

  La sfârșitul lunii septembrie Eric Schmidt, unul dintre liderii Alphabet Inc, compania care deține Google, l-a avut invitat pe președintele Cubei, Miguel Diaz Canel, la o întâlnire într-unul din sediile Google din New York, unde acesta a ținut discursul obișnuit al președinților comuniști – o lume din ce în ce mai inegală, rolul tehnologiilor în țările în curs de dezvoltare pentru reducerea avansului tehnologic față de țările dezvoltate. Fost președinte executiv al Google între anii 2001 și 2015, situat în clasamentul Forbes pe locul 119 între cele mai bogate persoane din lume, Schmidt, a mai avut alături la întâlnire președinți executivi de la Twitter, Microsoft, Bloomberg, Cresta, Revolution, Virgin Group, Airbnb, VaynerMedia, Connectify, Mapbox, McKinsey & Company și pe actualul președinte executiv de la Google.

  Toți aceștia au ascultat discursurile comuniste obișnite și i-au oferit, cu ocazia asta, un transfer zdravăn de credibilitate președintelui invitat.

  Președintele Cubei, Diaz Canel, a fost de însoțit de o delegație din care au făcut parte, între alții, Bruno Rodríguez Parrila, ministru la Externe; Rodrigo Malmierca Díaz, ministru al Comerțului Exterior și Investițiilor și Jorge Luis Perdomo Di-Lella, ministru al Comunicațiilor. Miguel Diaz- Canel a mai vorbit cu gazdele sale despre importanța noilor tehnologii pentru o bună guvernare, pentru societate și educație în Cuba comunistă. Nu s-a spus nimic în schimb despre faptul ca țara sa nu prea are curent electric pentru rețeaua informatică visată de Diaz Canel, Cuba reușind să rămână pe linia de plutire furnizând consumatorilor săi curent electric la limită, numai datorită petrolului trimis gratis ori pe datorie, de câțiva ani, de falimentara Venezuela.

  Până în 1991, Cuba primea 90% din combustibilul necesar producerii de energie electrică din Uniunea Sovietică, și plătea cu zahăr din trestie pentru acesta, la un curs extraordinar de favorabil țării din Caraibe. Înainte de găsirea noii țări donatoare, Venezuela, Cuba a parcurs o perioadă lungă de întreruperi în furnizarea curentului electric atât pentru populație cât și pentru instituțiile de stat, situație știută atât de bine de noi din perioadă ceaușistă. Îndată ce Venezuela nu va mai putea trimite petrol în Cuba, ori va cere ca acesta să fie plătit la cursul pieței, Cuba va avea iar probleme imense în furnizarea de curent electric, fără care tehnologia informatică va merge ceva mai greu… Cu Venezuela aflată la limita prăbușirii economice, Cuba nu are perspective prea bune în ceea ce privește energia necesară funcționării visatei tehnologii informatice, nici bani să plătească pentru acesta și nici perspective să găsească prea curând niște investitori mari în falimentara, anchilozata și minuscula economie cubaneză. Așa fiind, presa cubaneză a vorbit despre interesul executivilor marilor companii americane pentru piața din Cuba, altfel spus a putut folosi propagandistic întâlnirea președintelui cubanez și a delegației lui din Statele Unite.

  Așadar comunismul cubanez are pentru ce să-i mulțumeasca lui Eric Schmidt, despre care nu se poate spune că a făcut doar o apreciere eronată invitându-l pe Diaz-Canel – compania Google a devenit din ce în ce mai vizibil un vehicul asumat al propagandei noii stângi, în anii din urmă, lucru de care Eric Schmidt nu prea are cum să fie străin…

  ACP

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email

  3 COMENTARII

  1. Dar ca Trump il pupa in fund pe Kim Jong Un de ce nu spuneti? Si cred ca Trump are o responsabilitate mult mai mare in ceea ce priveste “transferul de credibilitate” oferit unui comunist decat are un FOST presedinte executiv a lui Google.

  2. Te intrebi: cu ce ii serveste aceasta conferinta lui Schmidt, lui Google si celorlalti participanti.
   Nu cred ca vreunul vede mare posibilitate de investitii in sau afaceri cu Cuba.

   Cred ca e vorba de o afirmatie: o astfel de situatie, un astfel de sistem dorim in SUA.

   Gigantii hitech precum Google si Facebook se implica tot mai mult si mai hotarat in lupta politica din SUA de partea Partidului Democrat, care la randul sau este total dominat de “Socialistii Democrati” din bransa lui Bernie Sanders.
   Pe scurt, Schmidt si clica de miliardari ai lui Soros sunt hotarati sa puna stapanire pe SUA pe orice cale posibila, in primul rand prin violenta si teroare anarhista, si s-o duca pe calea Cubei si Venezuelei.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here